Sari la conținut

Zgomot - balans duster 1.3 TCE EDC

Postări Recomandate

Va salut! Recent am ridicat masina de la dealer si am observat din prima zi  un zgomot la frânarea lenta pana la oprire si la plecarea de pe loc. E un zgomot asemanator cu cel cauzat de un tampoan sau bieleta de antibalas (cutie-motor) ca si cand este ceva nestrans care se lovește in compartimentul motor. Dacă franez puternic nu se aude, doar in oraș se simte la plecări si opriri lente. Dealerul mi-a zis ca nu e problema  sa merg cu ea ca e ok dar știți si voi cum e, ma gândesc sa nu-i cauzeze altceva.Dacă aveți vre-o idee sau un sfat va sunt recunoscător, nu sunt convins ca e ceva normal acel zgomot. Motor 1.3 tce 150cp edc Sl extreme.

Va Multumesc!

2EA40FE4-CD8D-4872-BB34-30E905793131.jpeg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 months later...

Revin cu update legat de problema , după câteva vizite la service Dacia , mi-au confirmat ca zgomotul este produs in cutia edc la schimbarea primelor 3 trepte :( iar pt intervenție  la cutie necesar acordul constructorului si mai trebuie ceva vizite la service. Nu înțeleg cum le pot preda așa către client cu defect din fabrica  si cum le testează inainte … am doar 3500 km cu ea.

Link spre post
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

S-a înlocuit cutia edc la 5500km si surprinzător a durat doar o zi cu tot cu soft-adaptari. Masina trage la fel de bine ca inainte iar ca zgotmote la retrogradări s-au redus considerabil, nu mai e acel baleiaj in cutie si se mai aude doar “clac-utile” când schimba in inferioare. Ca diferențe cu cutia noua am sesizat ca e cumva setată spre consum, mai exact merge usor subturat adică dacă cu cutia veche la 60km/h aveam treapa 4, acum își da tr 5. Alt aspect, nu stiu dacă e de bine sau nu, in marșarier pleacă foarte foarte lin sau deloc, dacă e un pic înclinat parca nici nu reacționează si tr un pic călcată accelerația sa se pună in mișcare.  A fost necesar sa refac geometria fata roti-cadru după schimbarea cutiei, sper sa ma țină asta noua…

Editat de AdrianV
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...