Sari la conținut

Oprirea motorului diesel

Postări Recomandate

Salutare !

Citisem la un momentdat un articol despre cum trebuie exploatat motorul diesel....cred ca asta era articolul: http://www.turatii.ro/2006/12/30/cum-conducem-daca-motorul-e-diesel/comment-page-2/

Voiam sa va intreb daca este adevarata chestiunea cu oprirea motorului la destinatie......este indicat sa il mai lasi sa functioneze la relanti putintel pentru a se putea raci turbina ?

De asemenea, care este parerea voastra despre cele scrise in articol ? Credeti ca mai sunt de actualitate ? S-a mai schimbat ceva la motoarele diesel din prezent ?

Multumesc

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Eu conduc un Duster pe benzina. Stiu insa o cunostinta care procedeaza asa cum spuneti. Mai lasa motorul un pic la oprire. Totusi, nu cred in ,,racirea'' turbinei intr-un minut la ralanti.

Link spre post

Da, este adevarat, este recomandat ca dupa un drum lung sa lasi motorul la relanti 30 sec- 1 min pentru racirea turbinei. Se pare ca aceasta procedura ii lungeste viata. Din cate am vazut pe la prieteni nici unul nu a respectat aceasta regula si au intre 100k si 200k fara probleme ( astra, bora, peugeot, chiar si un duster de 85Cp, de logan nu mai zic, toate turbo pe motorina), si nici eu cat am avut passat-ul TDI nu am reusit sa respect aceasta regula, nu am avut probleme pe partea de turbina .

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...