Sari la conținut

Benzinarul verde "Tancu' "

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Bună seara! Acum, că am acumulat câte ceva de povestit despre Dusterul meu, am decis să deschid și eu un topic despre cel pe care consoarta l-a botezat afectiv "Tancu' " ... După cum am menționat în

Azi am mai făcut un pas important cu Dusterelu.. După cum cere legea, i-am schimbat vitezometrul în scală dublă - mile și kilometri. Cu ocazia asta am zis să mă distrez și i-am schimbat culorile bordu

Salut, Scuze că n-am mai răspuns de ceva vreme nici pe privat. Răspund aici, dacă vor mai vrea și alții să știe ce și cum.   Încep cu un disclaimer: Ce am făcut eu nu a fost de niciun fel profitabi

Posted Images

Salut,ai reusit s-o inmatriculezi?sau e inca in curs...da-mi si mie te rog mai multe detalii cu schimbatul bordului te rog.

Cu farurile ce ai mai facut?ca am impresia ca in uk inca nu e modelul tau...Ai aflat cat ajunge inmatriculatul la ei?

Mersi frumos si o seara buna.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,ai reusit s-o inmatriculezi?sau e inca in curs...da-mi si mie te rog mai multe detalii cu schimbatul bordului te rog.

Cu farurile ce ai mai facut?ca am impresia ca in uk inca nu e modelul tau...Ai aflat cat ajunge inmatriculatul la ei?

Mersi frumos si o seara buna.

Salut,

Scuze că n-am mai răspuns de ceva vreme nici pe privat. Răspund aici, dacă vor mai vrea și alții să știe ce și cum.

Încep cu un disclaimer: Ce am făcut eu nu a fost de niciun fel profitabil, dimpotrivă. A fost, pe românește, o risipă de bani, dar pe care mi-am asumat-o din două motive: primul că iubesc și sunt obsedat de această mașină, am strâns bani 3 ani pentru ea, e prima mașină cu adevărat a mea, pe munca mea, și n-am vrut să renunț la ea. Deci o decizie pur sentimentală. Al doilea motiv este faptul că sunt genul care nu doarme bine dacă se știe cu musca pe căciulă, chiar și pentru cele mai mărunte lucruri. Cu alte cuvinte, nu am vrut să o țin cu număr de România pe principiul că merge și așa, că nu mă verifică, că ies și intru iar în țară, etc... Am vrut să fac toate ca la carte. Acum fiecare știe dacă corespunde sau nu acestei gândiri și dacă merită și pentru el efortul.

Acum ce am făcut, concret: sunt trei pași necesari pentru a înmatricula o mașină importată aici:

1. Declararea la Taxe și Impozite (Her Majesty's Revenue and Customs HMRC) - dacă mașina are mai mult de 6 luni și mai mult de 6000 km se consideră că nu mai e nouă și ca atare nu trebuie plătit TVA. Altfel trebuie plătit TVA. Partea bună aici e că dacă ești străin ai voie să faci import temporar de până la 6 luni, cât timp nu intenționezi să păstrezi mașina. Și acum, bijuteria legii: dacă te răzgândești, și vrei să păstrezi mașina, data intrării în țară, pe care o declari la taxe, devine data când te-ai răzgândit. Deci dacă nu se potrivesc datele de la intrarea inițială, important e doar să nu vrei să o păstrezi, iar apoi să știi când să te răzgândești.

2. Certificat de "Mutual Recognition" - practic ei zic așa: "tu ai CoC dar ăla e de Europa, și noi îl recunoaștem doar dacă faci niște adaptări - și îți dăm în final certificat de mutual recognition, prin care acceptăm că mașina e bună de condus pe drumurile noastre". Pentru acest certificat trebuie să le dai CoC-ul și dovezi (facturi) de la service-uri care ți-au făcut modificările corecte pentru UK:

- Faruri care să bată către stânga

- Bec de ceață pe spate pe partea dreaptă

- Vitezometru cu scală dublă (mph + km/h)

Ca atare nu merge cu abțibilduri, markere, sau alte cârpeli... Ei nici nu se uită la mașină, vor doar dovada unui service autorizat.

3. Cu taxele plătite, cu certificatul de mutual recognition, cu alte hârțoage, cu asigurarea făcută înainte (nu știu încă partea asta cum vine, eu aștept răspunsul la punctul 2) te duci la DVLA, unde îți fac înmatricularea propriu-zisă.

Cum am rezolvat fiecare modificare:

- Faruri și bec ceață: pentru suma "modică" de 740 lire la service Renault/Dacia, mi-au pus faruri model vechi (cum bănuiai) și un bec de ceață în plus, pe bara spate, pe dreapta

- Vitezometru: există multe ateliere specializate pe conversie km/h->mph. Eu i-am ales pe cei mai retardați dintre ei, au fost de o nesimțire uimitoare iar ceea ce trebuia să dureze 7 zile s-a făcut în 20. Suma anunțată inițial, de 240 lire, s-a făcut 418 lire, cu tot cu conversii custom ce le-am mai cerut eu (refacerea scalelor, a culorilor, leduri de la LCD, etc)

Alte costuri:

- 100 lire taxa pentru Mutual recognition

- (Estimare pe internet) asigurare terți + daune proprii (~RCA + Casco) pleacă de la 700 lire/an pentru vârsta și istoricul meu (adică vârstă "periculoasă", istoric inexistent) - n-am căutat cât ar fi doar pentru terți

Deci monetar sigur nu e o afacere. Sunt conștient că mai simplu o vindeam și cumpăram de aici un second hand. Dar nu am vrut, din motivele enunțate la început. Dacă nu ești așa sentimental ca mine, poate vei alege varianta a doua :).

Și deci cu ocazia asta am Facelift nou cu faruri vechi :))... Și cât îmi plăceau farurile de facelift... le-am păstrat în cutie, măcar să le pot pune înapoi dacă revin pe continent :).

Link spre post

Te inteleg, dar cred ca te-ai complicat maxim! In definitiv, te-ai intors la modelul celalalt. O luai de acolo si gata! Asa cum era. Ma rog, fiecare cu ale lui. :)

Asta ca sa trec peste cateva dari peste nas! ;)

Link spre post

Iar acele colante de care iti spuneam, sunt absolut legale, nu-s carpeli. De 5 ani sunt prin zona si nu te mint sau vorbesc povesti. Este adevarat, incazul tau, se schimba discutia. Ma gandeam sa nu faci investitia si sa pastrezi masina asa cum este. :)

Link spre post

Te inteleg, dar cred ca te-ai complicat maxim! In definitiv, te-ai intors la modelul celalalt. O luai de acolo si gata! Asa cum era. Ma rog, fiecare cu ale lui. :)

Asta ca sa trec peste cateva dari peste nas! ;)

Hmmm... n-am înțeles partea cu dările peste nas... Din partea mea sau a cuiva pe forum ?

În rest, sunt de acord că m-am complicat, dar nu sunt de acord că m-am întors la modelul vechi. Totuși, farurile sunt doar niște sticle... Are în plus navigație, Hill Assist, cruise control, limitator de viteză... Si toate astea le văd din interior când conduc mașina, de alea mă bucur cu adevărat... Farurile le vezi 1 minut când mergi în parcare...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...