Sari la conținut

Inca un Duster 4x4 1.5dCi 110CP

Postări Recomandate

Salut, de aproximativ o luna am Duster 1.5 DCI 110cp, 4x4, care imi place foarte mult. Mentionez ca vin de pe un Aveo 1.4, care a fost foarte bun pana cand a aparut o rulota care il depaseste pe Aveo la sarcina maxima remorcabila cu dispozitiv de franare cu vreo 50 de Kg :). Oricum simteam ca se flasneta daca il inhamam la agregat si urcam doua pante, asa ca alegerea finala a fost acest Duster. Masina merge foarte bine, cel mai mult si mai mult imi place cum trage si cum te poti strecura cu ea prin trafic. O sa ma inspir putin de la colegul Apashi (cu care de altfel impartasesc si culoarea, alb), cu lista de diverse pe care as vrea sa le iau. Referitor la culoare, initial vroiam verdele ala deschis, care ar fi venit cu bordul imitatie de lemn (care mi se pare oribil, dar care la uzinele Dacia se pare ca este o versiune mai lux decat bordul gri cu negru) si nu mai stiu ce tapiterie. Pana la urma a fost disponibil un Duster alb, care din fericire pentru mine are bordul negru cu gri si tapiteria cu cusatura rosie la imbinari, fix ce imi doream ! In fine, sa continui cu lista, in care mentionez doar ce nu am gasit pe forum sau unde nu-mi este clar si unde sper sa ma ajutati si voi:

- antifurturi pentru roti: aveti ceva de recomandat, un magazin ?

- protectie suplimentara pentru partea frontala de sub bara, radiatoarele alea mi se par destul de expuse). Aici Apashi a mentionat o..."plasa" ? eu ma gandeam initial la scutul de aluminiu de care zicea si colegul Melcu pe alt topic (initial m-am uitat chiar si la niste bull-baruri). Ea are deja din fabrica scutul de tabla, dar care nu stiu daca acopera si alte componente mai sensibile si aici ma gandesc la diferential.

- leduri care sa inlocuiasca diverse beculete de pe la interior, butoane si lampi (eventual): face operatiunea, chiar asa tare se incing beculetele alea ?

- aparatori noroi la roti: aici nu stiu ce sa zic, merita sau nu ?

- antifurturi la usi, portbagaj: sunt prea paranoic ?

- protectii pt. contra-aripi: am vazut, tot aici pe forum , intr-un tutorial de montare a protectiilor de aripi, ca masina respectiva parca avea contra-aripile acoperite. Si-a pus cineva, are cineva din fabrica protectii pe contra-aripi ?

- incalzire scaune (neaparat): o sa iau legatura cu colegul care se ocupa cu asta, mi-e teama ca acum am citit aproape tot forumul, au fost multe topicuri interesante, si nu mai retin cum il chema, imi pare rau.

- husa pt volan (neaparat): imi cam aluneca mana pe plasticul ala, stie cineva un tapiter, sa ma rezolve elegant ?

In rest...am luat de la inceput cotiera (putin dezamagit de calitatea ei), cuiul de remorca si alarma. Anvelopele care sunt acum ar fi de iarna sau all-season ? Aspectele vizuale gen praguri, ornamente si diverse bari cromate nu prea ma intereseaza, m-am rezumat la a scoate abtipildurile cu dealerul si poate ca o sa schimb butoanele de la climatizare cu cele rotunde rotunde. Franele imi par cam slabe, am avut vreo doua momente cand am avut nevoie de ele, si chiar daca am iesit ok, as fi vrut sa fie mai prompte. Poate nu sunt inca obisnuit cu ele, nu stiu. Altceva, am vazut pe undeva un topic pe tema asta - a mea are cheder la capota motor, si are si o bucata de material, un fel de pasla neagra, pe interiorul capotei. Ca antifonare este ok, parca sa zic ca in spate se aude mai tare "drumul". Poate o sa cumpar niste pasla (am vazut pe aici un anunt) si o mai infund pe ici pe colo :) Ca si consum, in oras mai putin de 9 nu mi-a iesit, iar afara, daca ma iau dupa computerul de bord, am avut vreo 6. Mi se pare ok.

Ok, cam astea ar fi, cu respect va ascult parerile, bine v-am gasit, ma bucur ca am gasit forumul si poate ne vedem la intalnire :)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 22
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Posted Images

sa-l stapanesti sanatos :frantics:

aparatorile de noroi sunt utile,

fara ele se murdareste masina mai mult........

referitor la antifurtul pentru roti nu stiu ce sa spun,

sa fii atent la calitatea si lungimea prezonului...

Link spre post

Salutare.

Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el la maxim!

Ca sa incepem cu sfaturile...

- antifurt pentru roti, poti sa gasesti pe la Norauto, Augsburg International sau Vitan Barzesti. Toate calitatile. Pentru a vedea ce antifurt iti trebuie (lungime, diametru), ori scoti un prezon de la roata ori, daca ai, iei unul din portbagaj (din cate stiu eu, Dacia furnizeaza prezoane pentru roata de rezerva) si mergi cu el in mana si iei un set de antifurturi.

- protectie frontala... un scut de Aluminiu te protejeaza binisor daca si faci off (asta ti-o spun din experienta), dar si plasa (de care spunea @apashi) este foarte utila la protectia "receptionarii" pietricelelor direct in radiatoare (asta tot din experienta o spun). Scutul de aluminiu, cred ca poate fi comandat la dealer.

- antifurturi la usi, portbagaj, etc... ai dreptate... lasa paranoia...

- protectii pe aripi... utile pentru zgarieturi, lovituri de pietre, bete care se ridica cand calci pe ele... Cat despre contra aripi... pe spate nu e cazul, iar pe fata... sunt convins ca ai si tu pe masina!

- Pasla aia neagra de pe capota cred ca o au toate Dusterele... cel putin cele Diesel,

Cam atat pentru moment...

Link spre post

Bine-ai venit si s-o stapanesti sanatos.

Poti schimba LED-urile de la bord (vezi atasamentul) - intreaba la cei care au montat alarma, daca se ocupa cu asa ceva - si de la consola centrala (eu le am albe)

Ce am eu:

-Faza scurta + lunga - Osram Night Breaker Plus - le-am pus in nov 2011 cand am luat masina si inca n-a "cazut" niciunul.

-Toate becurile W5W (pozitie, numar, portbagaj, etc) - Philips albastre - LED-urile nu m-au convins, cel putin pt pozitie.

-aparatori noroi, tavita portbagaj

-Lumini de zi: modelul: cu 20 LED-uri http://www.google.de...:72,s:200,i:220 montate ca in avatar.

-stergatoare: 65 cm sofer, 55 cm pasager - am scapat la limita de :triunghiul" dintre stergatoare - ca sa fii sigur 53 cm - dar depinde de cursa stergatorului din dreapta.

-camera de trafic Aiptek X1 (1920p/ 30fps micsoreaza un pic unghiul, si are tendinta sa "valureasca" la hartoape, dar la 720p/60 fps e ok, inregistreza clipuri de cate 5 min - 281 MB la 720/60; nu pierde cadre intre clipuri, aprox. 9h pe card SD de 32 GB, recomandat cls 10)

post-1243-0-32680100-1366619563_thumb.jpg

Link spre post

@danielvaduva: fix topicul tau il vazusem :) Pun la bookmarks si te deranjez cu prima ocazie, mai ales ca si jumatatea mai buna a familiei s-a aratat interesata de incalzirea in scaune, chiar daca masina face cald destul de repede :)

@laudogaru: vreo zeama / solutie anume ? suna bine ce zici, as incerca mai intai ideea ta.

Deci trebuie sa ma duc prin Vitan, sa ma uit de aparatori noroi si antifurturi roti, leduri si butoane climatizare plus doze stropit de Lodgy. Aparatorile de aripi mi se par scumpe rau de tot. Scutul de aluminiu mai trebuie amanat putin sau pana la o comunicare ulterioara :), ca nu fac offroad. In schimb daca ati putea detalia cu "plasa" - am lins iar forumul si tot nu am gasit nimic despre. Si scutul care este acum pe ea mi-ar ajunge, daca ar urca putin peste radiatoare. Scuturile de otel care se mai gasesc de vanzare sunt mai groase ca asta ? Carenare de plastic la contra aripi am doar in fata, adica ce ofera "bara", in rest vad doar tabla de la pasajele rotilor, ca la daciile vechi. O sa pun o poza eventual. Denon2808, mersi pt. lista cu becuri si restul. De altfel, multumesc tuturor. Tu ce faci cu camera de trafic ?

Am uitat, m-a impresionat placut "casetofonul". Chiar daca nu se scoate masca si uneori ma gandesc sa nu mi-l sperie cineva, nu ma asteptam la bluetooth si usb.

Link spre post

@danielvaduva: fix topicul tau il vazusem :) Pun la bookmarks si te deranjez cu prima ocazie, mai ales ca si jumatatea mai buna a familiei s-a aratat interesata de incalzirea in scaune, chiar daca masina face cald destul de repede :)

@laudogaru: vreo zeama / solutie anume ? suna bine ce zici, as incerca mai intai ideea ta.

Deci trebuie sa ma duc prin Vitan, sa ma uit de aparatori noroi si antifurturi roti, leduri si butoane climatizare plus doze stropit de Lodgy. Aparatorile de aripi mi se par scumpe rau de tot. Scutul de aluminiu mai trebuie amanat putin sau pana la o comunicare ulterioara :), ca nu fac offroad. In schimb daca ati putea detalia cu "plasa" - am lins iar forumul si tot nu am gasit nimic despre. Si scutul care este acum pe ea mi-ar ajunge, daca ar urca putin peste radiatoare. Scuturile de otel care se mai gasesc de vanzare sunt mai groase ca asta ? Carenare de plastic la contra aripi am doar in fata, adica ce ofera "bara", in rest vad doar tabla de la pasajele rotilor, ca la daciile vechi. O sa pun o poza eventual. Denon2808, mersi pt. lista cu becuri si restul. De altfel, multumesc tuturor. Tu ce faci cu camera de trafic ?

Am uitat, m-a impresionat placut "casetofonul". Chiar daca nu se scoate masca si uneori ma gandesc sa nu mi-l sperie cineva, nu ma asteptam la bluetooth si usb.

de curatat volanul incearca cu spirt medicinal....a dat rezultate

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...