Sari la conținut

Prezentare Duster PH3 (HJD) - 2018

Postări Recomandate

Salutare și bine v-am găsit!
Dețin un Duster PH3 (HJD), achiziționat în Iunie 2018.

• Serie VIN VF1;
  • Motor 1.5 dCi 110cp (K9K 896);
  • Tracțiune 4x4;
  • Echipare Prestige (Gris Comete);
  • Garanție 5 ani fără griji.

În principiu, sunt mulțumit de mașinuță, de-a lungul a 4 ani nu am întâmpinat vreo problemă, nu m-a lăsat în drum.

Din punct de vedere calitativ, stă foarte bine, am mers mult și pe la munte, și pe drumuri rurale, este destul de închegată față de alte exemplare. Fiind proprietar de Logan 2007 (1.5 dCi 86cp), stiam la ce să mă astept de la Duster, și mă bucur că am făcut acest upgrade.
Motorizare economă, cu vechime, cunoscută și recomandată de toți, la 90.000km parcurși nici măcar o problemă, revizie și talpă. Ca să înțelegeți cât de prudent am fost cu Duster-ul, am prins 60.000km cu plăcuțele și discurile originale, din 2018. Primii 3000km i-am parcurs ca în manual, pe urmă a mai văzut și forjă. Destul de leneș, comparativ cu loganul, dar ținând cont de greutatea, înălțimea și de cutia 4x4, care este concepută altfel, este ok. Pentru o depășire trebuie neaparat un downshift și turată, dar îmi place că dă și o tentă de sportivitate, îți ia ceva până ajungi la 100km/h, dar ador când mă joc cu cutia și o turez fără să depășesc limitele legale.

O singură problemă am avut, mă întorceam din concediu (Mamaia-Galati) și pe coclauri am mers mai sportiv, am tinut-o în frână de motor la coborâri, dar am ajutat-o și cu frâna de serviciu. La un stop în comuna Atmagea, am simțit un miros inedit de încins și un fum foarte subțire intrând pe aeratoare. Am lăsat-o să se răcească 30 minute apoi și-a revenit. În urma unei discuții cu mecanicul de la reprezentanță, concluzia a fost că ambreiajul era considerat încă ”nou”, forjat putin.

Ținând cont că expiră garanția în curând, mă gândeam să o fac mai cochetă, mai confortabilă, să îi mai dau un zvâc de forță cu o remapare și să o țin pentru sufletul meu. Pentru drumuri scurte am loganul iar pentru sportivitate absolută megane-ul r.s.

Câteva poze cu ea:

20180614_175120.jpg

IMG_20211219_143755 - Copy.jpg

Snapchat-1603645182.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

De fapt dupa varsta se schimba si placutele. LA inceput ai traditia cu XXX ( abonament pe familie din ce zice), apoilXXL si in final XXS (aici am ajunsi si eu).

La saijnoua ala nu m-am bagat. Imi era teama ca daca apas mai tare acceleratia trec de 68 si-o dau peste cap.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...