Sari la conținut

Postări Recomandate

buna seara au si eu un duster 4x4 din 1.5 dci 110 cai masina este cumparata de noua si de ceva timp am probleme cu filtrul de particule si anume imi subtiaza uleiul si la fiecare scimb de ulei nu fac mai mult de 5000 de km ma poate ajuta si pe mine cineva va multumesc

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 17
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Eu stiu ca atunci cand filtrul de particule incepe sa isi faca regenerarea se injecteaza motorina suplimentara pentru o temperatura mai mare. Daca regenerarea a fost întreruptă ( gen: începe regenerar

Daca se amesteca antigelul ar trebui sa fie urma de ulei si in borcanul de aerisire, respectiv o dunga neagra de obicei la nivelul antigelului.

Eu ti-as recomanda sa verifici undeva injectoarele, presiunea in rampa si presiunea pompei de ulei. In special injectoarele. Daca ai unul care scapa prea mult combustibil, la nivelul segmentilor se am

Ma gandesc ca ai pus ulei DPF ( adica pt. diesel cu filtru de particule).

Cum se fac cei 5000km? Urban, extraurban, mixt ? Cat urban, cat altfel? Urban, cam in ce regim, drumuri scurte, multe opriri?

Cum ai observat ca se subtiaza uleiul ? Ochiometric, altfel ?

Din cate stiu eu cand de aprinde martorul in bord, DPF e colmatat.

Uite si aici un topic care poate e de ajutor : http://forumduster.ro/topic/1665-intrebare-legata-de-regenerarea-dpf-ului/

Link spre post

majoritatea kilometrilor ai fac in oras mers lejer schimbat vitezele la turatie de 2500-3000 se aprinde acel martor luminos ca o sarma si ma duc cu ea la service si cand scoate joja de ulei incepe sa curga si nu inteleg de ce oare asta sa fie problema? pe tester asta apare ca fiind de vina filtru de particule

Link spre post

cei mai multi dintre km ai fac in oras drumurile sunt combinate si scurte si lungi cu opriri de observat am observat cand s-a aprins acel martor luminos gen sarmulita si am fost la auto cobalcescu pe plevnei si asta ia dat pe tester ca din cauza filtrului de particule se subtiaza uleiul dar acum este a cincea oara cand se intapla asta si la fiecacare schimb pe care al fac nu depasesc 5000 de km si se aprinde iar acel martor

Link spre post

Chestia cu uleiul subtiat nu o inteleg. Adica, dupa mine, ca sa se subtieze, trebuie sa intre ceva in el, de undeva sau daca e foarte uzat parca. Insa la 5000km nu cred ca e cazul sa fie uzura. Acuma ce poate intra si de unde, nu as sti nici macar sa speculez.

O idee ar fi sa mai incerci alt service, poate au mai multa experienta. Parca am vazut de bine despre Simpotrans, Serus si Dacoserv, pe aici pe forum .

Bafta!

Link spre post

deci crede-ma ca nici eu nu inteleg ce se intampla ca nici nu ma pricep prea mult la partea mecanica da eu unu nu cred ca este din cauza filtrului de particule dar pe tester la dacia asta da si acum unde merg la service acelasi lucru daca poti sa intrebi si tu in stanga si in dreapta de aceasta problema si cam ce este de facut m-ai ajuta foarte mult multumesc

Link spre post

Daca zici ca uleiul este subtiat, nivelul este corect sau este mai mare ?

Poate uleiul pus este prost sau neadegvat. Sau si mai rau falsificat. La noi in tara te astepti la orice.

Incearca sa schimbi service-ul cum a recomandat un coleg anterior.

Editat de afaco
Link spre post

Uleiul poate fi ' subtiat ' doar de combustibil. Unde ajung cele doua in eventuala apropiere ? In motor in zona cilindrilor. Daca uleiul este nergu ars = este diluat de gazele in evacuare. Daca nu este ars = este contaminat cu combustibil. Io as incepe investigatiile la presiunea in cilindrii concomitent cu verificarea ( pus la punct ) a pompei de injectie si a injectiei propriuzise, verificare reglaj si stare supape. Daca nu este fantasmagorie ce ai descris atunci este un caz destul de rar dar grav si cu sursa greu de identificat investigatii amanuntite. Solutia cu filtrul de partioole chiar daca poate influenta sau defini functia alarmei cu ' becul cu sirmulitaa ' este doar de moment si s-a dovedit neviabila pe termen lung asta trebuie semnalat la service.

In definitiv s-a mai vorbit aici ca alarmele din bord se pot aprinde din te miri ce combinatii de erori pe partea de electrica sau si din cauza unei banale mase proaste.

Insa ' uleiul subtiat ' daca se dovedeste real ( asta se poate dovedi prin masurarea volumetrica a uleiului scos din mtor la schimb ) semnnaleaza o defectiune majora in motor.

Sa ne tii la curent cu investigatiile!

PS Nu trageti ... nu sunt, decit un economist!

Editat de ISZY56
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...