Sari la conținut

Skoda Polar - posibil concurent pt Dacia Duster

Postări Recomandate

Arata ca un VW Tiguan facut de skoda. Asa ca va fi un concurent pentru duster cam asa cum e Octavia pentru Logan. Dar e dustel de fain din fata (fatza).

Cred ca cel mai bun criteriu pentru a vedea daca ceva concureaza cu altceva este acela al pretului. SI asta de cand a aparut dacia logan si filosofia de masina ieftina si fiabila in mod real. Astfel, exista sa zicem clasa SUV compact sau ce o fi duster si tiguan si altele. In aceasta clasa putem considera ca exista SUV compact ieftin, scump si foarte scump. La clasa suv compact ieftin se inscrie dacia duster si cam atat. Asa ca pana un constructor nu scoate un suv la pret mediu de 15.000 euro dusterul nu are concurent.

Ca exemplu tiguanul la 30 000 euro cum sa-l compar cu duster? Sau Ford kuga de exemplu, unde am facut co configurare si mi-a iesit pentru 4x4 undeva la 28000 plus tva. La fel si skoda asta.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Arata halatu' doamna! Cit e halatu'? Cit? Ah...dincolo era mai ieftin!

Trist dar adevarat. Pe linga admirarea masinilor trebuie sa ne gindim si la pret.

Eu zic ca asa cum Octavia nu se compara cu Loganul la fel nici Yeti si probabil nici Polarul nu se poate compara cu Dusterul.

Masina nemteasca e masina nemteasca chiar daca e montata in Cehia.

La pret la fel exista dupa parerea mea aproximativ un 4-5 mii de euro diferenta intre diferite modele Dacia si Skoda de la cel de baza si pina la cel mai echipat.

Link spre post

Trebuie sa recunoastem ca in concurenta acerba de pe piata auto (si nu numai) producatorii inventeaza o gramada de chestii tocmai pentru a se deosebi de ceilalti si ne conving pe noi, consumatorii (urat cuvant) ca nu mai putem fara ele. Si asa ni se baga pe gat tot felul de aberatii pe care le platim din greu toata viata.

Imi amintesc cum era cand ma plimba tata cu motocicleta pe dealuri acum multi, multi ani si simt si acum miroul de fan proaspat si toate zgomotele din jur. Acum ne inchidem in masini insonorizate, punem mp3-iul cu 8 boxe aproape de maxim si il auzim pe unul sau altul care debiteaza cretinisme pe muzica. Apoi ne mai bagam intr-un credit pe enspemii de ani si ne tragem o masina de 300 de cai putere ca sa colindam DN1 bara la bara cu 5 km/h. Avem taciscrin si butonam de zor, clima dual zona ca sa ne simtim mai importanti ca oricum mare lucru nu rezolva. SI o gramada de butoane de eram de nu stiu cate ori sa fac accident ca nu reauseam sa potrivesc caldura asa cum vroiam etc, etc.

Si toate astea ne costa. In primul rand bani dar in subsidiar munca, nervi, stres, dependenta de un loc de munca pe care de multe ori il uram, stat putin cu copiii si familia. Totul pentru ca vw, audi, volvo mercedes sau altele sa-si vanda tehnologia.

Pana la urma masina este chestia care te duce acolo sau dincolo si care te ajuta sa ajungi in vacante in locuri faine si care nu trebuie sa te impovareze prea tare. Dusterul e suficient.

M-am tot intrebat in ultima vreme cand se arata pe la teste auto ca tiguanul sau poate skoda sau altele au plastic mai moale pe bord sau pe usa la ce dumnezeu le foloseste ca nu stau sa mangai bordul toata ziua si nici nu dorm cu capul pe el. Ca e plastic tare sau moale pana la urma nu e totuna daca e la un pret rezonabil?

Link spre post

"Masina nemteasca e tot masina nemteasca" Aiurea.

Asta cu masina nemteasca sau frantuzeasca e un mit. Sau mai bine spus istorie. Poate nu ai vazut cum se rupe zavorul de la torpedou la un audi 100% nemtesc. Am in garaj doua schimbate deja. Sau poate nu ai vazut cum se blocheaza sertarasul pentru carti de vizita de pe bord ca de un an ma chinui sa-l deschid mai ales ca s-a inchis cu bani in el. Cred ca cel care o sa cumpere masina o sa aiba o surpriza placuta daca reuseste sa il deschida. :)

Si nu mai zic ce frumos se prind CD-urile in fenomenalul sitem AUDI Concert cand merge aerul conditionat.

Sau poate cum se blocheaza pe deschis instalatia de spalare de faruri.

In fine, stiu pe cineva care lucreaza la o firma ce face piese pentru mercedes. SI a lucrat o saptamana aproape ca orbul ca i s-au spart ochelarii si nu mai vedea aproape nimic. Nici el nu stie cum a bagat nu stiu ce fire prin nu stiu ce gauri . Oare cat de nemteasca o sa fie masina, care costa vreo 45 de mii de euro, pe care se pune o piesa facuta de el in perioada neclara? :)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...