Sari la conținut

Inlocuit cardan... Vibratia a ramas

Postări Recomandate

Am citit toate topicurile care se refereau la cardan Duster...nu am regasit o explicatie pentru ce am patit eu. Asa ca am decis sa postez cu speranta ca voi gasi un raspuns la problema de la masina mea.

Duster , an 2011, 110 cp diesel, 4x4. Cumparata in mai 2016  la 35.000km, in prezent are 140000km. De la inceput am simtit o vibratie de cardan in a 6 a pe la 130 in frana de motor. Am zis masina a stat mult s-a blocat vreo pastila de la o cruce, mergem inainte vedem cum se comporta...

Pe la 85000km a aparut si un zgomot metalic la puntea spate, care semana cu sunetul de rulment... Am decis sa schimb rulmentul de pe dreapta, binenteles rulmentul nu a avut nimic iar sunetul a ramas. Se aude la accelerare la viteze ridicate si este accentuat daca prinzi pe accelerare o denivelare sau virezi... Am pus si acest sunet pe seama cardanului... Cu 4x2 trebuia sa accelerez si sa virez destul de brutal ca sunetul sa apara.

In fine la 140000km am mers la revizie si am zis ca ar fi vremea sa schimb cardanul sa scap de vibratie si de zgomot. L-am si schimbat, in prima faza am avut impresia ca vibratia la frana de motor a disparut dar sunetul acela ca de rulment sau planetara la accelerare combinata cu viraj sau denivelare a ramas. Problema mai mare e ca la nici 5000km de la schimbarea cardanului a reaparut vibratia pe frana de motor, si acum nu stiu nu am observat eu cu cardanul vechi, dar acum vibreaza la frana de motor si in a 5a intrea 110-90; si in a4a intre 70-50. Ce nu inteleg eu daca e sa fie cardanul de ce vibreaza in diferite trepte de viteza? Adica un cardan defect/dezechilibrat vibreaza la o anumita rotatie a acestuia...doar ca, cardanul se roteste cu turatie diferita la 130kmh, la 90kmh si la 60kmh, adica vitezele la care apare vibratia... Legatura intre aceste viteze este turatia motorului fiind aceeasi in diferitele trepte de viteza...

Imi cer scuze pentru postarea lunga doar ca am incercat sa explic cat mai corect simptomele.

Orice idee este binevenita. Multumesc anticipat.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ai incercat sa verifici cu si fara cardan aparitia problemei? 

Iti recomand sa gasesti un traseu scurt (max 5-10 km) fata de service-ul unde sa dai jos cardanul pe care sa poti reproduce facil problema cu cardan. Pe urma dai jos cardanul si vezi daca mai ai sunetul si vibratia. Daca nu le mai ai atunci e din cardan sau grup spate (cuplajul electromagnetic, nu din diferential care oricum o sa fie actionat de drum prin roti si transmisii), daca le mai ai atunci e din diferential, transmisii spate (popular planetare spate) sau rulmenti. In ambele cazuri trebuie o analiza mai aprofundata (gen montat alt grup, unul fara probleme, ideal de pe o masina testa inainte, nu unul nou si asa mai departe).

Editat de cristic1982
Link spre post

Asta e urmatorul pas... Am si programat masina sa incercam sa dam jos cardanul sa vad daca vibratia dispare... Sunt foarte nelamurit pentru ca e cardan nou...pus luna asta si mers cu el aprox 5000km... Iar celalat sunet din ce am mai vorbit si pe alte forumuri s-ar putea sa fie de la planetarele spate... O sa vad ca este destul de mare cheltuiala sa pun 2 planetare noi...eventual am sa incerc sa le inversez intre ele sa vad cum se comporta... 

Multumesc pentru sfaturi

Link spre post

Sa nu tac:

Ai verificat geometria masinii, paralelismul rotilor si a sasiului in sensul sa nu fi fost busita inainte, data peste cap, cazuta ( lovita ) dintr-o parte in spate.... si s-a reparat cit s-a putut. Vad ca e SH.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...