Sari la conținut

Postări Recomandate

@connectorxp Si mie mi-au spus de la "vocea clientului" ca motorul de 1.6 apare la inceputul anului 2018, fara sa precizeze cand anume si daca este vorba de acel motor care s-a vandut in 2017 si care a fost pentru cateva zile pe site-ul dacia la lansarea ultimei generatii de Duster. Stiu ca motorul de 1.6 a mai fost schimbat o data fara prea multa publicitate. Cand s-a trecut de la euro 5 la euro 6, motorul de 1.6 de la Renault a fost inlocuit cu unul tot de 1.6 dar de la Nissan. Mai stiu ca de la 1.09.2016 au intrat in vigoare noi proceduri pentru testul de poluare si implicit pentru omologarea modelelor noi, norma euro 6 a ramas neschimbata (dar se iau in considerare conditiile si din traficul real). Posibil acest ultim motiv sa aiba influenta. Am mai spus pe forum: sa nu ne trezim cu alt motor de 1.6 (ex. unul turbo, tot de la Nissan)

Editat de abc
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 999
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Cine a testat 4×4  N.o sa m.ai vrea altceva! Pe mine personal m.a scos din multe probleme 4×4  si Nu voi renunta Niciodata la el! Va dau un exemplu recent in Austria a fost zapada f. Mare si sa v

Am preluat masina astazi in jurul orei 15 si am facut primii 100 de km si e super,  a scos un consum de 5'9 pe ruta craiova bals slatina dus intors.....mergand bara la bara in orasul bals. Multa

UPDATE: Ieri 04.10.2018 am fost sunat ca masina este pe drum inspre dealer si aseara am primit masina. Stresul acordat atat VC-ului cat si a Dealerului a a functionat ca picatura chinezeasca. Pot spun

Posted Images

Salut,

Sunt (in curand) proaspăt proprietar al unui duster 2018 achiziționat de la Meridian vest. Am ales Duster one care înseamnă, după cum bine știți, 4x4, 1.5 dCi, 110 cp, orange atacama. Comparativ cu vechiul Dusteruri se pare mi-a friedly, cursele de viteza mai lungi .... la viteza I ... direcția mai lina ... calitatea scaunelor și designul îmbunătățit ... cam atât am avut timp sa_mi dau seama din scurtul test drive pe care l-am făcut înainte de achiziție. Și cam atât cu părțile bune ..... acum încep cu părțile negative:

- agentul de vânzări de la Meridian vest ne-a zis ca Duster one vine echipata cu scaune de piele .... fapt neadevărat ... dar nu m-a deranjat foarte tare pt ca nu sunt fan scaune de piele dacă nu au ventilație .... deci pe duster nu poate fi vorba, deci am pus-o pe seama tambalaului legat de “porțile deschise”.

- in privința livrării mașinii, el a spus ca “mai mult ca sigur va fi livrat anul acesta 2017” ... rezervarea a fost plătită in 10 Decembrie ... când am primit confirmarea plății, termenul maxim de livrare din contract este 25 ian 2018 .... nici asta nu m-ar fi deranjat foarte tare, nu totul poate decurge fără cusur .... dar ...

- in confirmarea primita pe mail, in oferta de pe site, in discuția purtată face too face, nu a fost vorba de costuri adiționale sumei de 18900 euro, costuri pe care le regăsesc in bonul de comanda si anume aproximativ 92 euro reprezentand pachet legislativ și covorase .... bunnn. Pun mâna pe telefon, vorbesc cu agentul, intuind inițial ca e vorba de o greșeală .... stupoare, la telefon îmi spune ca e facturată direct de cei de la Dacia pitesti si ca ei nu mai pot face nimic. Hmmm oleaca de legislație mai știu și io un pic despre oferte comerciale și contracte la distanță mai cunoaștem  ..... așa ca, mai analizez încă odată oferta duster one, și confirmarea rezervării, reanalizez cazul, cer a doua opinie unei alte persoane, sa nu îmi fi scăpat ceva, îmi iau inima in dinti și cu temele făcute sun la vocea clientului Dacia si rog operatoarea sa rezolve ea situația (costurile suplimentare de 92 euro) Iar dacă cei de la Dacia nu vor putea, i-am promis ca o rezolv eu, in felul meu, întreband oficial pe cei de la ANPC dacă oferta duster one, așa cum a fost prezentată pe site, putea conține costurile suplimentare ascunse, din punctul meu de vedere, și dacă, la vânzarea mașinii este obligatoriu sa achiziționez și pachetul legislativ și mai ales dacă, din fabrica, model duster one, proaspăt lansat, vârf de gama, mândria naționala etc. vine echipat cu covorase sau nu. Faza cu covorașele mi s-a părut nesimtirea maxima .... dar dehhhh .... suntem in România și asta ne ocupa tot timpul. In momentul in care, auzit argumentele mele, domnita de la vocea clientului, foarte profi de-altfel in acest caz, găsește 2 soluții: 1 anulează factura si refactureaza cu suma corecta 18900 - proces ce poate dura, in opinia mea, sau 2 - plătesc așa cum e facturat 18992 euro și primesc in compensație vouchere cadou. Aleg varianta a 2-a sperând ca așa, teoretic, mașina va veni mai repede. Motivația domniței de la vocea clientului a fost ca ei “vin in sprijinul clientului” cu achiziția acestor lucruri, fapt total neadevărat pe de o parte luând in calcul faptul ca pe alte site-ul de profil găsești pachet legislativ la prețuri începând de la 110 lei fata de 58 euro cu cât ți-l vara pe gât dealerul, nu mai vorbesc de covorase ..., iar pe de alta parte mârlănia cu care echipa de vânzări își bate joc de clienți, cu încălcarea legislației in vigoare practicând costuri ascunse. Nu sufăr de sindromul Don Quijote .... cred eu .... dar nu îmi place sa fiu tras pe sfoara și atâta timp cât pot și știu voi face tot ce îmi sta in putința sa împiedic așa ceva. Modul in care sunt tratati viitorii 100 de clienți, și aici ma refer la orice domeniu, se regăsește in maniera in care acceptam fără sa comentam orice tratament care noua ni se pare injust, iar aici sunt sigur ca sunt oameni plătiți sa stabilească asta (instituții ale statului) dacă nu vor reacționa mai târziu decât piața, caz in care văd funcționa selecția naturală.

- după ce am achitat avansul, urmat de apariția sesizării către vocea clientului, interacțiunea cu agentul de vânzări de la Meridian vest s-a diminuat considerabil, culminând cu faptul ca intr-o sâmbătă (Meridian vest avea program de lucru cu publicul) deși am sunat de 2 ori pe telefonul mobil, in intervalul 09.00 - 14.00, nu am primit nici un telefon înapoi, .... am resunat eu luni in jur de ora 10 ... dehh o fi fost omul liber .... impresia mea este ca vazuandu-se cu sacii in căruță o lasă mai moale .... sper sa ma înșel, iar dacă așa va fi, îmi voi cere scuze aici.

- ce mi s-a părut hilar dea dreptul a fost ca duster one,  ediție de lansare sa vina fără covorase .... oare nu cumva vine și fără ștergătoarelor de parbriz, fără pic de antigel și fără pic de lichid de parbriz, fără pic de motorina?

- Per total, deși nu am intrat încă in posesia mașinii, experiența legată de achiziția mașinii este dezamăgitoare, pana in acest moment ... sper sa nu fie si după ...

- in privința reviziilor cu prețul mai mare al consumabilelor la dealerii autorizați, sau a diferențe de preț a manoperei la achiziția consumabilelor “din afara” despre care am citit pe aici ca s-ar practica ... nu le știu pe toate, dar dacă mi se va întâmpla asta .... va urma ...

imi cer scuze dacă postul a fost prea lung sau pus in lat aparte decât trebuia .... dehhhh începător ....

Regards ....

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

De ce nu ceri recomandari din comunitate cu privire la dealeri? De exemplu pe Duster Trails avem cam 250 de angajati Dacia, crezi ca nu iti gaseam noi un dealer care sa fie cum trebuie cand stie ca e vizibilitate maxima pe postarea ta? :-) Daca primesti masina, noi te asteptam in offroad :-) 

Link spre post

Dupa cum vezi, am postat DUPA ce am achizitionat .... si sincer, nu credeam ca unii pot sa se coboare atat de mult ... cat despre utilitatea forumului am descoperit-o dupa achizitie .... asa ca macar o parte din posibilele probleme sunt sigur ca se vor rezolva cu ajutorul forumului ... iar despre vizibilitatea forumului ... da, sunt convins ca atata timp cat postarile vor reflecta realitatea, micile/marile neajunsuri se vor rezolva, intr-un fel sau altul ....

Cat despre recomandari legat de dealer/service, voi studia forumul, iar daca voi avea intrebari ... stati fara grija ... imi place sa caut raspunsuri la intrebari corecte ...

Si nu cred ca se pune problema "daca" voi primi masina cat mai ales cand si cum o voi primi ..... voi vedea ... cat despre off road ... sa fiti convinsi ca o sa vin ...

O zi minunata!

PS ... auto corectul inca imi face probleme .... scuze pentru micile greseli ...

Editat de Ursu120
Link spre post

Nu stiu cati angajati Dacia sunt pe forum (*eu vbeam de grupul FB DT unde pot sa le vad numele si jobul), insa in mod sigur cativa sunt si aici. Ma bucur ca ai rezolvat. Legat de iesiri poti sa iti dau 2 shareuri ca sa iti faci idee:

Sau pe langa Bucuresti pe DT2

apropo Sambata avem o iesire - o sa fac si o postare.

Editat de Cain
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

Te rugam doar ca acea postare sa fie acolo unde trebuie. Nu de alta, dar aici se discuta despre altceva..

@Ursu120, agentii de vanzari intotdeauna bat campii. In toate brosurile tiparite din noiebrie 2017 incoace scrie clar: "preturilor afisate li se adauga trusa de securitate-trusa medicala+stingator de incendiu+2 triunghiuri reflectorizante-in valoare de 58 euro, tva inclus; preturilor afisate li se adauga un set de covorase de cauciuc in valoare de 34 euro, tva inclus." Mie mi-a sarit in ochi asta imediat.

Link spre post

@Stef13 nu vreau sa intru in polemica cu tine legat de subiectul asta dar, nu as fi avut nici o problem dacă eu cumpărăm duster prestige, acolo se pot aplica aceste prețuri, la ediția duster one, disponibilă doar cu rezervare online, in fisa autoturismului, avea mențiunea referitoare la trusa (58 euro) dar nu spunea nimic dacă se adăugat suplimentar sau nu, cu atât mi-a mult cu cât acolo cât și in email-ul primit după avansul de 500 euro e specificat prețul total, ferm de 18900 ... cat despre obligativitatea vânzării trusei medicale și despre prețul ei .... e alta discuție ... “Pachet legislativ obligatoriu conform Ord. 2218/2005 in valoare de 48,73€ fara TVA, sau 58 € cu TVA” - in primul rând au citat greșit Ordinul, rog necredincioșii sa verifice aici .... in al doilea rând, in legislația aplicabila nu se vorbește de obligativitatea achiziționării pachetului legislativ la vânzare. Obligativitatea deținerii pachetului legislativ este la înmatricularea autovehiculului precum si la circulația pe drumurile publice. Deci .... ei sunt obligați sa îl dețină la momentul primei Înmatriculări, iar eu, cumpărător sa îl dețin din momentul in care ies cu mașina din show-rom ... asta înseamnă ca pot veni cu el de acasă sau îl pot cumpara cu 109 lei de pe un site respectabil ... sau sa îmi asum riscul ca prima mașina de poliție sa ma opreasca și sa ma sancționeze .... 

Crede-ma ... nu vorbesc in necunostinta de cauza. Dar dacă totuși, postul meu este considerat nepotrivit, rog administratorii sa-l mute la cos. 

Regards!

Link spre post

Nenorocitul asta de pachet l.am primit gratuit la ridicarea masinii,pe langa numerele rosii..Acum fiecare cum negociaza.

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...