Sari la conținut

Presiune in gume

Postări Recomandate

Presiunea standard pentru Duster e de 2.0 atm. Voi cu cat mergeti? Pe asfalt eu merg cu 2.2, iar in offroad cu mai putin... Ideea e ca nu stiu cat de jos sa las presiunea sa nu bulesc gumele sau sa dejantez. 1.6 oare e suficient? 1.4?

Pareri va rog!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...
  • Răspunsuri 21
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Presiunea standard pentru Duster e de 2.0 atm. Voi cu cat mergeti? Pe asfalt eu merg cu 2.2, iar in offroad cu mai putin... Ideea e ca nu stiu cat de jos sa las presiunea sa nu bulesc gumele sau sa dejantez. 1.6 oare e suficient? 1.4?

Pareri va rog!

depinde foarte mult de teren si de viteza cu care vrei sa mergi. pe nisip moale de ex. poti sa lasi pana aproape de 1 ca sa maresti suprafata de contact, insa nu e recomandat sa mergi prea mult asa. eu am intrat in dune cu rotile umflate la peste 2.5 si imediat m-am afundat. pe sosea insa la viteza mare nu e bine sa fie moi ca pierzi controlul.

Link spre post
  • 3 weeks later...
Eu n-am avut probleme cu presiunea din specificatiile producatorului in zona din clipurile de mai jos desi nisipul era destul de afanat.

http://www.youtube.com/watch?v=GYwgX9vTCN0

http://www.youtube.com/watch?v=45nHArxnmmc

Acolo e doar ceva nisip pe drum. Nimic dificil. Trebuie intrat cu ceva viteza si treci si daca ai tractiune numai pe fata. Nu inteleg de ce ai tot dat inapoi in filmul ala?

Pe nisip moale si adanc apare problema, acolo unde rotile se afunda imediat daca le lasi sa patineze. Trebuie mers cat mai tare posibil (minim 50km/h) si tinut motorul la turatii peste cea de cuplu maxim pentru a avea timp sa schimb in treapa inferioara in caz ca masina incepe sa dea de greu. Din ce am condus pe la 100km/h mi s-a parut o viteza buna: masina are destula inertie sa treaca peste pasajele foarte moi. Dar daca sunt multe denivelari nu se poate merge asa tare. Pentru a mari aderenta ajunta mult si miscari stanga-dreapta din volan, astfel tractiunea va fi si cu lateralul rotilor. Pe dune de nisip e o adevarata arta sa alegi ruta. Trebuie sa ai experienta si am vazut asta in Wahiba Sands (vezi foto).

Link spre post

Acolo e doar ceva nisip pe drum. Nimic dificil. Trebuie intrat cu ceva viteza si treci si daca ai tractiune numai pe fata. Nu inteleg de ce ai tot dat inapoi in filmul ala?

Acolo e doar ceva cariera de nisip, nu e nisip pe drum. Daca vrei, poti sa vezi cu ochii tai, e la Dumitrana. Am dat cu spatele prima data pentru ca agata ceva sub masina, nu stiam ce e si nu aveam chef sa ma trezesc cu vreo gaura in carcasa grupului sau vreun brat indoit, iar a doua oara pentru ca in varful rampei nu mai era de mers, erau ceva copacei.

Probabil se urca usor daca-ti iei avant (aia 100 km/h de care spuneai tu) insa n-am bani momentan de o alta masina. Cand voi fi si eu vreun seic, voi merge cu 100 km/h pe dune in Sahara. Pana atunci, prefer sa urc usor-usurel sau sa nu mai urc deloc.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...