Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutare tututor. Pe la sfarsitul lui aprilie ar trebui sa apara si Duserul meu. 1.5d, 110 cp. Am o intrebare legata de rodaj. Unii spun ca mototul vine deja rodat din fabrica si ca nu ar mai fi nevoie. Altii spun ca in primii 1500 de Km sa nu fie turata masina peste 2500 rot/min.

Cum e corect pana la urma?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este bine ca primii cateva mii de km(cam 3000) motorul sa nu fie fortat la maxim.... Cand iti va veni Duster-ul, citeste cu atentie manualul de utilizare. :)

Link spre post
Salutare tututor. Pe la sfarsitul lui aprilie ar trebui sa apara si Duserul meu. 1.5d, 110 cp. Am o intrebare legata de rodaj. Unii spun ca mototul vine deja rodat din fabrica si ca nu ar mai fi nevoie. Altii spun ca in primii 1500 de Km sa nu fie turata masina peste 2500 rot/min.

Cum e corect pana la urma?

Salut,

Cand ai facut comanda?

Link spre post
  • 3 weeks later...

Acei "altii" este de fapt manualul. Acolo se spune clar pentru diesel ca primii 1500 de Km sa nu fie turata masina peste 2500 rot/min, dupa aceea poate fi turata si mai puternic iar abea la 6000 (parca) masina va functiona in parametri la care a fost proiectata.

Ideea este ca mie cand mi sa facut predare mi s-a spus sa nu turez peste 3000 rpm asa cum se cere de fapt la benzinare.

Primi cam 300Km masina a consumat foarte mult, mergea ca si cu frana de mana trasa si era cam zgomotoasa la acceleratie. Incet incet motorul a devenit mai elastic si mai linistit. De pe la 800-1000Km mergea deja binisor.

Intradevar in fabrica se face un prerodaj dar rodajul final tot utilizatorul il face. Adica nu mai trebuie facut ca la Dacia 1300 cu ulei special de rodaj grafitat care se tinea mai putin in motor.

Link spre post

Salut baieti,

1.5 dci, 110 CP, 4x2.

Eu am incercat sa respect acele 2500 de rotatii, dar mi se parea ca masina era subturata. Asa ca, mi-am luat inima in dinti si am condus-o dupa ureche. Adica, am schimbat vitezele, in momentul in care auzul meu fin :lol: imi zicea ca motorul se aude corect..undeva intre 2500-3000. Nu am fortat-o la drum intins sau in depasiri la peste 3000 ture, dar nici prin oras nu m-am dus sub 2000 ture. Intelegeti sper...pur si simplu am oroare si scarba de motoarele si soferii care functioneaza si conduc, subturat(taximetristi).

Poate faptul ca am avut o benzinara, inainte...nu stiu, dar nu imi plac, repet, motoarele subturate.

Pana acuma merge masina "stas", cei drept, doar 2000 km, aproximativ. Poate sunt subiectiv, dar masina mi se pare mai sprintena, parca se invata in acest mod, mai "sportiv". :P

Succes!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...