Sari la conținut

Incrucisare punti Dacia Duster - o posibila solutie software?

Postări Recomandate

Am mai citit ceva interesant despre alte masini cu sistem haldex, cica decupleaza cand e frana de mana trasa, as fi curios daca asa e si la duster, asta ar insemna ca trucul cu trasul franei de mana pentru semi-blocarea rotii din spate care e in aer nu ajuta, ci chiar incurca.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 56
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@crazywolf, multumim de precizare, crede-ma unii dintre noi ne-am dat seama deja de aceasta realitate trista...   Dar, scopul in sine nu e incrucisarea puntilor, ci trecerea de un obstacol, iesir

Un film interesant:  

Ma gandesc ca acest test e interesant de vazut.  https://www.youtube.com/watch?v=l7o6uw9MKyQ&feature=youtu.be

Posted Images

Nu ai auzit "clantanelile" specifice blocarii de roata chiar cu ESP off? Eu am auzit asta tot la IND, sambata dimineata cand cautam o locatie de trial si am intrat intr-o zona destul de mare de iarba care "mustea de apa". O simteam ca inainteaza mai greu si auzeam zgomote de blocare pe roti (cu ESP off), fara pierderea de putere specifica ESP-ului.

se si aprinde becul de esp in bord(adica palpaie). chiar daca e si cel de dezactivare aprins

Sincer, nu am fost atent nici la zgomote, nici la martori, m-am concentrat pe fir si pe acceleratie sa tin rotile in miscare dar fara sa solicit ambreiajul... In acel moment nu aveam nici o intentie sa testez EDL, ulterior mi-a venit ideea sa verific cum s-a comportat sistemul de tractiune cand am vazut pe ambele clipuri ca unori rotile se opresc.

@xtmaster vorbesti din experienta, sau din auzite? E bine de stiut, ca atunci cand sistemul lucreaza iti si da un feedback vizual. data viitoare o sa incerc sa fiu atent la martori.

Link spre post

Am mai citit ceva interesant despre alte masini cu sistem haldex, cica decupleaza cand e frana de mana trasa, as fi curios daca asa e si la duster, asta ar insemna ca trucul cu trasul franei de mana pentru semi-blocarea rotii din spate care e in aer nu ajuta, ci chiar incurca.

Se adauga la lista aspectelor de lamurit :)

Link spre post

din practica zic. ca nu intelegeam ce se intampla de palpaia in bord cu el decuplat si apoi mi-am dat seama ca patinez si cand palpaie ca mai trage un pic. eu nu am auzit cum functioneaza sistemul ca nici eu nu eram atent, doar ca clipocea ceva portocaliu in bord

Link spre post
  • 1 year later...
  • 2 months later...

Deci cu rotile pe o diagonala fara aderenta masina pleaca? Adica sistemul le franeaza si pleaca celelalte? Eu mai astept Dusterul o saptamana si nu pot proba... Probabil la intalnirea din delta lamurim.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...