Sari la conținut

Dorel - Duster Laureate 1.6 4X4

Postări Recomandate

Dupa cum am scris si aici, un test drive m-a convins sa-mi cumpar un Duster nou in loc de un SH din Germania.

Dorel e un Duster Laureate 1.6 4x4 fara alte optionale. Motorul 1.6 16v a fost ales pentru ca e un motor simplu in comparatie cu 1.2 benzina si 1.5 diesel si cam ultimul motor de pe piata cu o capacitate decenta ce nu are turbina. Nu am trecut niciodata de 10.000KM/an deci diferenta de pret fata de un disele nu se justifica pentru mine.

Pana acum am trecut prin aproximativ ~450KM, majoriteatea fiind facuti in oras pana la serviciu si inapoi. Consumul se mentine in jur de 11, destul de normal pentru traficul din Iasi.

Pozele sunt facute la Dobrovat, aceasta fiind si singura aventura in "off-road" a lui Dorel pana in prezent, nu m-a prea lasat inca inima sa-l bag prin noroaie chiar daca pare ca-si doreste sa ajunga acolo.

DSC00774.jpg DSC00775.jpg DSC00776.jpg DSC00777.jpg

DSC00778.jpg DSC00779.jpg DSC00780.jpg DSC00781.jpg

DSC00782.jpg DSC00783.jpg DSC00784.jpg DSC00785.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

O culoare curajoasa, dar imi place! Cu folie neagra pe geamurile din spate ar da si mai bine. Sa-l folosesti sanatos, fara evenimente si.. nu musai prin noroaie, desi stiu ca multi la asta se-asteapta.

Link spre post

Felicitari pentru achizitia lui Dorel.

Nu pot sa spun ca nu te invidiez.

Recunosc Dobrovatul din fotografiile pe care le-ai facut cu Dorel, am fost de nenumarate ori in zona.

Consumul de 11 litri de benzina in Iasi este cat se poate de bun avand in vedere greutatea lui Dorel si rotile pe 16".

Un amic de-al meu cu un VW 4x4 (limuzina, nu masina de teren) are un consum lejer in oras de 14 litri de benzina/100Km.

Cat despre folierea geamurilor din spate ... eu nu as face aceasta operatiune.

Cu toate ca folia asta are si un avantaj inafara de aspectul exterior, si anume: o persoana se poate schimba de haine pe bancheta din spate fara sa faca spectacol in acvariu, poti lasa bagaje sau alte lucruri in aceasta zona fara a atrage privirile indiscrete, etc.

Eu am haionul si geamurile laterale spate foliate cu folie agreata de RAR, bla, bla. Si in conditii de lumina scazuta nu vad aproape nimic prin geamul de la haion.

Ma gandeam intr-o vreme sa dau jos, sa dezlipesc folia de pe geamuri, dar am inteles ca risc sa distrug sistemul de incalzire, dezaburire de pe geamul haion. Din acest motiv, am renuntat la idee.

Din acest motiv ma gandesc serios la achizitionarea si montarea unei camere de mers inapoi.

Daca esti iubitor de natura, de aventura, daca vrei sa ajungi in locuri mai putin umblate ... ai sa-l bagi pe Dorel prin noroaie si ai sa-l prafuiesti.

Multi km fara evenimente

Link spre post

Folosesti oglinzile laterale cand dai cu spatele.Legat de foliere..luneta..e f buna atunci cand iti sta unul in spatele tau..sau da flash.uri disperat..

Editat de MAK
Link spre post

Felicitari - e negru nu? O culoare care mi-a mancat mie sufletul in Bucuresti cand aveam Skoda :)

Daca ar fi al meu si as trece la modificari - as vopsi si jantele si plasticurile tot negre (*pe care dacia le vopseste deobicei argintiu) si i-as spune "Scipio Africanul"). Daca te gandesti ca plasticurile negre "sunt" mai safe - sa stiii ca se zgrie usor iar la plastic nu mai merge sa dai polish). La mine cu betisoare de urechi si vopsea argintie de toba am reusit sa le scot zonele zgariate la usi.

Bavete fata de noroi ti-ar mai trebui sa nu iti arunce asa mult pe pietricele pe aripi spate.

Editat de Cain
Link spre post

Deci tot raul - spre bine.

Interesanta treaba cu flashurile ...Ahaaa, din cauza asta treceau unii teribilisti pe langa mine intr-un sunet de claxon prelungit si cu priviri care de care mai taioase.

Raman totusi la optiunea cu camera de mers inapoi . Cu oglinzile laterale nu pot acoperi unghiul mort si nu pot estima foarte bine distanta pana la obstacolul din spate.

Ai vreo sugestie in ce priveste camera?

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...