Sari la conținut

Duster 1,5Dci 110Cp 4X4 Ambiance

Postări Recomandate

Pe geamurile fata nu este permis sa se monteze folie. Iar pentru spate trebuie sa fie omologata.

Masina este Ambiance sau Laureate?

Am montat eu azi folie pe fata. Mi s-a lipit si acel sticker pe geam cu transparenta 70%, am primit si autorizatia pentru geamurile fata.

Inainte de montare geamul avea transparenta de 83%, iar dupa montarea foliei are 72% transparenta.

Intradevar daca geamul are transparenta de 74% nu prea mai ai ce folie sa montezi, deoarece transparenta la final va fi sub 70%.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 18
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Parbrizul si geamurile laterale fata si la modelele cu pack look si la modelelel fara pack look au aceeasi transparenta, adica 83%

Va salut dragi colegi, de doi ani sunt posesorul unui Duster 1,5Dci 110 CP 4X4 si acum m-am alaturat si eu acestei comunitati unde sunt cele mai interesante discutii si "dezbateri" privind aceasta mar

Permite-mi un sfat binevoitor: da-le jos. Singura folie legala pe fata este cea antifurt, ce nu modifica in nici un fel transparenta (doar impiedica spargerea geamului).   Codul Rutier (OUG 195/2002

Posted Images

Am montat eu azi folie pe fata. Mi s-a lipit si acel sticker pe geam cu transparenta 70%, am primit si autorizatia pentru geamurile fata.

Inainte de montare geamul avea transparenta de 83%, iar dupa montarea foliei are 72% transparenta.

Intradevar daca geamul are transparenta de 74% nu prea mai ai ce folie sa montezi, deoarece transparenta la final va fi sub 70%.

Permite-mi un sfat binevoitor: da-le jos. Singura folie legala pe fata este cea antifurt, ce nu modifica in nici un fel transparenta (doar impiedica spargerea geamului).

Codul Rutier (OUG 195/2002)

Art.112. – litera l):

l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale afişe sau reclame publicitare, folii neomologate şi/sau nemarcate corespunzător ori accesorii care restrâng sau estompează vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât şi din exterior;

Link spre post

@mugur

Nu stiu, eu nu am pack look.

Dupa ce iti vine Dusterul poti merge la un atelier si iti pun acel aparat pe geam.

@DonQuijote

Uite ce scrie pe site-ul RAR

CARE SUNT CONDIŢIILE PE CARE TREBUIE SĂ LE ÎNDEPLINEASCA FOLIILE DE PROTECŢIE PENTRU GEAMURI?

- autovehiculele trebuie echipate cu geamuri ce sunt omologate conform Regulamentului nr.43 CEE-ONU sau în conformitate cu Directiva 92/22 CEE cu modificările ulterioare, având transparenţă de min.75% pentru parbriz şi min.70% pentru luneta şi geamurile laterale;

- marca de omologare conform acestor reglementări, marca care trebuie să existe pe geamuri, atestă faptul că iniţial acestea au avut transparenţă de min. 75% pentru parbriz şi min. 70% pentru luneta şi geamurile laterale.

- foliile de protecţie aplicate pe geamuri trebuie să fie certificate şi marcate corespunzător, iar aplicarea acestora este permisă numai în atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate şi luneta nu sunt esenţiale pentru vizibilitatea din interior, când autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele părţi, însă în cazul în care acestea au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare se urmăreşte că stratul aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparenţei geamurilor nu se înregistrează în cartea de identitate a autovehiculului, însă atelierele autorizate să efectueze operaţiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate şi licenţa emisă de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Român, iar la inspecţia tehnică periodică se verifică eticheta ce conţine marcă de omologare a geamului precum şi gradul de transparentă.

Link

Geamurile mele fata acum au transparenta 72%, iar conform celor de mai sus geamurile laterale trebuie sa aiba minim 70%.

Link spre post

"- geamurile laterale din spate şi luneta nu sunt esenţiale pentru vizibilitatea din interior, când autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele părţi, însă în cazul în care acestea au o transparenţă modificată faţă de cea stabilită prin marcajul de omologare se urmăreşte că stratul aplicat ulterior să fie uniform şi să nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparenţei geamurilor nu se înregistrează în cartea de identitate a autovehiculului, însă atelierele autorizate să efectueze operaţiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie să elibereze un document privind certificatul de conformitate şi licenţa emisă de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Român, iar la inspecţia tehnică periodică se verifică eticheta ce conţine marcă de omologare a geamului precum şi gradul de transparentă."

Asta inseamna 35% respectiv 10% transparenta - dar conform citatului de mai sus din postul 12 e legal, dupa cum e legal si pt lateralele fata cu absorbtie de max 30% (transparenta 70%); foliile montate, evident la un atelier cu omologare RAR

Banuiesc ca aceleasi procente sunt valabile si pt geamurile colorate din fabrica.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...