Sari la conținut

Rulota Potrivita Pentru Duster.

Postări Recomandate

De ceva timp cochetez cu idea de a achizitiona o rulota, numai ca nu am nici cea mai vaga idee de ce s-ar potrivi pentru Duster. Am cautat pe si nu am gasit un topic in care sa se dezbata acest subiect. De aceea ii rog pe cei care au cunostinte in domeniu sa-mi recomande ce s-ar potrivi pentru Duster, de unde se poate achizitiona in conditii avantajoase sau alte recomandari pe care le credeti de folos pentru cei interesati de acest subiect. Astept dezbateri pe acest subiect, sunt convins ca acestea vor fi de folos si altor posesori de Duster.

Editat de danmarin1960
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mai exista un topic (doua, defapt) cu subiectul Duster 4x4 1.5Dci si Rulota pe care ai scris si tu prin 2013 si inca unul Pentru Rulotisti.

In materie de recomandari... eu as putea spune ca o rulota de MMA= pana la max 1200 kg ar fi ceva care ar merge cu Dusterul Diesel. Mai mare, deja trage cam greu.

Rulota mea are MMA = 1100 kg si o trag fara nici un fel de problema si la deal si... m-am trezit si mergand cu ea cu 130 km/h (mult tare...)

In timp am tras si rulota cu MMA = 1400 kg si... am tras-o destul de greu (venind cu ea de la Vama Veche pan' la Bucuresti)

In materie de achizitie... aici e mai complicat cu sfaturile. Cred ca cea mai buna varianta este intrarea pe un forum de rulotisti si acolo... poti primi ajutor de la membrii poate chiar sa gasesti rulota.

Link spre post

Masa maxim autorizata pentru o rulota cu sistem de franare este de 1500 kg, dar aici colegii care au rulote te pot sfatui mai bine Ce-ti recomand este ca atunci cand iti pui instalatia electrica pentru atelajul de remorcare sa ai grija sa ceri una cu priza de 13 pini. Cea cu 7 pini nu alimenteaza toti consumatorii dintr-o rulota si poti avea surpriza ca de exemplu frigiderul sa nu fie alimentat pe durata marsului. Succes in cautari.

Editat de mustermann
Link spre post

Poti pune priza cu 13 pini... daca instalatia rulotei este cu 7 fire... atunci pa frigider in mars.

Oricum, si cu 7 pini se rezolva usor problema instalatiei pentru frigider in timpul mersului.

@danmarin1960, chestiunea cu uzura masinii (orice subansamblu) exista dar, tinand cont ca masina este gandita si sa poata trage dupa ea un atelaj de max 1500 kg, nu e un capat de tara (uzura). Daca e s-o luam pe aia mai prapastioasa... masina se uzeaza suplimentar si atunci cand mergi in masina cu inca 4 persoane plus un portbagaj plin de diverse

Link spre post

Va multumesc pentru sfaturi, intre timp am studiat ceva forumuri pentru rulotisti si am mai iesit din ceata. Oricum sfaturile si parerile colegilor de pe acest forum sunt binevenite.

Dar cea mai mare problema pe care o am e cum sa-mi conving consoarta ca viata de rulotist este una frumoasa, voi cum ati procedat? :hmm:

Link spre post

Viata de rulotist este o viata pe care o petreci in timpul liber. Nu cred ca este cineva care locuieste pe termen nedeterminat in rulota. A petrece concediile in campinguri este intr-adevar super. Nici eu nu am rulota. Am echipament de camping destul de scump care ajunge cred la pret de rulota SH. Montivul ptr care mergem inca cu cortul , de cateva ori pe an, a fost la alegerea copiilor care considera mult mai distractiv. Dupa ce o sa mai creasca, vom schimba si noi alternativa camparilor.

Link spre post

Dar cea mai mare problema pe care o am e cum sa-mi conving consoarta ca viata de rulotist este una frumoasa, voi cum ati procedat? :hmm:

Eu am oprit la un parc de rulote, m-am uitat la cateva, am intrebat-o daca-i place rulota, a zis "da" si am achitat avansul.

Dupa multi ani de plimbat cu cortul si dormit in masina, am facut alegerea optima pentru a continua sa iesim in natura fara sa mai dormim pe jos ci intr-un confort ridicat.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...