Sari la conținut

Diferential Autoblocant Fata Pentru Duster!

Postări Recomandate

pai pana acum ceva vreme nici nu se putea monta pe spate si era si genocid :)

eu stiu 10 masini cu blocant din fabrica torsen in puntea fata, viratoare, am spus si eu cui se adreseaza, te rog reciteste.

Editat de comanr
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 19
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

vorbind strict de off-road, da, un LSD torsen pe puntea fata poate sa insemne un avantaj, capabilitati crescute de a urca/trece mai usor unele obstacole in unele cazuri.   in schimb, un Torsen pe pu

tine cont ca pe puntea fata se folosesc in general LSD-uri cu placi de frictiune, care transfera mult mai putin cuplu (cam 35% maxim) . Noi discutam aci de Torsen, care in functie de pretensionare poa

io am flasneta, nu prea am cum dialoga cu un guru ,care se da si el proprietar de flasneta,desi detine marci serioase de masini.Dar oricum apreciez ca vrei sa ..vitaminizezi flasnetele

Posted Images

tine cont ca pe puntea fata se folosesc in general LSD-uri cu placi de frictiune, care transfera mult mai putin cuplu (cam 35% maxim) . Noi discutam aci de Torsen, care in functie de pretensionare poate redistribui intre 50-85% din cuplu, ceea ce e o diferenta mare. Torsen-uri se folosesc in diferentialul central in general si la puntea spate.

peste balta (in US) se folosesc mult LSD-uri la masinile ptr curse mai mult sau mai putin ilegale, drift, etc sau la camionete cu care tracteaza chestii, dar si atunci se pune pe spate in general sau cu pretensionare mica daca se pun pe puntea fata.

am citit cui ii se adreseaza acest Torsen ("Diferentialul se adreseaza doar profesionistilor sau oamenilor cu experienta") ...doar ca din ce vad aci pe sunt 2-3-5 (maxim 10 oameni) care se dau mai tare in offroad, si care probabil stiu cu ce se mananca un LSD, si care probabil ar avea mai des nevoie de asa ceva.

In rest majoritatea sunt oameni pasnici, mai merg la gratar, mai o intalnire pe la o cabana...ideea e ca acesti oameni in 99,99% cazuri nu vor simti nevoia de Torsen in puntea fata pe acolo pe unde merg ei, in schimb ptr a ajunge acolo unde ai putea avea nevoie de un Torsen in puntea fata, ei vor parcurge sute de kilometri pe nationale/europene/autostrada, adica exact zone unde un Torsen pe puntea fata poate face "minuni", mai ales in mainile unuia care nu stie ce ala...

din partea mea sa-si monteze toti pe Dustere, sigur vor fi mai "puternice" masinutele in a urca pe dealurile patriei, vor impresiona in teren...doar ca nu mi-ar place sa aud pe la stiri despre unii care s-au dat de capu de pod... nu de alta da atunci comerciantul si montatorul acestor Torsen-uri va avea de dat explicatii... multe..

dupa cum spuneam, pe spate as pune cu ochii inchisi un Torsen, fara emotii, ala mi se pare mult mai util, si mai inofensiv pe asfalt si la viteze mari... in schimb pe fata as lasa asa cum e, sau as pune un dif blocabil 100% maxim, da asta numa daca as avea pregatiti bani de planetare si rulmenti... si daca chiar m-as sui cu Dusterul pe drumuri forestiere grave saptamanal, altfel nu s-ar justifica.

eu ma retrag din discutie...bafta! si tie la vanzare, si la cei care cumpara

Editat de kidu79
Link spre post

bafta si tie, nu intentionez sa rup gura targului, doar ca fiind unicul din Romania care aduce aceste diferentiale pentru Duster ma simt obligat sa tin userii informati cu noutatile, fii sigur ca fabricantul a efectuat teste de strada, nimeni nu este nebun sa genereze moarte pe sosele, nu le ar folosi asemenea feedback, voi reveni cu informatii.

Link spre post

Poti sa-mi spui si mie daca nu te superi cine este producatorul diferentialelor pe care le aduci. Nu ma intereseaza afacerea deloc si nici preturile caci nu face obiectul masinii mele, doar numele producatorului.

Editat de bmcpst
Link spre post

ZF nu prea face torsen uri, face mai mult diferentiale inteligente, cutii de viteze robotizate ,LSD uri sofisticate, ofera echipari de serie pentru diverse marci si cum totul acum e orientat spre energy-conserving, vectoring & safety, nu prea au treaba cu torsen.

Acum masina AWD este construita pentru soferul simplu(oligofren) fara experienta pentru a usura deplasarea sa, practic cu ultimele sisteme si un copil poate merge in off road usor pe cand acum ceva vreme, cand torsenul intrase serios pe piata, masinile AWD erau pentru "skilled drivers" , a se vedea Lancia Delta integrale, Audi urquattro, diverse modele rare de la Lancia si Alfa Romeo, Subaru, masini serioase nu flasnete.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...