Sari la conținut

Postări Recomandate

In al patrulea rand am dat si exemplul a doi colegi care si-au schimbat username.

In al cincilea rand (si poate nu ultimul) am citat si punctul #3 din Regulament in care am subliniat si prima parte (a doua cu suspendarea ambelor conturi este destul de clara), dar pentru ca nu s-a inteles asa bine citez si subliniez din nou

Citat

3. Un utilizator este identificat pe forum printr-un nume utilizator unic (user / username), inregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste CLONA si este strict interzis. Inregistrarea / folosirea unei clona va atrage dupa sine suspendarea (ban) ambelor conturi (atat clona cat si cel intial).

iar pentru ca s-a interpretat putin asta incerc sa si detaliez. In primul exemplu colegul are trei username deci nu mai este identificat printr-un nume de utilizator unic (user / username) si chiar daca doua nu mai sunt active acesta are (a avut) trei username.

Apoi cred ca prin asta se poate crea si putina confuzie pe forum, in al doilea exemplu userul @ Midnighte a fost citat in destule posturi, daca se da click si se merge la unul din ele va apare @PufarinaUcigasa , pe langa faptul ca avem deja doua nume de utilizator cineva care citeste aceste posturi nu mai intelege nimic, iar daca incearca sa vada si alte posturi interesante ale userului @ Midnighte nu gaseste nimic despre acesta (chiar daca este mentionat \citat), normal si firesc se intreaba “cine este @ Midnighte?” pana la urma. Mergand putin mai departe, daca alti cativa useri care (inca) mai sunt activi isi schimba user_name de vreo doua-trei ori (de ce nu are importanta, dar pentru ca se poate …) confuzia poate creste (si este mai mare cu cat numarul celor care fac acest lucru este mai mare).

Tocmai de aceea nu am intrebat vreun moderator (care poate interpreta toate acestea cum doreste) si l-am intrebat pe @dust3radmin , din cate stiu Administratorul a creat Regulamentul si gestioneaza functionarea optima a platformei, ii multumesc anticipat pentru eventualul raspuns cu toata stima si respectul pentru timpul si efortul depus in administrarea si mentinerea acestui forum. :thumbsup:

Toate cele bune si sa auzim \citim numai de bine!

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 months later...
  • Răspunsuri 20
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat. As dori sa incep prin a multumi tuturor celor care se preocupa de binele acestei frumoase comunitati. Chiar daca uneori ajungem sau parem in contradictor

Salutare. Desigur, am adaugat. Multumesc frumos pentru instiintare. Am rugamintea ca oricine vede neregularitati pe forum sa foloseasca functionalitatea de raportare. De asemenea, daca ved

Buna ziua. Nu ma zgarie pe creier pe mine personal insa am observat ca la date profil nu pot selecta anul productiei autoturismului 2018. O zi frumoasa

Imi cer scuze pentru raspunsul intarziat.

As dori sa incep prin a multumi tuturor celor care se preocupa de binele acestei frumoase comunitati. Chiar daca uneori ajungem sau parem in contradictoriu, suntem parte din aceeasi "familie".

Multumesc @Gil26 si @t0rquemada pentru ca va pasa, cat si celorlalti ce nu au luat parte la aceasta ultima discutie dar sunt constant implicati pe forum ajutand pe altii sau raportand lucruri care nu sunt in regula.

Subiectul adus in discutie este unul important de aceea e bine sa-l clarificam, sa ramana clar o data pentru totdeauna.

Prin regulamentul creat, am dorit sa ma asigur ca nu vor exista mai multe conturi care reprezinta aceeasi persoana, si nici nu am dorit sa se ajunga la situatia in care o persoana sa isi schimbe numele de utilizator fara nici un fel de limita.

Daca au existat abateri in trecut (si poate au fost scapate cu vederea), imi cer eu scuze. Nu am timp sa ma ocup mereu de forum, de aceea m-am si bucurat cand am auzit ca sunt oameni care vor sa ajute cu moderarea.

Daca mai sunt persoane in prezent care folosesc mai multe conturi de o data (nu inteleg de ce ar face cineva asta, mi se pare foarte obositor sa tii minte ce ai postat ultima oara, cand si de pe care cont), le rog sa ramana la un singur cont.

Daca observati vreo neregula, va rog sa raportati ca si pana acum. Celor care participa in discutii si sunt membri pe forum, le doresc sa mentina un ton calm si o atitudine prin care cei "din jur" sa se simta ajutati/ascultati, iar pentru moderatori, ii rog sa nu faca abuz de drepturile pe care le au pe forum.

Aici, pe forum, regulile nu sunt facute ca sa fie incalcate, dar nici nu sunt facute pentru ca ne dorim sa dam in cap in stanga si in dreapta.

Incercam pe cat posibil sa rezolvam cu vorba buna. "Pedepsele" si actiunile din partea moderatorilor ar trebui sa fie lasate ca o ultima "solutie". ATENTIE: Interesul nostru este sa crestem aceasta comunitate, nu sa ii respingem pe cei care sunt nou veniti doar pentru ca nu se aliniaza la regulament. Unii poate nu au folosit in viata lor un calculator, poate nici nu inteleg anumiti termeni din regulament: haideti sa ii ajutam.

Imi place sa cred ca suntem oameni in toata firea, nu are nimeni nimic de dovedit aici. Suntem in aceasta comunitate pentru ca ne pasioneaza subiectul si pentru ca dorim fie sa invatam mai multe, fie sa ii ajutam si pe altii prin ceea ce am invatat si noi.

Acest forum nu exista pentru a concura cu cineva sau a face "spectacol".

Va multumesc inca o data tuturor pentru aportul minunat pe care-l aduceti acestei comunitati si pentru ca, prin putinul vostru timp liber, puneti umarul sa ii ajutati si pe altii.

Sunteti geniali.

Va doresc o seara cat mai frumoasa.

Link spre post

Legat de profil,multe sunt "hakuite" și în numele lor se postează spam.Cred ca userul nici nu știe ca i este spart profilul și se trezește banat.

Link spre post

Daca sunt sau apar astfel de cazuri cred ca in prima faza se poate sterge postul si atentionat userul. Dar nu tin minte ca pe acest forum sa fie conturi "hakuite" ca pe alte forumuri unde au fost destule astfel de “cazuri” din pacate, la inceputul anului trecut a fost chiar un “atac” masiv (inclusiv pe unele Dacia) atat eu cat si @t0rquemada le-am semnalat celor doi administratori acest lucru:

De câteva zile, tot felul de utilizatori, înscriși prin 2019 și mai nou 2006, 2015 etc spammează cu linkuri mai mult sau mai puțin utile. Problema nu e că spammează ci cum s-au înscris în trecut: a fost forumul spart și s-au furat conturi și parole sau altceva.

Raspunsul unui admin si solutia sa a fost:

… s-a facut o analiza pe inregistrari si postarile se fac simplu prin logare in cont. Nu este ceva gen furt de sesiune, pt ca se foloseste parola pentru a intra. La noi parolele nu au stat niciodata in clar, sunt hash + salt key. Chiar daca le-ar lua cineva, tot prin brute force ar trebui sa gaseasca parola care a dus la respectivul hash si apoi sa se logeze (dureaza ceva sa faci asta si nu e ceva ce s-ar face pt a posta niste spam)… schimba-ti parola daca nu ai facut asta deja si oriunde ai folosit perechea username/parola probabil e compromisa. daca cineva a gasit perechea intr-o baza de date, e suficient sa dea o cautare pe google dupa <user> si sa incerce parola pe care o are … pe site-ul https://haveibeenpwned.com/ puteti sa introduceti adresa de mail sa vedeti daca apare in data breaches. …

Am citat pentru ca poate sa fie ceva de invatat din toate acestea (“lesson learned”) dar nu stiu ca acest forum sa fie spart, conturi si parole furate, etc.. Ca au mai fost cativa boti ce au facut spam cred ca este altceva, chiar ieri parca a fost un spam pe aici dar s-au luat imediat masurile necesare :thumbsup: (si eu am mai dat raport la cateva posturi cu spam si imediat au fost sterse).

Pana acum cred ca acest forum a fost unul curat si sper sa ramana asa, iar acest lucru cred ca depinde si de noi userii, sa il mentinem asa, sa avem grija de cont, profil, etc. … ba mai mult, sa ridicam “stafeta” si sa il facem mai interesant si util :yes: (fiind citat \mentionat pe alte forumuri chiar si pe cele straine, multe informatii fiind preluate de aici, stiu si useri care s-au inscris pe acest forum chiar daca au alte masini Dacia \Renault sa primeasca ajutor, etc. ...) 

Editat de Gil26
Link spre post

Nu cred ca userii normali se apuca sa posteze prostii asa din senin.Eu am început sa șterg doar spamul. Pe alt forum se înregistrează zilnic min 5 conturi spam..Cum forumul e lăsat de izbeliște pot doar sa banez IP.. nume adresa mail..IP sunt de pe alte meleaguri..

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...