Sari la conținut

Duster Laureate Family 4X2,1.5 Dci,110 Cv "thevolverine"

Postări Recomandate

Daca folosesti un marker luat dintr-un magazin de piese auto ce vinde tot felul de briz brizz-uri tuning,atunci te tine mai mult,adica nu se ia asa usor de pe cauciuc in momentul cand il freci de vreo bordura sau cand iei vreo groapa si freaca anvelopa pe marginea ei.Pe mine la cealalta masina m-a tinut scrisul cat au tinut si gumele luate de noi,bine cu cateva retusuri facute in timp...pe fata se mai inegreste scrisul si de la frane.In concluzie,daca mergi cu masina pe coclauri,atunci nu se merita efortul,doar daca iti face placere si ai rabdare sa le tot retusezi. ;)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...
  • Răspunsuri 88
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Am reusit in sfarsit astazi sa-mi fac timp sa fac cateva poze!

Salutare tuturor!A sosit in sfarsit timpul sa atarn in cui condusul sportiv si viteza si sa trec la ceva mai batranesc in ton cu varsta!Asadar am optat dintre mai multe oferte de suv-uri sh care aveau

Dupa ce le-am examinat atent,am ajuns la concluzia ca sunt si astea teapa,deci le-am pus la pierderi langa suportii de numar,antene si husele de  scaun testate pana acum!Asa ca m-am suparat si mi-am f

Posted Images

Salutare,fiind singur Duminica am preferat sa fac 500 km,deci am facuti pana in prezent 1000 de km in doua transe!Dupa aprox.700 km,masina parca este alta,ori s-a mai asezat motorul si restul,ori este din cauza ca m-am obijnuit eu cu ea!Am mers 30 % regim de oras,adic 70 - 80 km/h,iar restul de 70% in regim de autostrada,deci viteza medie de 110 -120 km / h,motor turat aprox.constant in 2500 turatii si cu 2 -3 varfuri de 130 km/h pe circa 100 de metri...consum afisat 5,6l la 100 de km!

Totusi am doua nedumeriri si anume:

1.In momentul in care s-a stins penultima pavela sau cum se cheama acea liniuta,sa aprins si martorul rezerva gaz,deci ar fi trebuit sa mai am 6 litri de motorina...din acel moment am mai facut maxim 5 km dupa care i-am facut plinul,chestia e ca mi-au intrat in rezervor 48 de litri!!!

2.Cand merg cu geamul deschis (doar atunci aud )si schimb vitezele,in momentul cand ridic pedala de ambreiaj se aude un zgomot metalic,un fel de clik?

Am mai descoperit o chestiune legata de sistemul plecare asistata in panta.Deci daca este un pic de panta chiar si aproape insesizabila,acest sistem intra in functiune automat ca pleci cu fata sau dai in spate,dar daca folosesti frana de mana se dezactiveaza sau mai bine spus nu se activeaza!

Link spre post

Referitor la rodaj in manualul meu scrie doar atat (nu mai pun traducere ca se intelege clar ce scrie):

Versione diesel:

Fino a 1.500 km,non superate i 130 km/h sul rapporto piu elevato o 2.500 g/min.Dopo tale chilometraggio potrete spingere di piu il motore,ma la verttura rendera al meglio solo dopo aver percorso circa 6.000 chilometri.

Periodicita dei tagliandi: consultate il documento di manuntenzione del veicolo.

Deci dupa cum scrie in manual,in rodaj se poate merge si cu o viteza de 130 km la ora in treapta a 6-a,chiar daca se depasesc cele 2500 rpm recomandate in restul treptelor de viteza!(la acea viteza se ajunge undeva in jurul a 3000 rpm).La fel nu este specificat pe nicaieri ca este interzis sau ar fi indicat sa nu se urce pante si sincer eu nu vad care ar fi problema atata timp cat motorul in acele conditii,functioneaza in turatiile indicate in manual!Acum ca in cei 1.500 km de rodaj se intampla la cate o plecare de pe loc sau intr-o alta situatie sa mai urce acul la turometru in 3000 rpm din diferite motive pentru cateva secunde,sa fim seriosi,nu are cum sa afecteze cu nimic.

Apropo de rodaj si recomandari pentru perioada urmatoare,in ce regim de turatii sa mergi cu o benzinara...doar in manualul de la Astra din semnatura mea,mai erau asemenea recomandari,poate de aceia la vremia aia italienii cu AR 155 si apoi cu AR 156 gta i-au batut pe toti de le-a sunat apa in cap,dar mai ales pe nemti (BMW),in competitiile auto ETCC ,WTCC sau Campionatul Italian Superturisme! :fear:

Editat de TheVolverine
Link spre post

@crf

La benzinare rodajul este mai scurt ca la diesel,in manual (vezi link-ul din postul de mai sus) scrie ca pana la 1.000 km sa nu se depaseasca 130 km /h in treapta cea mai mare,sau 3000 - 3500 rpm.Dupa circa 3.000 km masina va oferi toate performantele sale.

Link spre post

Urcarea de pante, depășirile, etc... e bine sa se faca la turatii cu suficient cuplu (adica "ii dai talpa, nu te uiti"). De-aia in rodaj sunt de evitat. Nu scrie explicit dar se deduce.

Si mersul sub-turat e dăunător pt motor din foarte multe motive. Dupa rodaj, cu motorul cald, e bine sa "ii dai in freza".

Intr-adevăr daca faci o depasire si treci peste 3000 / 3500 RPM si dupaia revii la croaziera nu ii stress. E vorba sa nu mergi sustinut la 4000 RPM de ex.

Un alt exemplu, la plecarea de pe loc eu nu i-as da "scârț" in rodaj. Este vreme dup-aia sa uzezi gumele :) totusi daca trebuie sa iesi repede dintr-o intersectie, atunci nu te uiti la turometru - siguranta are prioritate.

PS. Producătorul nu zice pe ce plaja de turatie sa conduci, el iti prezinta graficul de cuplu. De acolo intervine soferul si ce vrea sa facă cu masina plus asteptari (dinamice, de consum, de uzura, etc). Sau "dupa ureche"...

Editat de Killer82
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...