Sari la conținut

jante Dacia Duster Unique chrome & black

Postări Recomandate

• Răspunsuri 44
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mara vei avea roata impinsa inafara prea mult. Eu mi-am pus jenti cu ET +30 si 7J. Dusterul are ET de +50 si 6.5J. Eu acum sunt chiar la limita. Anvelopele nu ies de sub curbura aripii, dar la nivel c

Posted Images

da se vede ca sant mai iesite.m-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca se va modifica si unghiul de fuga si cadere al rotilor.eu zic ca este suficient cum ai tu pe duster.si ar mai fi un lucru.pe dincolo daca te prind cu rotile mai iesite fata de caroserie esti victima.multumesc

Eu am schimbat si suspensia pe Ironman, astfel s-a modificat si unghiul de fuga, am fost la geometrie, pe fata au reusit sa regleze, dar pe spate unghiul este putin mai mare, cam cu un grad mai mult. Nu stiu daca numai jentile ti-ar schimba geometria. Nu cred.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai cantarit cumva rotile sa vezi daca e o diferenta fata de cele de fabrica?

Cosumul a crescut cu noile seturi jante-cauciucuri BFG?

Da, am cantarit. Rezultatul:

- roata de rezerva janta otel de baza (negru) cuanvelope Michelin 21.5 kg

- rotile instalate pe masina din fabrica jenti otel stilizate cu anvelope Continental 4 anotimpuri 24 kg

- jenti otel Dotz Dakar de 7" (fata de cel 6.5" Duster) cu anvelope BFGoodrich 215/70R16 (deci mai mari fata de cele Continental si Michelin) 27 kg.

Nu am cantarit roata cu jentile aliaj originale - nu am la dispozitie.

Dar considerand ca jentile de aliaj deobicei sunt mai grele decat jentile de otel, presupun ca roata cu janta de aliaj si anvelope Continental sau Michelin ar fi tot pe undeva la 25-26 kg. Deci combinatia mea nu cred sa fie cu mult mai grea / solicitanta pentru suspensie / directie, decat varianta aliaj/anvelopa din fabrica.

Ceea ce priveste consumul mi se pare o crestere de 0.5-1.0 l/100 km. Dar schimbul de jenti / anvelope am facut la 3000 km. Deci consumul cu rotile originale era pe timpul rodajului - 4 plinuri consum intre 5.92 si 7.25 l/100 km. Aici maximul era din primul plin de rezervor, deci motorul nou nout. Dupa schimbare roti mai multe plinuri, consumul variabil intre 6.42 - 7.95 l/100 km. Maximul cu multa autostrada in Polonia.

Dar aici dupa cum se stie - totul tine de talpa soferului ;) .

Link spre post

Eu am schimbat si suspensia pe Ironman, astfel s-a modificat si unghiul de fuga, am fost la geometrie, pe fata au reusit sa regleze, dar pe spate unghiul este putin mai mare, cam cu un grad mai mult. Nu stiu daca numai jentile ti-ar schimba geometria. Nu cred.

Pentru suspensia Ironman exista AICI suruburi de reglaj pentru unghiul de cadere. Tu ai montat asa ceva?

Jantele, indiferent de ET-ul lor NU modifica geometria!

Dar considerand ca jentile de aliaj deobicei sunt mai grele decat jentile de otel, presupun ca roata cu janta de aliaj si anvelope Continental sau Michelin ar fi tot pe undeva la 25-26 kg.

Jantele mele de aliaj de la PH1 cu anvelopele Continental au 22.7 kg.

Link spre post

Da le am, dar nu le-am montat inca. Arcurile si amortizoarele le-am montat la Zoli in Brasov. Ei nu regleaza geometria. Au spus ca suruburile astea sunt mai slabe (subtiri) fata de cele originale, asa ca atunci am pastrat pe masina pe cele originale. Acestea postate de tine le am acasa in garaj. Dar probabil ca voi merge la service unde am facut geometria, si macar pe spate le vom schimba.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...