Sari la conținut

Postări Recomandate

Anulare DPF Dacia Duster 1.5dCi 110CP

Anularea filtrului de particule sau DPF OFF poate fi o rezolvare definitiva a filtrului de particule colmatat, daca luam in calcul pretul ridicat pentru inlocuirea lui (aproximativ 1000-1500 euro). Pe langa inlocuirea DPF-ului se mai adauga si costul carburantului consumat sau timpul pierdut cu regenerarile fortate ce se pot efectua doar cu testerul fabricantului.

Prin anularea DPF direct in ECU si eliminare fizica, nu vor mai apare erori legate de filtrul de particule sau limitari de putere.

Cum va functiona masina dupa indepartarea filtrului?

Dupa indepartarea filtrului va creste viteza de tranzitare a gazelor de esapament. Acest lucru are un impact pozitiv asupra consumului si va exista o crestere de performanta. Un motor turbo diesel fara filtru de particule se va incadra in limitele de emisii pentru EURO 4.

Cost anulare filtru particule Dacia Duster

Costul pentru anularea DPF software este de 250 euro. Durata de lucru este de 40-60 minute. Aceasta modificare de software nu aduce si cresteri de putere la motor. Pentru un pachet anulare DPF + crestere putere se oferteaza in PM.

Programari se pot face la numarul de telefon 0751.194.100 sau in PM.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Am cateva intrebari:

1.Din cate am inteles se demonteaza filtru DPF + anulare DPF (cumva sonda lambda?) ?

2.Operatie este reversibila? Daca ma duc la test de noxe poate am nevoie sa il remontez, se poate, cat ar costa aceasta operatie?

3.In pret este inclus traseul de esapament ce va inlocui DPF-ul?

Link spre post

nu cred ca exista rezolvare in acesta privinta, adica anularea acestui filtru nu inseamna ca problemele vor disparea...

solutia este ori motorizarea benzina ori inlocuirea filtrului cu altul nou, pentru motorizarea pe motorina...

solutii gen eliminare sau curatarea filtrului nu sunt decat bani aruncati in vant...

am un prieten care se confrunta cu aceasta situatie de 3 ani si nu a rezolvat nimic, are un 4x4 pe motorina, euro 5, si nu-i da de cap...

dar el nu se lasa, oricum sunt banii lui....

Link spre post

nu cred ca exista rezolvare in acesta privinta, adica anularea acestui filtru nu inseamna ca problemele vor disparea...

solutia este ori motorizarea benzina ori inlocuirea filtrului cu altul nou, pentru motorizarea pe motorina...

solutii gen eliminare sau curatarea filtrului nu sunt decat bani aruncati in vant...

am un prieten care se confrunta cu aceasta situatie de 3 ani si nu a rezolvat nimic, are un 4x4 pe motorina, euro 5, si nu-i da de cap...

te contrazic...eliminarea filtrului readuce motorul la euro 4 sau 3....depinde de modificarea softului din care se jongleaza cu NOX-ul si funinginea(soot)...daca-i mai elimini si egr-ul ajungi la un diesel aproape clasic...ma rog common railul nu poti sa-l elimini....dar trebuie cineva care sa se priceapa foarte bine la softare,altfel il pui pe butuci.

Link spre post
  • 3 weeks later...

Suna interesant, dar.... nu vom avea probleme la ITP din cauza gazelor?

Nu. Am facut test de ITP cu o masina EURO 5 la care am eliminat complet DPF-ul. Testul a fost trecut fara probleme atata timp cat nu se umbla si la catalizator. Am sa postez separat un post numai cu aceaste operatiune.

Am cateva intrebari:

1.Din cate am inteles se demonteaza filtru DPF + anulare DPF (cumva sonda lambda?) ?

2.Operatie este reversibila? Daca ma duc la test de noxe poate am nevoie sa il remontez, se poate, cat ar costa aceasta operatie?

3.In pret este inclus traseul de esapament ce va inlocui DPF-ul?

Anularea completa a filtrului de particule presupune 2 etape:

1. software: se elimina strategia de functionare a DPF-ului, postinjectia si erorile. Aceasta operatiune este facuta de catre noi.

2. mecanic: se elimina fizic DPF-ul de pe masina. Operatiunea facuta de catre unul din service-urile cu care colaboram.

Operatiunea software este perfect reversibila. Cea mecanica este reversibila numai daca se pastreaza DPF-ul intreg si in locul acestuia se monteaza un downpipe special.

DimSport a precizat ca in cei 250 eur intra doar modificarea software. Eliminarea DPF fizic implica costuri separate. In pret sigur nu e inclus traseul de esapament care va inlocui DPF.

Asa este. Eliminarea fizica are alte costuri. Daca se elimina doar elementul filtrant costurile sunt mai mici, ajung undeva la 50-80 euro. Un downpipe custom poate ajunge la 200-250 euro.

Poate nu a ajuns unde trebuie cu masina. Despre ce model este vorba? Aveam un portofoliu foarte larg de masini cu DPF anulat si functioneaza fara probleme. Unele au chiar 3-4 ani de utilizare de cand am eliminat DPF-ul. Iti poti da numarul nostru de telefon si incercam sa gasim o rezolvare pentru masina lui.

Pretul per anulare DPF poate varia in functie de numarul celor de pe forum , care doresc sa faca aceasta operatiune in acelasi timp. Adica, daca se face un fel de "group buy" putem oferii discount-uri bune.

Link spre post

Verificare ITP la un motor euro 5 dupa anulare DPF.

Va prezint intreg procesul de anulare si eliminare DPF, inclusiv un test de opacitate pentru verificarea nivelului de poluare la un motor Honda 2.2 i-DTEC 150CP EURO 5.

img3482t.jpg

img3488w.jpg

img3489if.jpg

img3490ye.jpg

img3491t.jpg

img3492if.jpg

img3493xt.jpg

img3494f.jpg

img3495g.jpg

img3496ov.jpg

img3497yh.jpg

img3498f.jpg

img3499wy.jpg

Am atasat si imaginile cu testul de opacitate:

photo3sn.jpg

photo2xk.jpg

Rezultatul final:

photo1xq.jpg

Deci, testul s-a facut pe un motor Honda 2.2 i-DTEC 150CP Euro 5 dupa ce a fost anulat si eliminat fizic DPF-ul.

Pentru orice alte detalii iti stau la dispozitie la numarul de telefon 0751-194.100.

Cu stima,

Doc

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...