Sari la conținut

Noul Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 194
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Saptamana trecuta un coleg de munca , foarte trist mi-a spus ca la fordul lui i s-a spart radiatorul de la o pietricica infipta destul de mult in radiator. Tardiv, l-am vazut ca si-a cumparat o plasa

De cateva luni am finalizat etansarea usilor, insa nu am apucat sa pun atunci toate fotografiile din lipsa de timp. Vreau sa precizez din start ca nu sunt un mare fan off road si faptul ca intra mereu

Astazi mi-am propus sa finalizez instalatia electrica de la carligul de remorcare. Nu dureaza montajul instalatiei electrice pe cat dureaza dezprinderea partilor laterale din plastic din portbagaj. Tr

Posted Images

• 2 weeks later...

Astazi mi-am facut timp si am montat carligul pe care l-am cumparat de cateva zile. Din pacate nu am montat instalatia electrica dar o sa-mi fac timp zilele care urmeaza. Carligul pana la urma este Auto Hak, marca poloneza, dar produce numai cadrul care se prinde de sasiu. Grosimea metalului este de 1 cm. Carligul propriu zis este importat de la ACS System. nl. Ansamblul este detasabil cu prindere verticala. Din mai multe motive prefer sa nu circul cu caligul pus in permanenta, asadar dintr-o lista de cateva modele detasabile, am ales-o pe aceasta pentru ca vanzatorul mi-a dat un discount. Ceea ce mi s-a parut de apreciat, a fost valoarea Daichsel (D-Wert)care este de 8,5 kN, sarcina dubla fata de cat recomanda Dacia sa tracteze. Rezulta ca nu ar trebui sa-mi fac griji pana la o greutate de 2000 kg tractata, chiar daca niciodata nu voi tracta atata. Atat Auto Hak cat si Dacia recomanda pana la 1500 kg.

Mi-a luat cam o ora jumate sa-l montez cu ajutorul unui vecin care m-a ajutat am 10 min unde era mai dificil. A fost nevoit sa tina contra cu cheia fixa iar spoilerul nu a fost cazul sa-l decupez caci modelul de carlig este special ptr, Duster 2.

Am o nelamurire insa cand voi monta instalatia electrica. Trebuie sa decuplez plusul bateriei. Ce ar mai trebui sa fac, daca stie cineva, dupa ce voi cupla din nou bateria pe langa codul radioului?

post-3487-0-55076200-1441225253_thumb.jpgpost-3487-0-00447300-1441225274_thumb.jpgpost-3487-0-69156000-1441225288_thumb.jpgpost-3487-0-47594200-1441225333_thumb.jpgpost-3487-0-19817500-1441225352_thumb.jpgpost-3487-0-50431900-1441225366_thumb.jpgpost-3487-0-09061300-1441225383_thumb.jpgpost-3487-0-90910800-1441225401_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

intotdeauna se decupleaza de la baterie intai minusul apoi plusul; asta daca vrei sa fii complet in siguranta

care ar fi explicatia? e simpla: cand pui tubulara pe suruburile bateriei exista riscul sa atingi cu capatul cheii la masa; daca se decupleaza primul plusul, un scurt intre plus si masa prin tubulara/fixa va topi scula respectiva pe la vreo 300-400 amperi si probabil si mana utilizatorului (am avut cazuri la site-urile GSM unde s-a lasat cu accident de munca pe tema asta, desi protectia muncii era predata si nu a citit-o nimeni)

daca tai minusul (sau mai corect exprimat, referinta de masa) primul, orice ai atinge, nu vei face scurt; pentru siguranta ta mentala, deconecteaza ambele terminale cand lucrezi pe plus permanent din instalatia electrica

in afara de cod nu trebuie nimic, insa daca ai pe instalatie condensatori si statii audio sau alte elemente capacitive de putere mare, inainte sa conectezi ultimul terminal (minus , in ordine inversa demontarii) pune un bec in serie intre terminal si baterie si tine-l pana se stinge filamentul, altfel risti o troscaiala destul de agresiva

Link spre post

Are instalație plug&play, deci se poate și fără deconectarea bateriei, dar cu 2 condiții : atenție sporită, și mașină în sleep (bord stins și uch în standby) astfel se elimină niște probleme: cod radio, ștergere parametrii învățați de injecție și TdB(consum, jurnalier etc) precum și apariția de erori in uch la deconectare stopurilor spate.

Condiția bord stins și uch în standby e necesară și la deconectarea bateriei.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...