Sari la conținut

Al doilea meu Duster

Postări Recomandate

Salutare,

Astazi am fost si am dat comanda pentru cel de-al doilea Duster al familiei. Se simtea de ceva vreme nevoia pentru o a doua masina, asa ca am asteptat facelift-ul pentru Duster si, dupa ceva deliberari, am hotarat sa cumparam unul. Am ales un Duster TCe 150 4WD, echipare Prestige cu toate pachetele (Comfort 2, camera Multiview, scaune incalzite, harti), culoare Rouge Fusion (rosu), fara tapiterie din piele. Am reusit sa prind loc la programul Rabla, asa ca pretul a iesit pe la 21.000 de euro.

Am cerut de la dealer si o oferta pentru niste accesorii (pachet bandouri laterale, antena tip aripa de rechin, senzori parcare fata, tavita cauciuc portbagaj), ca sa vad la ce pret sunt fata de ce gasesc online. Mai ales pentru cele care necesita instalare mai atenta (bandouri, senzori, antena), as prefera sa le faca dealer-ul si sa iau masina cu toate pe ea, ca sa nu aiba ce comenta ulterior. Bineinteles, daca o sa-mi dea preturi nesimtite (>25-30% in plus fata de online), o sa mi le iau singur si vad eu dupa aia cu montajul.

Am fost oarecum dezamagit ca nu este disponibil cu cutie EDC si pentru 4x4, as fi fost dispus sa dau inca 1000-1500 de euro in plus pentru asta. Se pare ca aceasta combinatie (4x4 cu cutie automata) e din ce in ce mai rara la partea de jos a gamei de pret (si din cauza ca nu se mai incadreaza la Rabla) si trebuie sa mergi spre 30.000 de euro, ceea ce este mult prea mult fata de ce sunt dispus sa dau pe o masina.

Pana acum Duster-ul din 2016 s-a comportat foarte OK, nu am avut probleme majore cu el. Intretinerea este ieftina, piesele se gasesc usor. Nu am menajat deloc masina, am mers si pe sosea, si pe autostrada (2 drumuri pana in Germania) si pe drumuri fara asfalt, si nu am ramas cu el in pana pe nicaieri. Am acum 115.000 km, din care cam 55% facuti in afara orasului, majoritatea pe drumurile din tara. Cam 5-6% au fost pe drumuri fara asfalt, unele aproape neamenajate deloc (drumuri forestiere).

Desi acum am diesel, am ales modelul nou pe benzina. Asa cum am scris si intr-un alt topic, consider ca motoarele diesel nu prea mai au ce cauta in oras din cauza poluarii, cata vreme un motor nou pe benzina ofera performante mai bune, dar fara atat de multe particule fine si oxizi de azot. In plus, complexitatea motoarelor moderne pe motorina (AdBlue, DPF) scade longevitatea lor fata de ce era pe vremuri si anuleaza orice economii faci prin consumul mai mic de carburant. Per total, in 7-8 ani platesti cam tot atat ca pentru un motor similar pe benzina. La Duster motorul TCe 150 are putere mai mare si cuplu aproape la fel ca DCi 115 (250 Nm vs 260 Nm), deci e clar un motor mai performant. Evident, consumul o sa fie un pic mai mare, dar nu cred ca o sa fie diferenta chiar atat de deranjanta pentru stilul meu de mers. Oricum, mai mult prietena mea o sa mearga cu ce noua, si ea merge mai calm decat mine, asa ca s-ar putea sa am surpriza sa scoata consum similar cu a mea pe motorina (in oras scot acum 7,5-8 l/100 km, cu anvelope Michelin Latitude Cross, care nu sunt optimizate pentru sosea).

Probabil ca urmatoarea masina va fi una electrica (sper) sau macar o hibrida cu 60-70 km autonomie (pentru oras), dar pana atunci asta e tot ce pot sa fac pentru a micsora aportul meu la poluarea din oras: sa-mi iau masina noua pe benzina, iar cu cea veche sa merg mai mult in afara orasului (desi are EURO 6, dar fara AdBlue).

O sa va tin la curent aici cu progresul, pe masura ce primesc informatii de la dealer: cand intra in fabricatie, termen de livrare, preturi accesorii etc. Evident, dupa ce intru in posesie o sa pun si poze si o sa pot raspunde si la eventualele intrebari pe care o sa le aveti.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 26
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare,   Astazi am fost si am dat comanda pentru cel de-al doilea Duster al familiei. Se simtea de ceva vreme nevoia pentru o a doua masina, asa ca am asteptat facelift-ul pentru Duster si, du

Gata, azi am platit restul de bani si am primit si VIN-ul. Deocamdata a ramas ca pe data de 24 iese din fabrica, urmeaza saptamana viitoare sa vedem cand ajunge la dealer. Suma finala a fost de 2

Gata, azi am ridicat masina   Am mers dimineata si am facut CASCO si RCA la un prieten care e broker de asigurari (2682 lei CASCO full si 905 lei RCA cu decontare directa), dupa care am mer

Posted Images

Salut.

Si eu am fost sa ma interesez de noul model, dar de 1,5 dci 4wd. Din pacate, fondurile rabla s-au epuizat, asa ca ramane sa dau comanda de model, si apoi sa astept poate o redistribuire de fonduri de la persoanele juridice (asa mi s-a zis de la dealer ca s-a mai intamplat sa se redistribuie ulterior). Maine merg sa semnez contractul de credit si apoi sa vad ce mai trebuie sa fac. 

:thumbsup:

Link spre post

Si eu am comandat dusterul de 1.33 150CP 4x4, si tot citesc despre acest motor si cred ca am facut alegerea buna... cam in 2 saptamani ar trebui sa ajunga, am mers pe varianta Comfort si optional cotiera. AM facut test drive cu acest motor dar versiunea de 130 CP si am fost incantat, deci varianta de 150 ar trebui sa fie mai buna... vedem dupa ce vine.

Si eu vin dupa un duster 1.6 SCE 114 din 2018 4x4.

Felicitari pentru alegere!

Editat de eliadib
Link spre post
  • 3 weeks later...

Update:

Saptamana trecuta am sunat la dealer, ca sa vad daca este vreo veste legata de termenul de livrare (au trecut cele 20 de zile in care trebuia Renault Romania sa-mi comunice un termen de livrare, cum scrie pe bonul de comanda). Agentul de vanzari mi-a spus ca nu au primit nimic de la Dacia, nu doar pentru mine, ci si pentru alte persoane care si-au comandat masina in septembrie.

Azi am sunat la Vocea Clientului, unde mi-au spus ca, intr-adevar, pentru comenzile din septembrie inca nu au fost alocate VIN-uri si nu au fost programate la fabrica. Au spus ca au probleme pe partea de aprovizionare cu componente electronice si ca in ultima vreme fabrica a lucrat doar 2-3 zile pe saptamana.

De asemenea, mi-au spus ca planul lor este ca masinile comandate in septembrie sa primeasca VIN-uri si programari pentru productie la inceputul lunii noiembrie, urmand ca livrarile sa fie, cel mai probabil, incepand din luna ianuarie.

Tinand cont ca la actuala masina, in 2016, a durat doar vreo 2 luni sa o primesc (din momentul platii avansului), speram sa am noul Duster in decembrie, dar se pare ca va trebui sa mai astept un pic... Sa speram doar ca nu creste prea tare EUR pana atunci :) Intre timp mai pun bani deoparte.

Link spre post

Eu am făcut comanda pe 06 septembrie și mâine merg sa o ridic, as putea sa mă consider norocos in cazul asta... Vedem sa speram că nu mi-au adus modelul vechi 😁. O sa pun detalii in topicul dedicat mașinii.

Link spre post

Intr-adevar, pare ca ai avut noroc sa prinzi una dintre primele iesite din fabrica, intre doua intreruperi cauzate de lipsa componentelor electronice. Eu zic sa incerci sa joci la loto, cu norocul asta :-D

Sa-ti fie de bine achizitia si sa ne tii la curent.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...