Sari la conținut

Duster - cat e de justificata alegerea pentru mine?

Postări Recomandate

Salutare tuturor forumistilor,

De ceva vreme ma macina o dilema prin care probabil majoritatea celor care se gandesc la un Duster au trecut:

Cat de mult merita alegerea asta pentru stilul meu de viata?

Background:

Am un Logan de 3 ani de zile, sunt absolut multumit de el, nu am nici macar un lucru de reprosat. Robusta, fiabila, confortabila, si-a facut treaba pe absolut toate categoriile de drumuri, intretinere ieftina etc. (posesorii Dacia cunosc sentimentul)

Mai nou am inceput sa ma gandesc la achizionarea unei masini mai moderne, mai frumoase mai etc. poate si prin prisma dorintei de schimbare si dorului de masina noua (acum cat veniturile si varsta mai permit). Inevitabil, pt argumentele de mai sus, sunt fan convins Dacia.

Ideea e ca folosesc masina zilnic, arpox 30 km pe zi in oras (e drept pe un traseu "fluent" cu drumuri ok si foarte rar aglomerat), o data la 2 sapt poate pe drumuri externe in cate o mica excursie si, din experienta de pana acum, foarte rar am fost in situatia de a avea nevoie sa abordez un drum forestier sau off road in adevaratul sens al cuvantului (1 data/an )

Imi place Duster la nebunie. M-a convins din toate punctele de vedere din toare review-urile pe care le-am vazut cat si masina in showrooms (nu am facut inca drive test)

Totusi, avand in vedere stilul meu de viata, dupa cum ziceam, nu stiu cat de mult merita diferenta de aprox 5000 de euro (ma gandesc la o versiune cam de top + pachet look si accesorii, motorizare benzina 16 v) atata timp cat, spre exemplu, un Sandero stepway ar satisface exact nevoile mele, din toate punctele de vedere, la un pret mult mai mic (si, pana la urma, la fel Loganul actual)

Mai trebuie mentionat ca, oricum, ma incanta le nebunie si sentimentul de libertate pe care un Duster ti-l da la gandul ca poti aborda orice drum, ca nu trebuie sa iti mai faci atatea griji la gropile drumurilor urbane si de multe ori chiar europene. Chiar daca momentan nu se intrevede o utilizare off road in adevaratul sens al cuvantului, nu se stie cand si cat de dese vor fi momentele in viitor si, de ce nu, noua masina poate schimba stilul de iesit in weekend si concediu (cautand mai mult si mai des zonele de munte cu drumuri mai putin accesibile)

Ce credeti? Cat de multi si-au pus problema asta? Voi ce decizie ati lua?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 36
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Posted Images

Salut,

Din ceea ce zici tu eu cred ca iti place design-ul masinii, care este unul reusit. Acum daca nu ai nevoie de offroad poti merge pe o varianta 4x2 versiunea Ambiance care te va costa 11000 EUR. Stepway este 9200 EUR daca nu gresesc deci o diferenta de 1800 EUR pt "nebunia" asta, fa un calcul si poate maine dai deja comanda :twisted: !

Link spre post

dust3radmin:

Mersi mult de reply, cred ca ar fi o idee excelenta!

Am impresia ca mi s-a fixat in cap ideea ca "daca e Duster trebuie sa fie 4x4" si parca nu vedeam masina asta fara 4x4.

Inevitabil, lipsa 4x4 se traduce si intr-o greutate putin mai scazuta si deci o performanta putin mai buna pt motorul 1.6 16 v pt drumuri urbane si extra. Deci si mai apropiat de nevoile mele.

O sa ma gandesc bine la varianta asta, deja incep sa ma joc cu niste configuratii pe site :twisted:

Link spre post
Salut,

Din ceea ce zici tu eu cred ca iti place design-ul masinii, care este unul reusit. Acum daca nu ai nevoie de offroad poti merge pe o varianta 4x2 versiunea Ambiance care te va costa 11000 EUR. Stepway este 9200 EUR daca nu gresesc deci o diferenta de 1800 EUR pt "nebunia" asta, fa un calcul si poate maine dai deja comanda :twisted: !

Daca nu tine neaparat la bezinar, poate sa aleaga si varianta disel de 85 CP care mi s-a parut chiar OK la drive test.

Pentru o varianta 4x2 versiunea Ambiance, motorizare disel 85 CP, vopsea nemetalizata, costa aproximativ 12150 Euro fara alte dotari.

Link spre post

1. am avut 2 Loganuri (1,5 DCI 65 CO SI 1,6 MPI kiss fm) care s-au comportat atat de bine incat in 100.000 de km am schimbat doar 1 bec (la una din ele)

2. si motorina si benzina au mers impecabil si au fost ieftine la intretinere

3. micile necazuri pricinuite de terzi (le-am gasit ba zgariate ba lovite) nu au costat mult, s-au remediat repede si nu am avut probleme

4. consumurile si performantele m-au satisfacut pe deplin si la motorina si la benzina

5. la gropi si pe drumuri accidentate 9 de fapt in tarisoara noastra cam peste tot) se comporta mai bine decat orice alta masina straina

6. am avut si alte masini straine (fiind fan al masinilor frantuzesti am avut vreo 7 bucati si noi si Sh si NU m-au dezamagit niciodata) si am constatat ca pe drumurile noastre daca tii la masina ti se rupe sufletul chiar daca ai casco (am avut 2 jante + 2 anvelope distruse pe Valcea -Pitesti la Megane-ul meu nou noutz si casco a platit 3500 de lei !Plateam 240 lei pe luna pentru 15.000 de euro asigurati - megane Privilege 1,5 dci. dupa dauna respectiva mi-au cerut 600 lei pe luna tovarasii de la alianz. ) la logan 1,6 kiss fm (10.000 euro) plateam 65 de lei pe luna casco !

7. vreau o masina care sa nu mai sufere la gropi ! cred ca Duster ma poate linisti! vreau revizii ieftine !

8. garda la sol, consumul, confortul la rulare peste denivelari, intretinerea, pretul sunt elemente care ma fac sa cred ca am facut o alegere buna!

Link spre post
1. am avut 2 Loganuri (1,5 DCI 65 CO SI 1,6 MPI kiss fm) care s-au comportat atat de bine incat in 100.000 de km am schimbat doar 1 bec (la una din ele)

2. si motorina si benzina au mers impecabil si au fost ieftine la intretinere

3. micile necazuri pricinuite de terzi (le-am gasit ba zgariate ba lovite) nu au costat mult, s-au remediat repede si nu am avut probleme

4. consumurile si performantele m-au satisfacut pe deplin si la motorina si la benzina

5. la gropi si pe drumuri accidentate 9 de fapt in tarisoara noastra cam peste tot) se comporta mai bine decat orice alta masina straina

6. am avut si alte masini straine (fiind fan al masinilor frantuzesti am avut vreo 7 bucati si noi si Sh si NU m-au dezamagit niciodata) si am constatat ca pe drumurile noastre daca tii la masina ti se rupe sufletul chiar daca ai casco (am avut 2 jante + 2 anvelope distruse pe Valcea -Pitesti la Megane-ul meu nou noutz si casco a platit 3500 de lei !Plateam 240 lei pe luna pentru 15.000 de euro asigurati - megane Privilege 1,5 dci. dupa dauna respectiva mi-au cerut 600 lei pe luna tovarasii de la alianz. ) la logan 1,6 kiss fm (10.000 euro) plateam 65 de lei pe luna casco !

7. vreau o masina care sa nu mai sufere la gropi ! cred ca Duster ma poate linisti! vreau revizii ieftine !

8. garda la sol, consumul, confortul la rulare peste denivelari, intretinerea, pretul sunt elemente care ma fac sa cred ca am facut o alegere buna!

Salut,

Si eu am avut asa: Laguna, Megane si acum am Logan, sincer nu imi pare rau decat de confortul Lagunei, insa dpdv costuri intretinere LOGAN si DUSTER rulezzz!

BTW: Logan 1.5 dci 65cp.

Pt Logan numai fac Casco, nu renteaza pt mine.

Link spre post

Laguna este o masina senzationala produsa de Renault. din pacate nemtii au o politica de marketing mult mai agresiva si au reusit sa se impuna cu passat sau mondeo dar cine a avut sau are Renault Laguna nu o va schimba niciodata pe altceva. vorbesc de aceeasi clasa. tatal meu are o Laguna din 2004 dci 120 cp 6 trepte privilege pe care a "tras" frate-miu vreo 45.000 de km iar acum masina are 150.000 de km. In afara de ceva bucse sau pivoti nu mai stiu exact masina respectiva nu a avut NICI o problema de nici un fel. A fost "birjerita" de fratemiu fara mila iar tata in afara de faptul ca nu e vitezoman da destul de mult prin gropi si nu o menajeaza prea mult. Iar la intretinere preturile sunt mai mult decat corecte daca esti putin atent. Modelele mai vechi au avut ceva probleme si asta a contat in succesul celor noi care se vand destul de slab. Dar in nici un caz nu au fost mai slabe decat concurenta. Ca sa nu fiu off topic revin la Logan - alegere Duster. Am socs de pe internet cateva date referitoare la unghiuri de atac, unghiuri de iesire, unghiuri ventrale la mai multe SUV-uri de pe piata. Surpriza! doar Renault Koleos poate tine piept performantelor lui Duster. Deci alegerea nu am facut-o doar pentru ca e mai ieftina ci si pentru ca pare mai "potent" Duster.....bineinteles pana nu il am si nu-l rulez....

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...