Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

Si pentru ca ati fost mai multi cu pareri voi face referiri la fiecare :)

@ DonQuijote La comentariul tau ma refeream camd precizam greutatea spre 200 kg in varianta cortului pe portbagaj sus. Inca nu am rabatat scaunele masinii ca sa vad ce suprafata se formeaza. Insa inteleg de la tine ca nu voi obtine o suprafata confortabila si atunci daca ea e utilizabila in situatii de nevoie extrema, pentru turismul de agrement prefer o suprafata de dormit confortabila in limitele firescului/practicului. Si da, minirulota aceasta are si spatii de depozitare deloc negligjabile si mai mult, ea se poate folosi inclusiv la carat ceva pentru ca, le nevoie, se scoate salteaua. Singura conditie e sa incapa acel "ceva" pe usile rulotei.

@ ambvision Salteaua acestei minirulote are 160x200 cm. Este perfecta. Si daca nu ar avea saltea am eu oricum una de aceleasi dimensiuni care se "inflameaza" manual cu pompa sau automat (are un mic compresor incorporat) daca ai la indemana 220 v. Si, da, cutia de portbagaj o am oricum in vedere (daca e cazul sa o duc cu mine evident..ca nu o car aiurea doar) dar nu una foarte mare caci nu cred ca voi avea nevoie (as folosi-o mai mult pentru chestiile usoare care ocupa volum aiurea si nu umblu la ele des in calatorie). Dar inca nu sunt foarte decis in privinta dimensiunilor ei. Iar varianta cu segmente de lemn in portbagaj ca sa obtin nivelarea unei zone pentru dormit in masina mi se pare cam peste mana si nepractica. Estimez ca in portbagajul masinii voi avea bagajele mai voluminoase sau de uz frecvent sau mai grele care eventual nu pot fi (sau nu merita a fi) duse in cutia de portbagaj de sus de pe masina. Deci sa tot golesc masina (ca sa le pun unde?) pentru ca sa dorm eu (si cu sotia mea) in ea..e ciudat. Si pentru asta ar insemna sa calatoresc cu bagaj cat mai mic si duc, in schimb, cu mine lemne in portbagaj. Nu o vad ca o solutie care sa fie optimizanta. Daca prinzi vreme nasoala cu acest tip de rulota si e ceva doar trecator poti sta si in ea o vreme (poti chiar sa te uiti la televizor LCD de o marime redusa si suficient de confortabil daca esti in o zona cu semnal tv aerian sau la un film de pe un suport media caci iti poti monta asa ceva in interior fara probleme). Sau, daca vremea naspa dureaza, pur si simplu poti sa pleci rapid pentru ca nu ai de strans nici cort iar masa si scaunele pliante sunt deja in masina in portbagaj ;) Asta daca esti undeva in natura. Daca esti in camping te duci la terasa..bei o bere..un vin..un suc.. Incalzire nu are nevoie aceasta rulota pentru ca eu in sezonul rece nu o folosesc (rulota). Are ea o izolare si e suficienta pentru o campare si din marite-aprilie si pana in octombrie-noiembrie caci si daca lasi trapa semideschisa ai aer suficient si de la doua persoane in acel spatiu nu ai treaba cu frigul si apoi poti avea si plapuma in ea daca vrei. Pentru servit masa noi preferam ca in iesirie in natura sa luam masa in natura. Altfel stam acasa si nu mai mergem nicaieri. :) Pentru nevoile fiziologice eu daca sunt in natura..prefer sa gasesc solutii practice acolo in natura (evident caut o zona care sa nu fie una pe traseul unei poteci pe unde calca si altii) si chiar nu imi fac probleme pentru mediu pentru asta caci nici ursul nu isi face. Probleme pentru mediu sunt altele pe care diversi cacanari le lasa in nesimtirea lor dupa ei si nu ceva biodegradabil foarte rapid. In spatiul dedicat pentru WC in rulota nici nu stiu daca eu as incapea confortabil. Daca sunt in un camping folosesc facilitatile campingului, logic. Daca nu sunt curate nu stau acolo. Si de obicei ma informez de la altii inainte sa aleg cu circuit de agrement. Am oferit link-urile ca sa vedeti ca sunt descrise si dimensiunile ei. Si da, e o forma de compromis si optimizare intre variantele disponibile. Pai exact asta supun atentiei.

@ Mugur E foarte posibil ca daca mai bagi o saltea de 10 cm in masina (desi eu vad solutia asta cam bizara) sa reduci considerabil spatiul de manevra pentru diverse genuri de miscari firesti in interiorul masinii. Si da, sunt un tip destul de inalt (cred) daca am inaltimea precizata. Iar cu saltele mai subtiri de 10 cm nu am ce face caci am si greutatea specificata :D De aceea eu sunt nevoit sa iau in calcul pentru dormit solutii de saltea fie pusa pe pamant in cort..fie pe pat in o camera (chiar si de casuta de camping) sau cel putin in o minirulota ca asta. Si nu am de ce sa iert pe cineva pentru ca nu m-a suparat nimeni si noi discutam prieteneste si ne dam fiecare cu parerea cat mai constructiv. Caci asa aflam fiecare chestii utile de la altii si oferim la fel chestii de folos altora. Parerile si gusturile fiecaruia sunt insa diferite si e foarte OK sa fie asa.

@dr_dumi E adevarat ce zici tu dar daca esti si masiv (fara sa insemne ca esti obez..ci doar bine facut sau bun de pivot la inaintare la rugby) si mai esti si cu inca cineva in masina care vrea si el/ea sa faca nani..atunci toate activitatile astea devin greoaie in un asa spatiu. Nu stiu ce constitutie fizica ai tu insa daca esti doar inalt si in rest subtirel merge...dar altfel eu iti garantez ca nu merge cum zici decat daca dormi singur. Si eu, avand-o pe sotia mea dornica de orice ocazie de calatorie, nu prea sunt in situatia asta. :) Eu stiu ca daca ai o rulota din aia mare ai automat si o alta abordare a realitatii si iti permiti sa te lafai in ea altfel. Dar eu discutam spre optimizari. Adica cu o rulota din aia mare, cu garda mica la sol nu stiu cat de multe optiuni de parcare in teren ai in afara de unul plat si usor accesibil de la carosabil. Pentru servit masa noi avem o masa plianta (si scaune la fel) asa incat putem servi masa la umbra (vara) sau la soare (primavara si toamna) cum vrem. Dusuri fierbinti eu nu fac de felul meu pentru ca si iarna obisnuiesc sa fac dush cu apa dezmortita. De spalat insa ma spal des. Pentru o femeie problema dusului seara e rezolvabila. Am un rezevor pliabil de o capacitate suficienta pe care daca il atarn de ceva si sta la soare putin..ai apa fierbinte pentru dush. In rest..noi daca campam undeva cautam sa fie si langa o apa ca asa ne place. In care sa putem sa facem si o baie ziua/seara/dimineata cel putin daca e sezon cald. Iar in rulota asta poti dormi si de unul singur daca nevasta nu vrea sa doarma dupa masa. Poti scoate salteaua si sa dormi chiari si pe pamant pe ea undeva la umbra si e si mai fain ;) Eu ma refeream la situatia cand e nevoie ca sa doarma in ea si doi oameni in un spatiu care trebuie sa ajunga si sa nu fie unul inconfortabil. Iar rulota asta nu e una chiar ieftina (de la 1800 euro de noua) si nici scumpa ca cele mari (luate chiar si second dar nu in ultimul hal de rulate si folosite). Si da, pe cat e posibil nu caut solutii fara optimizarea lor in raport cu nevoi si utilizare pentru ca e mai bine sa dai ceva mai mult pe ceva folositor si cu o utilizare de durata decat pe prostii ieftine.

@ bmcpst Am luat in calcul si acea varianta de rulota cort. Insa daca ma prinde undeva o vreme nasoala ajung sa stau acolo o vreme (si nu stiu cat de etansa e panza aia ca sa reziste la o vreme nasoala de durata sau daca se rup norii vara peste cortul ala). Din experienta mea de stat la cort pe vreme buna si rea..aleg sa pot pleca rapid de acolo chiar daca a inceput ploaia si nu mai conteneste. Si asta cu un cort intins si cu bagaje/saltele si altele prin el..pe ploaie e mai greu. De la rulota asta chiar daca ploaia nu se mai opreste si vrei sa o tai, iesi din ea (cand e mai mica rapaiala) si faci rapid cativa pasi si esti la volan si ai roit-o rapid, comod si fara complicatii cu chestii ude dupa tine adunate in graba si la gramada. Pe care undeva apoi trebuie cat mai curand sa stai si sa le usuci ca sa nu se complice treaba. Si cum ziceam, eu am stat la bloc destui ani si stiu la ce te referi. Insa acum nu mai e cazul si nici in un cort de 3 persoane cum avem nu e un spatiu luxuriant care este, totusi, suficient pentru ca sa facem nani. Caci in rulota aia eu as intra doar pentru nani caci in rest ies in natura ca sa stau afara in natura. Cat de mult se poate.

@ Vsebas La capitolul avantaje descrise de tine deja am raspuns prin cele oferite celorlalti, si, daca nu te superi, te rog sa le parcurgi ca sa nu le mai repet separat pentru tine si vei gasi referiri la ceea ce spui tu. La dezavantajele remarcate de tine pot adauga faptul e adevarat ca apar la o rulota (indiferent de dimensiuni) costuri suplimentare si necesitati de garare suplimentare la domiciliu. Pentru cei care locuiesc la oras e mult mai dificil decat pentru cineva care traieste in mediul rural ca sa rezolve un spatiu de priponire a remorcii pe perioada rece a anului. Pentru mine (si probabil si altii) nu e o problema asta. Insa eu deschisesem aceasta discutie ca sa identificam o lista cu avantaje si dezavantaje aplicabile oricui asa incat sa le parcurga si de acolo sa traga propriile concluzii legate de acest tip de rulota. Tu ai abordat practic aceasta chestiune si e un inceput insa cum ziceam trebuie vazute avantajele si dezavantajele la modul cat mai general aplicabile. Si banuiam eu ca nu multa lume a avut ocazia sa vada o asa remorca darmita sa si foloseasca macar o data asa ceva si atunci ne dam si noi toti doar cu parerea caci e o solutie ceva mai inedita pentru noi romanii obisnuiti mai mult cu ideea de rulota mare (oricum mult mai mare decat asta) dupa masina.

Si cu astea fiind spuse eu va multumesc tuturor inca o data si va astept cu pareri si in continuare si astept si pe altii care inca nu au apucat sa formuleze o opinie. Ma bucur mult ca gasesc aici pe oameni faini cu care sa faci schimb de pareri si informatii care, sper, sunt reciproc utile tuturor ;)

Editat de taz
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

@taz: eu iti propuneam o cutie portbagaj foarte mare in ideea sa ai unde tine bagajele in siguranta cand dormi in masina.

Cat despre "solutiile gasite in natura ca si ursul", eu n-as zice ca sunt cele mai civilizate, in romania sunt in medie 8 ursi/100 km2, insa turisti care cauta "solutii", mai multi, din pacate.

Oricum, cred ca tu de fapt erai 100% hotarat sa iti de la inceput, asa ca "go for it !'"

Link spre post

@taz, pt. mine rulota lacrima e tentanta ( ca stau la bloc, dar gaseam un amic sa mi-o gazduiasca in curte la el), insa pana nu vizitez una... imi pot da doar cu parerea din poze/filme.

Am avut si eu partea mea de mers cu cortul si nu mai sunt asa entuziast. Acum prefer o pensiune cu pat si apa calda :) , deh varsta.

In afara de ader ( parca asa se numea) mai e vreun productor in RO ?

Link spre post

@ambvision Acum am inteles mai bine la ce te refereai despre cutia aia foarte mare :D E o idee dar in cazul meu cred ca as prefera, daca am alte solutii, sa nu ma chinui dormind in masina. Si desi as inclina mult sa cumpar acest tip de rulota prefer inca sa ma documentez cat mai bine inainte si, de ce nu , sa cer si altora o parere mai ales daca au avut sau poate au asa ceva. Poate aflu idei la care nu m-am gandit si atunci decid oleaca mai luminat la cerebel. Cat despre solutiile alea pentru ursi :D vreau sa am o mica si nevinovata parere cu care nu e nimeni obligat sa fie de acord. Este adevarat faptul ca daca luam in calcul doar ursii atunci ei sunt mai putini decat turistii care, la noi, cauta solutii "naturale" in lipsa celor amenajate de om si cu acea destinatie speciala in zone interesante turistic. Dupa cum stim, nu doar ursii produc in natura materiale biodegradabile de genul in discutie ci si o sumedenie de alte vietuitoare (de dimensiuni diverse) si totusi micile "gramajoare" (de anverguri diferite dupa cum e si animalul ca volum) nu se regasesc mult timp in natura pentru ca ele dispar foarte iute datorita altor finte mai mititele care se bucura ca au parte de asa ceva. Evident ca daca oamenii s-ar apuca brusc sa foloseasca doar mama natura (asa ca pana nu demult in istoria noastra cunoscuta) pentru a se usura, la scara planetei ACUM ar fi poate o problema si asta mai mult in tarile foarte populate. La noi in Romania numarul turistilor care efectiv raman in natura peste noapte, ca sa aiba nevoie sa se elibereze ca si ursul, este foarte restrans si de aceea produsul lor "de reactie" este unul cu impact absolut neglijabil pentru mediu. Singura chestie e sa aleaga pentru asta o zona retrasa (si nu direct in apa sau langa ea) unde sansele sa sa calce careva sunt minime si atunci in doar cateva zile orice "urma" dispare "singura" de acolo. Si, repet, nu asta e problema pentru mediu ci plasticele..sticlele..metalele lasate sau aruncate in natura. Ca sa nu mai vorbesc de cele cu impact major pe are in mod organizat la nivel de afacere se deverseaza criminal in natura sau se ascund iresponsabil sub un strat de pamant cat sa nu se vada. Alea sunt cu adevarat criminale si la scara mare si eu le-as baga, alora ce le lasa acolo (indiferent cat de multe sau putine), toate astea pe gat si in alte orificii disponibile daca as putea...Dar sa revenim la genul asta de rulota mititica si sa vedem daca merita au ba sa o avem in vedere :)

Link spre post

@ vsebas Stiu ce zici. Eu alt producator inca nu am gasit. Pai si aia intrebam initial..ce parere aveti despre asa ceva (mai ales cei care au avut parte de asa experienta) si daca stiti de unde se pot procura chiar si in regim second hand daca nu noi.. :)

Link spre post

Hai sa separam animalele, care nu au posibilitatea de a avea o toaleta si de a strange mizeria creata de ele (limitata oricum fata de mizeria creata de om) de om, care are aceasta posibilitate, si din cate stiu, are si o lege in sensul acesta, care insa din pacate nu functioneaza. Si chiar daca 80% dintre oameni lasa mizerii de diverse feluri, hai sa incercam sa ne situam intre ceilalti 20% care incearca sa fie civilizati. Daca tot dai 2000 de euro pe o remorca/rulota, mai da inca 60 pe o toaleta portabila http://exis.ro/acces...ot 30-1767.html

Eu cand am construit o cabana am cumparat o asemenea toaleta pe care dupa aceea am facut-o cadou cuiva care avea nevoie de asa ceva. Cand merg la munte iau cu mine gunoiul produs si il duc la ghena de gunoi. Mi se pare gresit sa zicem ca "n-are nimic daca fac si eu un pic de mizerie, ca si altii fac"... macar sa incercam sa facem lucrurile bine...

Editat de ambvision
Link spre post

@Daniel Intr-adevar genul asta de structura permite diverse combinatii si idei pe care, daca ai cu ce si ai si talent, sa le realizezi chiar si singur. Si e si fain sa poti face asa ceva. Insa chestia rezultata trebuie sa fie agreata si de legislatie.

@ ambision Iti respect parerea, o inteleg, in cea mai mare parte sunt total de acord cu ea si chiar voi studia sugestia ta sa vad daca buda aia eco e cu adevarat ceva si practic. Si ca idee eu nu doar ca strang propriile mele urme de poluare de durata (pungi conserve..sticle...etc) ci si pe ale altora pe care le gasesc aruncate acolo unde poposesc. ;)

Dar sa nu uitam prietene (si nu iti spun asta ca si cum nu tu ai inteles ceva pentru ca e clar) ca eu ma refer doar la caca si pipi ca la chestii logic-biologice care clar si rapid sunt biodegradabile si chiar utile naturii chiar daca pentru puritanii exagerati asta poate parea ceva lipsit de civilizatie..Si eu le spun celor care se revolta exagerat la ideea de a te usura undeva in natura (daca nu ai pentru asta si alte optiuni) cautand cu atentie si responsabilitate sa nu o faci ostentativ si deranjant pentru alti oameni ca ele, "produsele" biologice ce prin retelele de canalizare pleaca pe calea wc-ului, tot la mama natura ajung si de la statiile de eupurare..atata doar ca ele acolo sunt tratate, compactate, deshidratate si abia apoi redate naturii sub forma de ingrasamant. Iar la tara unde inca nu exista retele de canalizare ele se acumuleaza in closetele gospodariilor care apoi sunt astupate cu pamant. In pamant, daca sunt doar din cele rezultate din corp (si nu pungi si pampersi) ele se descompun rapid si devin sol fertil peste cativa ani doar. Nu trebuie facuta groapa closetului foarte adanca ca sa nu se ajunga spre panza freatica si ca sa fie orice filtrat pana sa coboare spre ea. Ca actualul roman bolovan si manelist de la tara (sau relativ recent migrat la oras) nu mai stie multe din ceea ce bine se stia mai demult..e alta treaba. Sasii chiar isi foloseau propriile "produse de reactie" ca si ingrasamant stocat si apoi aruncat pe tarlalele agricole. Eu nu zic ca asta ACUM ar ceva foarte igienic pentru ca omul de azi mai are si diverse boli si poate pot aparea anumite chestii. Insa balega vacii si a calului (si urina lor) este si ea inestetica si foarte "poluanta" si doar datorita ei mancarea romaneasca inca are gust de mancare si nu de ziar. Chimizarea solului are drept rezultat poluarea panzei freatice mult mai nasol si obtinerea de hrana chimizata artificial cu astfel de ingrasamant pe care eu o las fara regrete altora daca vor si le place sa o pape. Cei din occident, care in ultimii zeci de ani nu au inteles asta, astazi, dupa ani de "evolutie" in domeniul agricol se mira nespus ce gust bun au legumele si fructele gasite in Romania acolo unde se foloseste caca si pipi zootehnic ca si ingrasamant (evident in doze firesti) si de aceea romanii plecati din tara se plang ca mancarea facuta din ceea ce gasesc ei acolo nu are nici gust si nici miros atractiv. Dar eu propun sa lasam chestiile astea eco (si nu pentru a nu ar fi foarte importante) pentru alte zone dedicate si sa ne concentram aici pe tema forumului si a topicului care nu are legatura directa cu WC-ul si utilitatea lui :)

Editat de taz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...