Sari la conținut

Presiune in gume

Postări Recomandate

Presiunea standard pentru Duster e de 2.0 atm. Voi cu cat mergeti? Pe asfalt eu merg cu 2.2, iar in offroad cu mai putin... Ideea e ca nu stiu cat de jos sa las presiunea sa nu bulesc gumele sau sa dejantez. 1.6 oare e suficient? 1.4?

Pareri va rog!

pe off road te sfatuiesc sa nu cobori sub 1,6.

pe sosea e bine sa ai maxim 2 (preferabil 1,9) ca sa nu se transmita socuri prea dure in directie, articulatii etc... poate consuma un pic mai mult asa dar rezista mai bine masina si chiar si tu, in scaun, la denivelari :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 21
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

o scadere a presiunii cu 10% nu constituie o problema. deci la presiune data de producator de 2 bari, 1,8-1,9 bari e ok. la capitolul aderenta la sosea as vrea sa contrazic cele scrise in articol. suprafata de rulare e mai mare in cazul unei anvelope cu presiune mai mica si deci aderenta e mai buna atat in cazul virajelor cat si in cazul franarilor. intr-adevar creste consumul (datorita suprafetei de frecare mai mare).

Link spre post

Dusty, un pic discutabil ceea ce spui tu. Aderenta e mult mai buna, dar doar pe viteze reduse si in teren dificil. La viteze ridicate, mai ales in virare, poate aparea fenomenul de dejantare sau de "plimbare" a cauciucului care oricum e cu talon inalt.

0,1-0,2 atm nu conteaza, atat fiind eroarea celor mai multe manometre din vulcanizari. Diferente la rulare apar de la 0,5 atm diferenta. Eu am mers cu gumele mele cu 2.7, dar topaia masina rau.

Link spre post
  • 1 month later...
ceva info utile despre presiunea cu azot: http://www.facebook.com/note.php?note_i ... 0818011343

foarte interesant dar din cate stiu concentratia azotuliu este de peste 70% din aerul

atmosferic si daca mai este si 21% oxigen iar restul alte gaze nu-i o diferenta signifianta ;)

deci asta cu azotul cred e un "bijnis"

sa "scoatem bani din piatra seaca" ;):D;)

Link spre post
  • 1 month later...
Dusty, un pic discutabil ceea ce spui tu. Aderenta e mult mai buna, dar doar pe viteze reduse si in teren dificil. La viteze ridicate, mai ales in virare, poate aparea fenomenul de dejantare sau de "plimbare" a cauciucului care oricum e cu talon inalt.

0,1-0,2 atm nu conteaza, atat fiind eroarea celor mai multe manometre din vulcanizari. Diferente la rulare apar de la 0,5 atm diferenta. Eu am mers cu gumele mele cu 2.7, dar topaia masina rau.

Foarte corect explicat.

In cazul rularii in mod "sportiv" pe asfalt, se recomanda marirea usoara a presiunii pentru a pastra rigiditatea pneului in curbe unde fortele laterale isi spun cuvantul, in special la penurile cu talon mai inalt ca cele de pe Duster si altele.

In off-road se presupune ca fortele laterale nu sunt atat de mari deoarece nici vitezele nu sunt mari si se recomanda scaderea presiunii pentru atenuare mai buna si pentru o suprafata de contact mai mare. Acest lucru este valabil in mod special la pneurile speciale de offroad, care sunt proiectate sa functioneze la presiuni mai mici decat cele de strada.

Apoi, treaba cu azotul este marketing curat in conditii de strada sau offroad. Are utilizare si logica la masinile/pneurile de curse, unde factorul "temperatura" este critic. Pe strada, la rulare normala, nu va fi absolut nici o diferenta intre "aer" si "azot".

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...