Sari la conținut

Folie protecție caroserie

Postări Recomandate

Bună seara,

Am aflat și eu recent de existența foliilor transparente pentru caroserie, menite să protejeze vopseaua de interperii. Având în vedere că unde locuiesc n-am de ales decât să parchez sub copaci sau la soare, mă gândesc că astfel de folii ar fi extrem de binevenite. Mașina veche a fost "șifonată" foarte urât într-o vară, după ce au căzut fructe și găinaț pe ea.

Întrebarea e, cât protejează aceste folii împotriva fructelor, a găinațului, a pietricelelor sărite în mers, etc? Aveți experientă cu așa ceva, ați montat pe mașină? Cât rezistă pe mașină și cum supraviețuiește vopseaua după ce iei folia de pe ea? Producătorii se laudă că rămâne intactă vopseaua, dar poate aveți experiențe concrete.

Mă gândesc că pentru Duster e bună pe laterale, unde își aruncă singur cu pietricele în uși și în arcada de la roată.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Bună seara,

Am aflat și eu recent de existența foliilor transparente pentru caroserie, menite să protejeze vopseaua de interperii. Având în vedere că unde locuiesc n-am de ales decât să parchez sub copaci sau la soare, mă gândesc că astfel de folii ar fi extrem de binevenite. Mașina veche a fost "șifonată" foarte urât într-o vară, după ce au căzut fructe și găinaț pe ea.

Întrebarea e, cât protejează aceste folii împotriva fructelor, a găinațului, a pietricelelor sărite în mers, etc? Aveți experientă cu așa ceva, ați montat pe mașină? Cât rezistă pe mașină și cum supraviețuiește vopseaua după ce iei folia de pe ea? Producătorii se laudă că rămâne intactă vopseaua, dar poate aveți experiențe concrete.

Mă gândesc că pentru Duster e bună pe laterale, unde își aruncă singur cu pietricele în uși și în arcada de la roată.

La cat de mult costa infolierea... aruncatul pietricelelor, cred ca mult mai rapid se rezolva cu protectiile din catalogul de acsesorii.

O analiza facuta este ca te costa cam 100 eur/element (usa, aripa, etc).

In materie de rezistenta foliei... este lesne de inteles ca... depinde de producator (logic ca aici se va vedea si pretul). Probabil ca producatorii se lauda ca vopseaua ramane intacta... intrebarea este si... cum reactioneaza vopseaua dupa ce freci cu tot felul de solutii ca sa indepartezi materialul care lipeste folia.

Eu am analizat aceasta protejare dupa ce mi-am zgariat masina ft tare la niste iesiri off. Pana la urma am apelat la o polish-are si... gata problema. mai merge facuta de 2 ori si... gata si cu polisu-ul.

Link spre post
  • 5 months later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Mda, partea din fata a capotei si zona din poza de la usile si aripile din spate cam ia pietre. La Dacia mea a sarit vopeaua in multe locuri. La cateva pare sa incepa pori de rugina.

Are cineva o solutie de durata? In special pentru marginea din fata a capotei care e bombardata de pietricele si insecte?

Unde ati gasit foliile alea?

Link spre post

Am gasit folie protectie pentru exterior, transparenta, de la Oracal, este destul de groasa, ma apuc de bricolat saptamana viitoare pe partea din fata a capotei si aripilor fata si pe portiere si aripi spate, 1x1,5m, 75 lei fara TVA.. va comunic codul exact cand o primesc..

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...