Sari la conținut

Dusterul Meu Intinereste, Eu Imbatranesc

Postări Recomandate

Ambvision, una e "se invarte" si alta e "lucreaza" adica da, daca se blocheaza o patesti si in 2WD, Worst case scenario este daca imi distruge carcasa grupului, daca nu, pun originalul inapoi si "Dii Silver!" Iar pe de alta parte, daca n-a bubuit pana acum nu mai bubuie nici de acum incolo.

Iti asumi partea ta de responsabilitate, nu te obliga nimeni sa ti-l pui.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 26
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut tuturor si bine v-am gasit. Ma prezint ca fiind posesor de Duster din 2010, 4x4 diesel, 110cp, Laureat. Pana in prezent am trecut de 93000 km si sunt multumit de performantele lui. Acum, asa c

@ambivision... chestiunile astea au fost discutate si pe topicul dedicat al dif-ului spate, tot fara nici un rezultat. Pana la urma nimeni nu poate da nici un raspuns pana nu se intampla ceva. Si @max

Intre timp mi-au crescut suspensii Iron Man si race chip ala de 250 euro. adica = 28 Cp total 138CP. Zbrrrrrr! pe youtube cautati maxmar78 si aveti acolo mai multe filmulete.

Nu, worst case scenario e ca mergi de ex pana in Muntenegru, o gramada de serpentine care fac diferentialul sa lucreze din greu, si elementele de pretensionare din el sa produca caldura, si dupa 1000km dai de un pic de autostrada si la prima curba, la 160km/h se blocheaza ceva in diferential - poate doar o roate, poate se blocheaza impreuna, mai intra si esp-ul si produce un rezultat cu totul pe dos, si nu mai iei curba... si n-o sa ma prinzi ziua in care sa pui grupul original inapoi dupa aia... (si poate mai si omori pe cineva)

Eu in afara de eficienta, de asa ceva mi-e groaza cand e vorba de lucruri neomologate (ca banuiesc ca asta e cazul). Anyway, sa-l folosesti sanatos, mai ales daca te multumeste !

Editat de ambvision
Link spre post

Esti pesimist, dar scenariul tau e bun pentru un nou episod din Final Destination.

Daca se blocheaza orice element de transmisie in amonte de planetare la peste 60km/h, dupa parerea mea planetarele infloresc precum lalelele. Pericolul prezentat de tine sta in picioare mai degraba daca ti se blocheaza un rulment sau frana pe vre-o roata.

Nu ca depun eu acum garantie morala pentru diferentialul asta, dar cum am mai zis, nu te obliga nimeni, iar daca cumva iti vine in gand cum ca as fi iresponsabil pentru chestia asta, nu e cazul. Pana la muntenegru tre sa fac un Galati - Hunedoara intai si am de gand sa io iau pe la Lepsa, in masina am si un termometru cu laser de distanta pentru monitorare asa ca drumuri bune.

Link spre post

@ambivision... chestiunile astea au fost discutate si pe topicul dedicat al dif-ului spate, tot fara nici un rezultat. Pana la urma nimeni nu poate da nici un raspuns pana nu se intampla ceva. Si @maxmar78, acum, spune ca ar depune o garantie morala pentru acest diferential strict din punctul sau de vedere, pentru ce si cum utilizeaza el masina, nu pentru cum o utilizeaza oricine dintre noi.

@maxmar78, as fi curios sa ne-ntalnim odata pe-aici prin zona HD sau Deva sa vedem... care-i diferenta intre a ta (cu dif-ul schimbat) si a mea (stock). Adica, sa vedem pe unde reuseste sa urce a ta si a mea nu reuseste. Caci pana la urma asta-i o comparatie destul de buna (cred eu!)

Link spre post

Nu ii neg utilitatea, comportamentul pare fain. Mi-ar fi placut sa vad o trecere in care una din rotile spate ramane suspendata.

O mica nota personala - pana la torsen, prima lucru care ar fi trebuit ajustat sunt anvelopele, ca mie imi pare ca te joci in noroi cu incaltari de asfalt :)

Link spre post

O singura mentiune as avea (si e una generica), si anume ca "worst case scenario" (ce zice @ambvision) e una, "(most) likely scenario" (ce zice @maxmar78) e alta... de obicei nu definim corect "worst case" ci adaugam si in ala o doza de optimism (asa e natura umana)... "worst case" e o extrema si ar trebui luata in calcul ca atare la analiza de risc. "worst case" e sa mori tu si/sau cei dragi (cazul asta se poate aplica la orice).

Pe scurt - definitia de scenariu "worst case" trebuie sa fie una stricta si ne-interpretabila - probabilitatea de a se intampla scenariul ala e altceva.

In functie de probabilitate se analizeaza riscul, nu prin adaugarea de optimism in "worst case".

Exprimari de genul "imi asum riscul" sunt nefondate daca nu au in spate o contingenta (buget pus de-o parte / plan de aplicat in caz ca se materializeaza riscul).

Treaba suna a teorie seaca, insa e vorba de a gestiona corect riscurile si, cum zic, se aplica la orice.

PS. Scuze daca am fost off-topic, am incercat sa continui aceasta discutie pe thread-ul de diferential blocabil. Poate merita ca unele postari de aici sa fie mutate acolo?

Link spre post

La urcari pe noroi/iarba posibil sa aiba efect pozitiv, diferentialul Torsen lucreaza bine ca "limited slip" atata timp cat ambele roti de pe punte au o minima sarcina. El este folosit cu succes la raliuri pe asfalt, insa in momentul cand o roata este in aer el devine echivalent cu diferentialul deschis. Din acest motiv la acest dif. pt duster au pus o "pretensionare", care provoaca o sarcina minima la roata, chiar daca este in aer - aici intervin intrebarile daca este suficient incat sa te ajute cu adevarat in offroad, daca acea pretensionare provoaca caldura, daca reglajul acestei pretensionari este constant in timp, si modul in care interactioneaza cu esp-ul.

De exemplu tot la rusi exista acest diferential pt fata, insa la acela ei specifica faptul ca este doar pt offroad.

Mie cel mai mult mi-ar place o blocare manuala (airlocker de ex) pt diferentialul fata.

Link spre post

Da, anvelopele sunt de sosea, locul pe unde de obicei rulez, iar Torsenul l-am pus pentru nevoie (situatii particulare tip trecerea unui vad, etc)

Nu depun eu garantie morala!

Daca asteptati confirmarea fiabilitati, din partea mea va spun ca va trebui sa mai asteptati, in 5 ani am facut 93000, deci o sa revin cu noutati cand voi avea.

In ceea ce priveste eficienta, parerea mea e ca ajuta mult, si v-am mai relatat ca am fost tractat in anumite situatii caci nu puteam sa ies.

Si ceva foarte important de retinut, eu nu vreau sa-i fac reclama gratuita lui Torsen! Avand in vedere ca este un forum , v-am comunicat ce mi-am pus eu pe masina, mi-am exprimat libera opinie despre cum merge in testarile pe care le-am facut, iar masina mea nu este laboratorul de incercari al nimanui ci doar al meu, si voi intra cu ea doar unde consider eu de cuviinta. Totodata sund deschis la comparatii cu alti colegi dar analiza de risc mi-o fac singur.

Tine de determinarea voastra, a fiecaruia, in ce fel vreti sa va imbunatatiti masina, uite, eu de exemplu ma gandesc ca la urmatorul upgrade (ca suspensia nu e vesnica) sa-mi pun un set de suspensie din acela Iron Man suprainnaltat, si un troliu portabil (pentru situatii de suspendare).

Weekend placut va doresc si sa va bucurati de Dustere.

Nu uitati! Important! Dusterul asa cum este fabricat este un Cross Over nu un SUV.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...