Sari la conținut

Manual service Dacia Duster

Postări Recomandate

Manual = a invata

Sa sintetizam ideiile promovate aici:

"Crede si nu cerceta"  ... doar t0rquemada stie si trebuie sa stie .... toti ceilalti trebuie doar sa asculte. :angel:

Ca la cafenea .... daca nu esti de acord .... mutate la alta masa (sau baga capul in pamant ca strutul) = dai ignore (puneti dopuri in urechi). :))

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știu foarte bine ce am scris, unii au citit și printre rânduri și au înțeles mesajul restul nu au făcut diferența între 1+1 =10 sau 1+1=2  Ca funcție sistemul 4x4( antrenare diferențial și punte

Informațiile trebuie să fie publice, și sunt doar că nu gratis și nu pentru oricine. Mai nou e doar online cu abonament  

Era foarte bine când a apărut toată documentația despre Logan I pe net iar Logan I nici nu se lansase, nu. Ce meșteri suntem noi ăștia de dăm gratis dar nu suntem dispuși să plătim, dar nu ne tre

Posted Images

Oamenii sunt diferiti. Rau de tot as putea spune.

Unii doresc  ( si aia sunt "inginerii" ) sa iti faca totul singuri  si ii ajuta informatia. ( ca numar, din ce in ce mai putini )

Altora le e bine cu "marca banul " si li se rezolva problema.

Deci avem o falsa disputa aici, cele 2 categorii ( mari, ca mai sunt si "intre 2 ape") nu sunt compatibile. Cum ar putea sa aiba respect un om "tehnic" fata de ala care nu i in stare sa schimbe un bec iar cel care plateste se asteapta sa fie "servit". Deh, l-am pierdut pe Dumnezeu si asta se vede.

Personal daca pot ajut ( la fel cum am primit ) fara nici o obligatie, asa cum pot  - o fac cu mare bucurie. Recunosc cu tristete, toleranta mea la rautate si prostie e mica, din ce in ce mai mica.  Dar pesemne ca asta face parte din invatarea lectiilor de viata.

Oarecum on topic - desi masina  ( repet, nu este a mea, eu sunt "soferul" si mi se pare ca este o galagie de bani o masina noua , nu doar Dusterul dar asta e piata )  noua are garantie etc, personal doresc sa fiu cat se poate de informat de ce se intampla prin ea, deci orice informatie este binevenita.

Pace voua!

Link spre post

În primul post al acestui topic există un Manual de service (nu o varză de informații) care se aplică în proporție de 75% la orice Duster ph1,ph2,ph3.

Prima informare o faci din Manualul de utilizare, din mapa albastră din torpedou, abia apoi treci la nivelul superior.

@Gil26  Ai un mod ciudat de @t0rquemada ca de obicei respect punctul tau de vedere,

Aștept cu interes 4x4 și sistemul adblue.

P.S. Cei mai vocali pe topicul asta, nu au Duster, folosesc un Duster sau un membru al familiei are un Duster - foarte interesant.

Link spre post
Acum 1 oră, Neek a spus:

Manual = a invata

Sa sintetizam ideiile promovate aici:

"Crede si nu cerceta"  ... doar t0rquemada stie si trebuie sa stie .... toti ceilalti trebuie doar sa asculte. :angel:

Ca la cafenea .... daca nu esti de acord .... mutate la alta masa (sau baga capul in pamant ca strutul) = dai ignore (puneti dopuri in urechi). :))

Zice foarte bine @foxbat.

@Neek ce tot incerci sa dovedesti cu aceste comentarii ofensatorii? Nu poti sa ramai pe subiect? De ce trebuie sa faci atac la persoana constant? Daca ai ceva personal cu @t0rquemada, te invit sa iti rezolvi problemele in privat sau fata in fata. Oricat de mult as aprecia informatiile cu care ne ajuti si cunostintele tale, nu pot sa iti permit sa faci din forumul asta locul tau de "impuns".

Ultimul avertisment. Data viitoare trecem la interzis accesul la forum pentru cateva zile si continuam cu orice e nevoie ca sa oprim comportamentul asta distructiv care nu face bine deloc pe forum.

Cu stima,
Admin ForumDuster

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Acum 20 minute, t0rquemada a spus:

În primul post al acestui topic există un Manual de service (nu o varză de informații) care se aplică în proporție de 75% la orice Duster ph1,ph2,ph3.

Prima informare o faci din Manualul de utilizare, din mapa albastră din torpedou, abia apoi treci la nivelul superior.

@Gil26  Ai un mod ciudat de @t0rquemada ca de obicei respect punctul tau de vedere,

P.S. Cei mai vocali pe topicul asta, nu au Duster, folosesc un Duster sau un membru al familiei are un Duster - foarte interesant.

:) sa zicem ca folosesc un Duster zilnic. COnteaza daca scrie in talon numele meu ?) Daca sunt angajat la Petrom?:)

Stima

Link spre post

Nimic si nimeni nu trebuie sa ne opreasca din a invata ceva nou, cu referire la titlul topicului . Astfel gandesc.

Am sa ma conformez si nu mai reactionez in nici un fel la asftel de informatii.

Cu stima,

NeeK

Editat de Neek
Link spre post

@foxbat Era o observație. Țin foarte mult ca informațiile private să fie private (vezi politica GDPR).

Pe de altă parte, analizează scenariul: tu ca angajator furnizezi o mașină unui angajat, și la recuperare o iei cu "îmbunătățiri" unele care pot afecta garanția.

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post
Acum 21 ore, t0rquemada a spus:

Am cumpanit daca raspund sau nu. Totusi, nu cred ca e o varza de informatii, se stie ca manualele de service mai noi sunt generate de xml-uri (asta e structura lor). Manualul de utilizare ofera informatii generale, sunt colegi care sunt interesati de mai multe detalii (vezi @bogdanj  : ” Nu, nu am mai avut manuale service. Motivul pentru care il vreau este pentru a invata mai multe despre componentele motorului : locatii, specificatii, parametrii.. Sunt unele care nici nu stiu ce sunt.”).

Am mai spus ca respect experienta si priceperea, dar uneori acestea pot fi chiar puse sub semnul intrebarii in urma unor afirmatii gresite.

Spune ce doresti despre 4x4, cautam si gasim. Despre adblue din pacate nu sunt prea multe informatii, iar cei de la Dacia\Renault au avut chiar ceva probleme cu sistemul acesta pe unele loturi (asta legat de dezavantajele secretomaniei).

Tu detii un Duster? Trebuie sa ai neaparat Duster pentru a urca un manual de service pe topicul acesta (sau chiar a posta pe forum)? Iarasi trist.

Manual de service Duster 2014 (e cam ultimul ce se poate extrage in forma celui din primul post), plus un folder cu diverse (manuale de utilizare, specificatii, manuale service 2009,..., si un subfolder cu extrase despre TL8), link valabil 14 zile pe:  https://transfiles.ru/8keo1

Poate nu intereseaza montarea/demontarea transmisiei (desi un prieten pasionat de offroad a reparat\reconditionat diferentialul singur) dar poate intereseaza vederi explodate, specificatii, reglaje, etc... 

PS: scuze pentru postul mai lung, am dorit sa fac anumite precizari, aici pun punct si inchei discutia pe tema asta.

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...