Sari la conținut

Schimbare fluide

Postări Recomandate

Se poate face si vara, dar mai important cred ca este temperatura uleiului din cutia de viteze (pentru unele se si specifica asta), despre restul...desigur ca fiecare procedeaza asa cum considera\doreste .

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 24
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Atasat vederea explodata a circuitului de racire la K9K874, procedura de golire \umplere am oferit-o in pagina precedenta, valabila si pentru K9K874.          

@AdCristian, referitor la schimbarea uleiului din cutia de viteze sunt lungi ”discutii” pe forumuri (daca\cand), parerile sunt impartite, eu la Sanderica (cutie TS4) am 64k km si nu l-am schimbat, ini

Referitor la schimbul ulei cutie de viteze as putea sa mai adaug cateva lucruri interesante, cu date fapte si cifre, inclusiv de la un producator de cutii dar si experienta cu masinile pe care le-am a

Posted Images

Corect, si din pacate pe forumuri "circula" si mult folclor despre "palete coloristice" (de la negru taciune pana la roz-bombon:D), plus ca se mai fac si "paralele" intre uleiul de motor si cel de cutie viteze, etc....

Link spre post
acum 1 oră, PufarinaUcigasa a spus:

Schimbul de ulei, indiferent care sau unde o fi el, nu se face NICIODATA pe baza culorii.

La cutia de viteze, schimbarea culorii ( innegrirea sa) este un marker care indica faptul ca uleiul a fost suprasolicitat termic si a suferit niste procese oxidative. Cu siguranta ca nu este criteriul principal in alegerea momentului pentru schimbul de ulei la cutie, dar ne indica oarecum uzura sa. Cea mai relevanta ar fi o analiza de laborator, unde sa se analizeze vascozitatea la rece/ cald (daca mai este in parametrii), continutul de apa, microparticule metalice etc. Dar cine face asa ceva? Sau poate ca s-ar gasi un laborator sa faca, insa testul cred ca ar costa mai mult decat 2-3 litri de ulei nou... Asa ca cel mai bine facem preventiv schimbul la 5 ani sau max 100k km si stam linistiti.

Link spre post
  • 2 years later...

Atasat vederea explodata a circuitului de racire la K9K874, procedura de golire \umplere am oferit-o in pagina precedenta, valabila si pentru K9K874.

K9K874CircuitRacire.png

Editat de Gil26
  • Like 2
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
  • Mak changed the title to Schimbare fluide

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...