Sari la conținut

Duster 4x4 1.5dCi 110CP - ALB

Postări Recomandate

• Răspunsuri 401
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Am montat si scut metalic zdravan:

Ai dreptate, n-am putut sa le pun de pe telefon, asa ca iata-le acum:

Intre timp, am schimbat masina. Pe cea veche am reusit sa o invat sa numere: Iar cea noua se prezinta dupa cum urmeaza:    

Posted Images

Da, cu conditia sa ridici un pic stergatorul din stanga si sa-l cobori pe cel din dreapta.

Cu 55 cm sa nu apara iar "triunghiul" ala. De fapt, toata treaba e ca stergatorul din dreapta are cursa limitata spre stanga, daca s-ar duce mai mult, 100-110 grade n-ar mai fi nicio problema.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din experienta va spun ca problema este mai complexa si noi o constatam la alte tipuri de masini.

Unghiul mai deschis presupune stergatoare, brate si intreg sistemul motoras-angrenaj mai rezistent.

Intreg sistemul este supus unor forte mult mai mari la citeva grade deschidere in plus si....130 - 140 km pe autostrada si vint din fata si/sau depasirea unui sir de TIR-uri.

Una este sa reglezi cursa, sa adaptezi lungimea lamelelor in garaj stind pe loc si alta este testarea lor in sarcina.

Un stergator care sterge frumos si acopera un spatiu mare de parbriz in garaj poate fi supus unor forte marite in conditiile descrise si zbor direct in santurile europei.

In concluzie, au stiut cei care au facut stergatorul la ce unghi sa se deschida.

Link spre post

Adevarat, da' nu cred ca pe alte marci au pus motoare de lift sau brate excesiv de groase :)

Cu marirea unghiului pe stergatorul drept nu cred ca ar fi solicitat la limita sistemul, mai ales ca nu alergi cu Dusteru' cu 1xx la ora tot timpu'.... :)

Link spre post

@ISZY56... ce forte sunt in stergatoare la depasirea unui tir? sau la 140 km/h pe autostrada?

Totodata, poti sa ne spui cat din coeficientul de rezistenta a fost eliminat prin inlocuirea lamelelor metalice (cu un coeficient foarte aerodinamic) cu lamelele "Aero Flat"?

Link spre post

Doua mentiuni:

Este vorba de duba firmei FIAT Ducato cu parbriz mare.

Io-s economist. Referitor la forte.

Pina acum am patit-o de 3 ori pe autostrada ...colegul meu este mai mic de statura si ii place sa regleze stergatoarele de parbriz pe o pozitie ridicata in repaos. Astfel obtine o stergere aproape perfecta in partea superioara a cursei in regim de DN si urban. Eu cind ajuns pe autostrada noaptea cu vint din fata la depasirea de TIR-uri ( 1 caz ), ma refer depasire doua sau mai multe TIR-uri si momentul trecerii pe linga spatiul dintre ele si la treceri pe sub pasarele ( 1 caz ) la ' forfecarea ' ( cred?) fortei curentilor de aer stergatorul de parbriz este impins in cursa de sus peste limita chiar peste cheder ( 1 caz ) de unde motorasul nu-l mai poate aduce inapoi. Oprire prima parcare, cheie, readus in pozitie strins,etc.

Ultima data veneam din Olanda la intrare in Germania pe autostrada. Trebuie sa spun ca am schimbat ( colegul ) lamelele pe tip modern dintr-o bucata de plastic. La 150 am prins un vint din fata, eram in depasire si deodata am vazut ca stergatorul din dreptul meu incep-e sa loveasca chederul o data de doua ori a treia oara a trecut de cheder si s-a desprins din suport si la urmatoarea cursa a zburat peste despartitor pe cealalta pista.

Nu am spus ca e obligatoriu si la Duster ( la al meu inca rezista bine ) dar cind filozofam cu cursa stergatorului trebuie tinut cont si de cazuri extrebme de forte marite fata de garaj.

Link spre post

Astazi mi-am facut de lucru la Dusterel:

- am instalat cheder la motor

- am lipit numarul spate diresct pe portbagaj (n-am reusit sa indepartez chenarul de la placuta de inmatriculare)

- mi-am instalat un termomentru ce are si sonda pentru temperatura exterioara:

post-2137-0-21827900-1364670541_thumb.jpg

Update:

- cotiera (must have)

- aparatori nori fata/spate (noroiul intra chiar si in scoica de la usi) (must have)

- instalare suport permanent GPS/Smartphone (nu gasesc model pentru fixare in gurile de aerisire) (must have)

- presuri interior din cauciuc (must have)

- stergatoare fata mai mari pentru a acoperi cat mai mult din parbriz (optional) - DONE

- inchidere automata a usilor la 20Km/h (daca se poate) (optional)

- plasa sulimentara pentru protectie radiator (optional)

- plasa bagaje portbagaj (optional) - DONE

- cheder motor (optional) - DONE

- termometru cu temperatura exterioara (optional) - DONE

- proiectoare ceata galbene (moft)

- vopsire oglinzi si ornamente prezoane in rosu (moft)

- lipire placuta inmatriculare spate direct pe portbagaj si eliminare chenarului negru al placutei de inmatriculare (moft) - DONE

- dezabtipilderizarea - clean look (moft) - DONE

Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...