Sari la conținut

Postări Recomandate

Vanzatorul mi-a recomandat sa respect indicatiile pentru rodaj 3000 de KM.

In prima zi cand am ridicat-o am facut 550 KM (din care 450 KM Suceava - Bucuresti). Mi-a fost destul de greu sa nu depasesc limita de 3000 de turatii pentru fiecare treapta, dar am facut-o si intentionez sa o fac si mai departe pana aproape de 3000 KM.

Ce m-a convins sa respect rodajul?

Simplu, prima data cand am folosit viteza a treia, a patra si a 5-a am simtit cum motorul e inca foarte strans si are nevoie sa isi dea drumul.

Desi motorul de 1,6 16V il stiu de pe MCV si abia de la 3000 de rotatii pe minut in sus are cuplu bunicel (MCV-ul de serviciu il conduceam intre 3000 si 4500 de ture tot timpul) eu zic ca merita sa astept pana vad ce poate si pe Duster. In plus ne apasand prea tare pe acceleratie mi-a iesit un consum de 6.5l/100km (pe E85) - foarte bun parerea mea mai ales pentru un motor inca in rodaj.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut ,

Eu la motorul de 1.6 16v , am respectat turatiile pana in 3000rpm pana am atins 1500km

dupa care i-am dat si 140-145km/h adica 4200-4400rpm (mai mult nu a vazut masina)

Acum am trecut 6000km si sa lasat motorul mai bine cred ca pe la 3000km , in prezent

imi place, este sprinten si m-a scos din situatii dificile cand am avut nevoie de resursele motorasului :D:D8-)

Link spre post
  • 8 months later...

Trebuie sa-mi soseasca masina la sf. lunii martie. Un Duster 1,5 dci 110cp 4x4. Cati km trebuie sa-i fac in rodaj ca sa nu am probleme tinand cont ca vreau sa plec de Paste cu rulota la munte si masinuta ar trebui sa traga dupa ea 1000kg cam 600km?

Link spre post

1600 km scrie in carte ca sa nu treci de 2500 la turatie.

dupa parerea mea daca ai de gand direct sa pleci cu rulota asta nu cred ca e cel mai bun lucru.

eu am aproape 4000 km si in toti acesti km am incercat sa nu fortez prea mult si am mers pana in 2500 de turatii la drum intins. fiecare isi face rodajul la masina cum vrea dar e pacat sa ii pui 1 tona dupa ea fara sa-i faci rodajul macar.

sa o stapanesti sanatos si multi km fara evenimente.

Link spre post
Nu vreau sa plec cu ea fara rodaj. Eu doar intrebam cam cati km sa fac inainte de plecare. Nu e cam putin 1600km ? Am citit pe un forum frantuzesc ca minim 2500km ar trebui sa fac pe gol si dupa aia sa agat rulota dupa masina.

Rodajul masinii este de minim 1500 km (asa scrie la carte). Pentru a proteja masina, este bine sa fie si mai lung decat atat.

Nu cred ca ai posibilitatea sa agati dupa ea, de Paste, o rulota. Vei supra-solicita toate angrenajele care nu sunt rodate.

In mod normal, motorul, se lasa dupa aproximativ 30.000 km. bia atunci se poate spune ca masina este in parametrii cei mai buni. Asta nu inseamna ca trebuie sa astepti pana atunci ca sa poti agata rulota dupa masina.

S-o stapanesti sanatos!!!

Link spre post
  • 2 months later...

Am 1380km, in acest weekend prelungit am "adaugat" inca 900 km. Referitor la rodaj, am mers cat se poate pana in limita a 2500 RPM, insa la unele depasiri pe valea Oltului am mai "ciupit" cate un 3000 RPM.

Motorul incepe sa mearga din ce in ce mai bine, la inceput aveam senzatia ca e prea "strans"....

Reprizele in treptele 5-6 sunt o placere...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...