Sari la conținut

Scurgeri AdBlue pe la rezervor - Duster 2024

Postări Recomandate

Salutare tuturor,
Am ridicat recent de la reprezentanta o dacia Duster Extreme, 1.5 blue dci, 115CP. Am circulat 2500km pana acum cu ea, iar astazi m-am gandit sa completez rezervorul de AdBlue. Am tot citit tot felul de lucruri (sa nu circuli la limita cu el, sa nu se cristalizeze etc etc.)
Din pacate, in timp ce alimentam, am observat ca lichidul curge din ea, pe dedesubt, prin zona rezervorului. Este prima data cand incerc sa ii pun Adblue. Este cumva un preaplin sau e spart rezervorul? Mentionez faptul ca rezervorul are scut.
Voi incerca sa fac o programare la Dacia pe saptamana viitoare, dar as vrea sa stiu daca a mai trecut cineva printr-o situatie similara.
Multumesc anticipat!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

La o mașină nouă, de nici 2500km, nu ai ce căuta la adblue (completare, etc) decât dacă o cauți cu lumânarea*. Partea plină a paharului e că ai descoperit o problemă , să sperăm că e unică.

* Context:

- rezervorul are un volum bine definit 14L, orice peste va cauza erori cuvântul cheie e când.

- în 2500km consumi mai nimic din adblue, deci nu ai ce completa.

- calitatea și cantitatea de adblue din rezervor sunt 2 variabile stâns legate una de alta și în același, timp sursa de probleme, uneori inteminabile.

-completarea se face doar la apariția primului mesaj, cu adblue agreat Renault, nu pompă, nu bidon universal. Bidonul desigilat se folosește rapid (preferabil tot) nu pui 1L apoi îl lași pe balcon la soare 3 luni de zile.

Link spre post
Acum 11 ore, JohnD a spus:

... Am circulat 2500km pana acum cu ea, iar astazi m-am gandit sa completez rezervorul de AdBlue. Am tot citit tot felul de lucruri (sa nu circuli la limita cu el, sa nu se cristalizeze etc etc.)
Din pacate, in timp ce alimentam, am observat ca lichidul curge din ea, pe dedesubt, prin zona rezervorului. Este prima data cand incerc sa ii pun Adblue. ...

Salut si bun venit in aceasta comunitate. :thumbsup:

In primul rand cred ca trebuie citit cu atentie manualul de utilizare al masinii, mai ales paragraful referitor la sistemul AdBlue, inclusiv notele si avertismentele, doar ca exemplu si atasat.

Apoi referitor la cand, cum si cu ce se alimenteaza in manualul de utilizare producatorul Dacia mentioneaza capacitatea utila a rezervorului de 14.4 litri aproximativ, in fisa de intretinere capaciatea rezervor uree AdBlue 15.1 litri ex si atasat, consumul de aditiv AdBlue depinde si de conditiile de exploatare (sunt colegi de forum la care mesajul “Prevedeţi AdBlue în urm. 2400 km” a aparut intre 8-11k km, consumul fiind de aprox 0.8-1 L/1000 km) iar  pe langa manualul de utilizare producatorul precizeaza si asta:

“AdBlue® este o soluție apoasă, incoloră și netoxică,formată din uree pură (32,5%)și apă demineralizată (67,5%).AdBlue® este disponibil la majoritatea stațiilor de carburant. Mașina te anunța automat când este cazul să umpli rezervorul AdBlue. Un rezervor de AdBlue plin este suficient pentru circa 6 – 8 plinuri** de carburant.(**) Consumul de aditiv AdBlue depinde de condițiile de exploatare a autovehiculului, de dotări și stilul de condus. Capacitatea rezervorului AdBlue depinde de model, dar se situează, în general, între 15 și 20 L.”

Oricum la 25000 km nu este nevoie sa se completeze. Cum se alimenteaza se precizeaza destul de clar in manual si este recomandat sa se pastreze un volum de expansiune (valabil si pentru alimentarea cu carburant) si nu peste maxim (pe langa revarsare pot aparea si diverse alte probleme sau erori). Cu ce se alimenteaza iarasi se specifica clar “Utilizaţi numai reactivi care se conformează standardului ISO 22241 şi sunt în conformitate cu marcajul de pe buşonul de umplere al rezervorului.”, recomandat fiind solutia AdBlue Renault (daca tin bine minte bidonul de 10L are codul OE 7711785930).

Iar informatii, detalii si experiente legate de alimentarea cu AdBlue se gasesc destul de multe si pe acest forum, doar ca exemplu cand se face plinul aici:

Sau despre solutia AdBlue, probleme tehnice (mai ales la masinile fabricate 2018 +, existand si OTS, etc.) aici:

sau aici

etc. … (trebuie doar cautat)

Desigur ca in cazul unor probleme tehnice cu sistemul SCR cuvantul “de baza” ramane GARANTIE, insa masina mai trebuie exploatata si intretinuta corespunzator, respectand si recomandarile \specificatiile producatorului auto.

ManualUtilizare1.png

ManualUtilizare2.png

ManualUtilizare3.png

FisaProdus.png

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...