Sari la conținut

Lumina De Avertizare, Electronic Malfunction

Postări Recomandate

Am rulat in ultma vreme cu Dusterul meu pe tot felul de drumuri, si aslfaltate dar si desfundate.

Drumuri dificile cu noroi alunecos in care 4X4 lock m-a scos fara probleme..

Dar, uite ca am gasit un drum care mi-a creat probleme. Am trecut pe drumuri cu iarba inalta de circa 30 - 50 de cm... si la un moment dat am avut un indicatorul de defectiune electronica aprins in bord iar masina a trecut in mod 2wd.

Astazi am urcat-o pe o rampa si am descoperit ca firul asta care intra in diferentialul din spate este ros. probabil ros de iarba, agatat de buruieni...

Intrebarile mele pentru comunitatea duster sunt: firul acela controleaza cuplarea 4X4?

si... avand in vedere caracteristicile off road... nu ar fi trebuit sa fie un pic mai bine protejat?

post-4019-0-74958100-1435657075_thumb.jpg

post-4019-0-12699000-1435657079_thumb.jpg

post-4019-0-25359400-1435657086_thumb.jpg

post-4019-0-56956800-1435657089_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

...

Astazi am urcat-o pe o rampa si am descoperit ca firul asta care intra in diferentialul din spate este ros. probabil ros de iarba, agatat de buruieni...

...

Da, acel fir da comanda de 4x4 pentru diferentialul spate.

.si... avand in vedere caracteristicile off road... nu ar fi trebuit sa fie un pic mai bine protejat?

Ce inseamna pentru tine caracteristicile off-road?

Aceasta masina este un SUV ceva mai capabil pe drumurile neasfaltate.

Daca vrei sa faci off road cu ea, trebuie sa te mai si bagi dedesupt si sa analizezi ce si cum este acolo si ce ar trebui imbunatatit. Mersul prin buruieni este destul de pacatos pentru masina... din multe puncte de vedere.

Link spre post

Nu are scut pe diferential. Este asa cum se vede in poze.

Prin caracteristica offroad nu am vrut sa spun mountain climber sau ceva de genul acela. Am vrut sa spun ca mi se pare aiurea ca utilizatorul care plateste niste bani in plus pentru optiunea 4x4 sa beneficieze de aceasta optiune doar daca nu se nimereste sa fie agatat acel fir de vreo buruiana.

Poate gresesc eu si poate nu ar trebui sa conduc masina decat pe drumuri asfaltate...

Intre timp, am fost la reprezentanta.

Reparatia presupune schimbarea firul cu tot cu mufa si aici alta surpriza nu prea placuta pentru mine, si cred ca total neplacuta pentru posesorul de Duster.

Schimbarea firului presupune demontarea transmisiei spate, desfacerea carcasei diferentialului.

2,5 euro piesa. 75 euro manopera.

Astept sa vad daca reprezentanta Renault va accepta reparatia, dat fiind ca masina este in garantie.

Va multumesc pentru raspunsuri.

Link spre post

ai avut scut pe diferential?

Daca ar fi avut scut pe diferential (ma refer la cel montat after-market) oare ar fi protejt acel fir ?

Link spre post

Scutul la diferential ( cel putin ce am vazut eu pana acum) ar fi actionat ca o "coasa" pentru firele de iarba inalte, deci in cazul acesta ar fi ajutat.

In caz de noroi, e doar un loc de adunat muuult noroi.

Firul (firele) acelea sunt un pic in lateral spre in sus la diferential si o protectie cu o tabla de aceea moale ( de scut termic cum e in unele locuri la esapament) cred ca e o protectie suficienta. Chestia e ca daca sti ca faci aventuri de acest fel, trebuie sa o pui singur sau pui scutul ce se gaseste pe piata cu plusuri si minusuri ( parerea mea).

Link spre post

Exceptand faptul ca se strange noroiul mai are alte minusuri scutul pt diferential ? Intreb pt ca as vrea sa imi pun asa ceva pe Duster (impreuna cu scutul pt rezervor si cel de aluminiu pt partea din fata).

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...