Sari la conținut

Duster Orange 2016 , Caroserie Inclinata

Postări Recomandate

Salut ,

De vreo saptamana am observat ca titiul meu are o inclinatie de vreo 2-3 grade pe partea stanga spate.

Initial am zis ca poate o parchez eu in panta insa astazi am parcat pe suprafata perfect dreapta iar inclinatia caroseriei era evidenta.

Din masuratori exacte ( ruleta :) ) rezulta o diferenta de 2 cm intre dreapta spate si stanga spate.

De la vulcanizarea din cartier am aflat ca e posibil sa fie problema cu arcurile :(

Tot ce este posibil ca asa sa fie de cand am luat-o din reprezentanta.

Am programare in service maine insa sunt curios daca a mai patit cineva sau daca sunt singurul OCD-ist de pe aici.

Ps: daca e cazul se poate muta la Intrebari idioate :)

Multam fain

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca sunt, cumva, probleme cu arcurile, vor fi schimbate pe garantie. Din tot ce-am citit eu, esti primul cu aceasta problema! Ai avut ghinionul sa-ti fie dotata masina cu un set de arcuri cu defect de fabricatie...

Atentie, cand iti vor schimba arcul, sa le ceri sa le schimbe pe ambele de pe puntea spate!

Link spre post

Arcurile ca arcurile , din ce am citit pe forumurile de afara sa nu cumva sa fie sasiul deformat ceea ce se intampla doar in caz de accident dar nu este cazul.

Maine pun si ceva poze ca sa vedeti cum sta treaba si am un status si din service

in caz de sasiu deformat /defect din fabrica o sa cer schimbarea autoturismului , in nici un caz nu accept "indreptare" de sasiu la masina noua.

Si na ca tot imi doream cutie automata pe Duster , sa nu vina mai repede decat speram.

Pace si va tin la curent

Link spre post

Nu cred in subiectul cu sasiul, mai ales ca n-ai luat-o SH! E problema de suspensie si e simplu!

Oricum, daca printr-o intamplare EXTREM de nefericita in care s-ar vorbi de sasiu, sa NU accepti sub nici o forma schimbarea caroseriei! Dar, sa nici nu-ti faci iluzii ca vei primi altceva decat, EXACT ce ai avut!

Link spre post

Salutari, revin cu update-uri

Am fost cu masina in service ( Union Motors) , ridicata pe rampa , verificare suspensii , verificare sasiu nimic suspect, verificare presiune roti .

Mecanicul nu are explicatie de ce e mai inclinata caroseria pe spate dreapta , clasicul "toate e asa "

Prim urmare am masurat inca o data distanta in service , din mijlocul aripii spate stanga/dreapta pana la axul rotii si am diferente de 2.5-3cm.

Acum daca ei zic ca sasiul /trenul de rulare nu are diferente de ce naiba masina e inclinata?

Deja ma gandesc serios sa ma duc la Mudster la o verificare contra cost ...poate baietii aia sunt mai capabili.

Ceva sfaturi , pareri ?

Editat de Razvanc
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...