Sari la conținut

Duster 1,33, 150cp, 4x4, 2022

Postări Recomandate

Salutari la toti colegii!

Sunt de curand (ian. 24) posesor de Duster 1,33, 150cp, 4x4, an 2022 - Benzina, luat cu aproape 42.000 Km.

Initial am vrut sa fac comanda de unul nou cu motorizarea 1,5 dci, intrucat au anuntat ca aceasta motorizare si cel de 1,3 benzina de 150cp nu vor mai fi pe noul model, dar la reprezentanta mi-au spus ca dureaza intre 3 - 6 luni,mai realist spre 6...

Asa ca am facut o lista cu cateva masini de vizionat toate diesel. 

Cu o zi inainte de a pleca, am mai dat o cautare si am gasit acest Duster, care mi s-a parut cea mai buna optiune ca an / Km / pret. 

Cum pana acum am avut doar benzinare, nu am mai stat pe ganduri, mai ales ca m-a incantat faptul ca motorul e ceva mai puternic, cu consum rezonabil si sper ca destul de fiabil in timp - argument principal fiind faptul ca a fost dezvoltat cu cei de la Mercedes si o cunostiinta din interior (dealer) mi-a spus ca este un motor foarte bun, fara probleme. 

Am verificat initial masina in sistem dupa VIN si dupa intalnirea cu fostul proprietar  am fost in reprezentanta si totul a fost OK.

Mai am garantie pana in martie 2025, si ma gandesc sa prelungesc garantia cu inca 2 ani / 100000 Km - am primit ofera si contractul de la Dacia pentru 272 euro.

Facand un calcul imi reiese ca imi acopera cei 3 ani in limita a 18000 Km  / an - ceea ce consider ca ma incadrez , intrucat mai frec la servici un Mondeo pe GPL. 

Mi-a trebuit ceva sa ma obisnuiesc cu schimbatul treptelor viteza, abordarea in viraje, dar acum imi place din ce in ce mai mult ! 

Cu trecerea timpului am reusit sa scad consumul (preponderent exterior) ajungand pe bord la 6,8 litri benzina  si sper ca in timp sa mai reduc putin - stil de condus normal spre sportiv. 

I-am facut si consumul de la plin la plin - pe bord aveam 7,4 iar la pompa a iesit 7,3 !

Pentru tipul asta de masina, consider ca este un consum rezonabil.

Este silentioasa, destul de confortabila - aici se putea mai bine cu scaunul soferului, dar m-am adaptat si cu el, noroc cu suspensia care este superrr!

Singurele lipsuri la masina : AC este manul si fara camere fata / lateral , dar consider ca pot trai si fara... oricum camerele astea nu le-am avut la nici o masina si ma consolez ca aerul il reglez cum vor muschii mei nu cum vrea masina :) .

Dupa achizitie i-am facut revizia / schimburile complete in reorezentanta si mici imbunatatiri / dotari : camera bord, statie CB, bandouri aripi, aparatori noroi, praguri laterale, presuri si tavita portbagaj dedicate; antifonat complet pe sub masina; update medianav si harti full eu. 

Si cea mai mare "capodopera" a sotiei, pisica de pe capacul de benzina !!! - ca sa am liniste in casa am lasat de la mine.... dar am avertizato ca nu stiu cat de bine se impaca cu benzina in tip... s-ar putea sa se ude si sa se prelinga.... 

Singura problema - am postat si in sectiunea tehnic - la plecarea de pe loc mai in forta cu viraj , s-au aprins in bord toti senzorii de la sistem de franare / tractiune si masina nu mai tragea. Mai tarziu si-a revenit singura. La diagnoza s-a constatat ca senzorii ABS spate uneori dau erori si au dat inlocuirea acestora cu modelul nou - au fost comandati in reprezentanta si astept sa ma sune pentru inlocuire pe garantie. 

Drumuri bune la toata lumea!

IMG_20240303_181539.jpg

IMG_20240303_154100.jpg

IMG_20240303_154113.jpg

IMG_20240303_154130.jpg

IMG_20240303_154156.jpg

IMG_20240303_154223.jpg

IMG_20240303_154239.jpg

IMG_20240303_154247.jpg

IMG_20240303_154549.jpg

IMG_20240303_155159.jpg

IMG_20240303_155312.jpg

IMG_20240303_155134.jpg

Editat de diadrian
completare
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De unde ai cumparat masina ? Ce localitate/judet ?

Pentru ca partea frontala, grila calandru, e din alt film ( noua identitate, restul masinii fiind vechea identitate, desfacatorul de bere ). Probabil si navigatia a fost adaugata ulterior.

Bara fata si spate, par de Extreme, pe cand oglinzile de Journey. Practic, tin minte ca trebuiau sa fie la pachet toate 3 - oglinzile, bara fata si bara spate.

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Masina este luata din Pitesti. 

Este modelul de trecere, 2022.

Specificatii / optiuni sunt afisate toate in aplicatia My Dacia.

A fost verificata in reteaua Dacia de doua ori inainte de a o achizitiona,  este Ok - a avut 2 intrari in reprezentanta pentru reviziile periodice. In sistem dadea ca trebuia facuta ultima revizie inainte de a o cumpara.  Intrucat dura cateva zile programarea, am luat masina si am facut revizia la reprezentanta de acasa, unde am mai facut o verificare (in sistem) amanuntita a masininii ltehnic / mecanic si la  tinichigerie, unde s-a facut si tratarea / antifonarea completa sub masina.

Daca grila fata a fost schimbata de fostul proprietar, bravo lui !

Vroiam sa-i dau jos si sigla spate, sa pun scris model nou, dar mi-au spus la service ca este prinsa cu 4 gauri in hyon si m-am lasat pagubas momentan. 

Tot in reprezentanta am facut si unghiurile de directie - am luat un surub in roata fata si la cateva zile se aprindea martorul de roata desumflata - mi se paruse ca are o usoara uzura  la anvelopele  fata la interior - din program a dat Ok.. 

Am avut surpriza sa constat ca nu sunt senzori de presiune in roti (asa cum credeam) si ca citirea se face prin senzorii de ABS - au sesizat o diferenta de 0,2 !!!

Link spre post

Inainte de a lua garantia extinsa, mai verifica tu datele de fabricatie de pe triple si de pe faruri, sa nu fie fabricate dupa ce s-a livrat masina, sa nu dai banii degeaba ( mai ales ca-i din zona Pitesti/Mioveni, unde se stie ca "se umbla la cosmetizarea masinilor" ).

Si degeaba a fost verificata in reprezentanta, daca n-au fost in stare sa observe grila aia din fata schimbata. Garantia se aplica pe piesele cu care a fost livrata, nu ce s-a pus ulterior.

Totusi cum poti lua garantia extinsa, daca ea a fost fabricata in 2022 ? Stiam ca e posibil doar in primul an sa extinzi garantia, deci final de 2023 in cel mai fericit caz.

Link spre post

Suni la "Vocea clientului", iti dai datele, VIN, fac verificari si daca esti eligibil iti fac oferta personalizata, bineinteles la alt pret fata de variantele de garantie standard pentru care poti opta pana intr-un an. 

Conditia ca masina sa fie inca in garantie valabila. 

Link spre post

La fel si la mine ,cumparata in ianuarie 2022 ,am avut timp de gindire un an pt extinderea garantiei dupa aceea nu sa mai putut!! Daca Journey este echivalentul la Prestige atunci nu e Journey (pt ca stiu ca sau schimbat denumirile dupa ce am luat-o eu la scurt timp ,nici varianta Extreme nu aparuse cind am luat-o pe a mea )

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...