Sari la conținut

Termen de livrare


Postări Recomandate

Salutare tuturor, revin cu un update, masina am preluat-o din reprezentata in data de 12.02.2020 dar am hotarat sa scriu dupa ce fac cu ea niste km. Asadar, in momentul de fata am 570 km parcursi, procentul fiind de 40% urban, 60% extra-urban, consumul mediu 6.1 / 100.

Modul de conducere si consumul: ( incep prin a preciza ca legat de aceste doua aspecte sunt deschis la sfaturi, fiind prima mea masina cu motor diesel, pana acum am avut doar masini pe benzina ) Pana acum doua zile am condus cu modul ECO activat constant si consumul mediu era de 6 / 100, a crescut la 6.1 dupa dezactivarea modului ECO. Schimbarea vitezelor o fac la 2500 rpm ( chiar si din prima in a doua ) iar in oras, cand este mai aglomerat, incerc cat se poate, sa merg cu 2300-2500 rpm, in extra-urban rpm-ul este undeva la 2000-2200 si merg cu viteza a cincea si a sasea), ca si viteza maxima, de asemenea urmez sfaturile din manual si nu am depasit 130 km/h, maximul atins fiind 120 km/h. 

Tinuta de condus: scaunele sunt destul de comode, singurul lucru pe care il am de comentat este ca cei de la Dacia puteau sa ofere posibilitatea de a lasa scaunul soferului cu macar o miscare de maneta mai jos, dar sincer dupa 4-5 zile m-am obisnuit si cu maximul oferit de Dacia. 

Modul in care se comporta masina pe drum: mie unul imi place, este usor de condus dupa parerea mea si chiar daca este inalta, cu putina atentie si cunoscandu-i limitele poti sa iei virajele mai ample si cu 100 km/h fara sa simti ca fortezi masina foarte mult, virajele mai stranse undeva la 60 km/h, la viraje foarte stranse nu stiu cum se comporta masina deoarece nu am intalnit pe traseele facute pana acum. Pe autostrada masina merge foarte ok si nici nu mi s-a parut ca sunetul exterior ( aer, motor etc. ) se aude deranjant de tare in interior, este mai mult decat ok ( din punctul meu de vedere ). 

Un lucru deranjant, pe care doar in aceasta seara l-am sesizat sau doar acum a aparut, este ca un sirenaj care se aude cand motorul este pornit chiar si dupa ce opresc motorul dar nu intrerup contactul si pare sa vina de undeva din zona rezervorului sau a sistemului de alimentare cu combustibil ( nu sunt mecanic si nici nu am cunostinte tehnice ) dar sunt curios daca este normal sau daca a mai avut cineva acest sunet si care este motivul pentru care a aparut.

Cam asta este experienta cu masina pana in acest moment, per total eu sunt multumit de masina singura mentiune fiind acel sunet amintit mai sus. Sper sa nu va fi plictisit prea tare postarea. 😊

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 27
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

azi m-a anuntat ca maine sa merg la apan-galati sa ridic journe 4x2 1,5 D.....doamne -ajuta.Depus acontul pe 25 mai 2023 sau miscat repede baietii....

În partea spate dreapta a mașinii e rezervorul și pompa de adblue,  sistemul adblue nu e controlat de contact (face ce vrea el când vrea el) și poate porni încălzirea și recircularea oricând dacă condițiile meteo (temperaturi scăzute) o impun.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Consumul e bun la diesel.Da,cheltuielile cu dieselul sunt mai ridicate o idee fata de benzina.Eu n.am ales diesel tocmai pentru ca nu fac km.Doar in ultimul an am depasit 10.000 km doar pentru ca am iesit in afara tarii.Asadar consumul mai mare..cam 9 media afara nu ma sperie..N.am DPF,ADblue,etc..Motoarele noi diesel sunt din ce in ce mai sensibile..Doar o parere.

Masina e luata,asadar vorbim vorbe acum..

Editat de Mak
  • Like 3
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu poti  sti ce iti rezerva viitorul. Poate va face mai multi sau mai putini km.  Sau poate va trece la alta.

Eu unul de cand am trecut la GPL am facut mai putini km decat pe benzina :) . Dar am folosit dusterul pe post de soba in noptile friguroase cand eram in varful muntelui si dormeam in el....

@RETSUD sa o stapanesti sanatos si la cati mai multi km fara evenimente.

Editat de taviro
  • Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Mak changed the title to Termen de livrare

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.



×
×
  • Creează nouă...