Sari la conținut

Dacia garantie

Postări Recomandate

Recent am achizitionat un autoturism dacia duster si am avut un incident in trafic, a intrat cineva in mine si mi-a zgariat aripa fata si farul, in carnetul de garantie atunci cand ai un accident cu masina informatiile privind garantia masinii sunt destul de putine,neclare,ambigue,etc..intrebarea mela in aceasta situatie ar fi urmatoarea. 

1. dupa ce inspectorul de daune constata avariile masinii eu trebuie sa fac reparatiile masinii neaparat in unitatile service agreate de producator sau ma pot duce pentru reparatii in orice service autorizat?

Ma candeasc ca in situatia nefericita in care apare o problema la masina care se rezolva pe garantie cei de la dacia sa refuze aceasta reparatie pe garantie pe motiv ca in trecut a fost facuta nu stiu ce reparatie la masina in alt service neagreat de ei si din cauza asta a aparut acea defectiune. 

In situatia mea nu ar fi vorba decat de o demontare+revopsire+remontare bara fata si o posibila scimbare de far fata. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Citez din Canetul de garanție:

DOMENIUL DE APLICARE A GARANTIE! COMERCIALE:

Garantia comercială DACIA se aplică numai în unitâtile service autorizate DACIA.

CUM FUNCTIONEAZĂ GARANTIA COMERCIALĂ DACIA? ,
Pentru a beneficia de Garanţia comercială DACIA, clientul trebuie:

...Clientul se obligă să efectueze reparaţiile/ remedierile acoperite de Garanţia comercială
în ateliere autorizate DACIA, folosind numai componente de origine agreate de către Constructor (consultaţi lista unităţilor service autorizate DACIA din prezentul Carnet; lista este supusă modificărilor)...

Teoretic destul de clar, trebuie reparată doar într-un service agreat Dacia, sau o repari în altă parte și să speri că nu vei avea probleme pe parte de garanție pe elementele afectate de reparație.

Link spre post

Problema este ca cele doua unitati service din oras care sunt autorizate de catre dacia sa execute operatiuni de intretinere si reparatii nu colaboreaza cu firma de asigurare a soferului care mi-a facut paguba si din cate am inteles trebuie sa repar masina pe cheltuiala mea dupa care cu factura de la service sa merg la firma de asigurare pentru decontare si cum firma de asigurare plateste cam greu incepe joaca

Link spre post

În legea RCA spune că poți repara mașina în orice service autorizat RAR, nu cele pe care le dictează firma de asigurări X. Din păcate, unele sunt rău platnice (refuz plată, întârzieri la plata), prin urmare, unele service-uri nu colaborează cu unele firme de asigurări. 

Sună la Vocea Clientului și explica-le situația - accident din vina altuia, RCA-ul vinovatului nu este acceptată de service-ul autorizat Dacia, prin urmare ești forțat să faci reparație în afara rețelei Dacia. Ce soluție există pentru păstrarea garanției ? Iar să plătești tu, ca mai apoi (POSIBIL) să îți recuperezi banii, e jecmăneală și prosteală.

Nu ai de curiozitate decontare directă ? Că atunci mergi pe asigurarea ta, dacă e acceptată de service-ul Dacia

Link spre post

Nu am decontare directa la asigurare,din ce am gasit in carnetul de garantie la reparatia in caz de accident scrie ca Dacia asigura o deschidere totala atelierelor de reparatii si companiilor de asigurare pentru obtinerea componentelor necessary efectuarii unit astfel de reparatii.Unele dintre acesta v-ar putea sugera utilizarea unor piese neoriginale pentru a economisi bani.

De retinut ca acestea nu sunt acoperite de garantia Dacia si nici daunele sau defectiunile ulterioare ce vor suferi direct sau indirect in urma montarii unor astfel de piese.

Din ce inteleg eu de aici pot repara masina in orice service, conditia este ca sa se foloseasca piese de origine Dacia,in caz de o defectiune ulterioara la masina care poate fi si indirecta eu pierd garantia. 

Adica daca eu schimb farul si nu este de origine Dacia si intre timp se arde instalatia electrica sa spunem cei de la Dacia pot spune ca e din cauza ca a fost montat un altfel de far si de asta s-a ars instalatia,e in examplu la care ma gandesc acum.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...