Sari la conținut

Duster Extreme 150cp 4x4 - 2022

Postări Recomandate

Dupa cum spui este invers situatiei actuale. Acum am halogen, sau asa cred, daca ei au schimbat cu faruri originale.

Si sa inteleg ca atunci cand pui Leduri, trebuie sa setezi calculatorul altfel? Adica ma intreb daca avand anterior Leduri, intr-adevar sa se fi modificat in calculator iar acum sa aiba acel efect de palpaire dupa schimbarea farurilor?

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu sa estimez ce s-a intamplat la tine. Am povestit din ce am patit eu. Mai tin minte ca daca pe Duster 1 puneam LED-uri pe semnalizare in loc de clasic cu filament, trebuia schimbat cu DDT ceva timming ca sa clipeasca la fel, ca altfel cu LED clipea prea repede.

Editat de vsebas
Link spre post
La 17.09.2024 la 6:37, PufarinaUcigasa a spus:

Daca masina nu are garantia extinsa, contacteaza Vocea Clientului si cumpar-o.

Multumesc de sfat.

Am contactat dacia si am obtinut garantie extinsa pt. 24 luni in limita a 100.000 km.

Unele conditii de excludere mi se par cam curioase la punctul "Inlocuirea componentelor de uzura ce tin de utilizarea normala a autovehiculului si de kilometraj acestuia". Daca filttre, becuri, lamele stergatoare, placute frana, uleiuri inteleg, la placa de ambreiaj/rulment de ambreiaj nu mi se pare normal sa fie inlcus in exceptie, adica ansamblu ambreiaj nu poate avea un defect de fabrica care sa se manifeste la km putini gen 10000, 20000 sau 40000?

Avand in vedere ca am numai 25000km si garantia normala expira la anul in octombrie, am zis sa optez totusi pentru ea. Pretul va fi de 272 de eur.

Revin cu problema flickerului la lumini.

Am incercat sa filmez, nu stiu daca se poate vedea din videouri, dar observ ca nu se poate atasa video.

Gasisem si codul la becul recuperat, am primit noul cod al becului de la Philips, este din gama Ultinon Essential H1.

Nu am vecini cu Dustere asemanatoare sa ii intreb daca s-au lovit si ei de acest comportament. Am cautat si pe Google dar nu am descoperit informatii.

O sa ma duc la reprezentanta probabil, ca doar sunt noi si ei le-au montat.

Link spre post

Ca tot (imi) puneam tot felul de intrebari despre problema mea cu farurile si becurile, ca stire va propun urmatorul link:

https://arenait.ro/osram-obtinut-certificare-omologare-becurile-romania-poti-becuri-omologate/

Acum era un coentariu acolo, se vor putea monta pe orice model constructiv de far?

Link spre post
  • 9 months later...

Salutare tuturor.

Am zis sa mai prezint cateva ceva despre dusterul meu. Asta dupa ce am mai vazut o actualizare a unui alt membru de pe aici.

Acum am 55.000 de km si ceva maruntis. Ca progres, am facut intr-un an si 3 luni 42.300 de km, as putea sa zic in totalitate pe asfalt. nu am intampinat probleme, iar cu unele sa zic ca m-am impacat.

La sfarsitul lui martie, am cerut la reprezentanta la Constanta, sa fac revizia in avans, aveam aproximativ 20.000 de km. De data aceasta au pus ulei de Renault, nu Texaco ca data trecuta. Tot acum, la solicitarea mea, au trebuit sa regleze si cablul de frana de mana, deoarece nu prea tinea aceasta in panta si au curatat si tamburii, operatie care trebuia facuta la 60.000 de km. Cu ocazia aceasta am solicitat sa mi se rezolve si problema cu armatura de la scaunul soferului, care se accentuase. am fost pus in asteptare, iar dupa vreo luna, la insistentele mele m-au programat, au fost totusi amabili, ca aveau armatura, dar nu aveau suruburile care erau cica speciale. Nu am inteles chestia asta, dar ma rog, am mai intalnit si alta data asemenea dependente ciudate. Ma prezint la data stabilita, operatiunea a durat mai mult ca o revizie, am fost chemat la 9 si am plecat la 13 cred. Dupa ce am ajuns acasa, cand m-am dat jos din masina mi-a sarit in ochi un spatiu la baza scaunului unde se vedea vopseaua, era o decupare in mocheta, dar care zic eu ca nu era inainte. Ca sa fiu sigur, ma uit la scaunul din dreapta si desigur ca acolo nu era acel spatiu, exista ceva ca o saiba care parea de plastic si care acoprea capatul sinei si acel spatiu. Am sunat la reprezentanta, mi-au zis ca sa trec cand mai am drum prin Constanta. La urmatorul drum, ma prezint, vine baiatul care se ocupa cu garantiile, apoi cheama mecanicii care se ocupasera de lucrare. Prima intrebare a fost "daca stiu sigur ca ar trebui sa fie ceva acolo si daca a fost" :)))). I-am prezentat scaunul din dreapta, s-au dumirit, apoi se schimba directia subiectului, ca asa a venit sina (armatura) si ca nu este nicio problema daca ramane asa. Le-am spus ca eu consider ca acea saiba?capac din plastic nu cred ca este numai estetic si cred ca este pus acolo si ca sa nu frece pe caroserie direct, ei nu si nu ca nu are nimic. I-am spus atunci baiatului cu garantiile ca sigur voi gasi eu piesa daca ei nu o pot cauta in program, iar el imi zice sa il anunt si pe el si sa ii dau codul ca sa stie data viitoare. Asta mi-a placut. Bineinteles ca la magazinul de piese am gasit piesa, a durat cam 1 luna pana sa ajunga si intr-adevar, cum am banuit este o saiba metalica care este imbracata partial in plastic. Nu a venit insa si cu un clips de plastic, care era la scaunul din dreapta. Culmea, ca nu am verificat de la inceput si cand am vrut sa o montez, am observat ca nici in partea din spate nu mai era saiba, alta comanda, care  a venit mai repede si le-am schimbat eu.

Sper ca situatia mea sa nu fie o generalitate si la cei de aici care au schimbat sina sa nu fi fost la fel.

Atasez poze de la revizie cu tamburii si cu saiba problematica.

Mai am o problema, centura de siguranta de la sofer, nu se mai retrage complet iar imbracamintea din plastic a acesteiaa (sau cheia care se cupleaza, nu stiu cum sa ii zic) s-a tocit intr-o parte pana la metal, astfel incat a inceput sa scamoseze si partea textila. A mai avut cineva aceasta problema? Oare intra in garantie?

Ca sa ma uit si la partile bune, dupa asta, am indraznit sa ma aventurez cu masina si pana in Grecia, pe insula Evia. masina s-a comportat foarte bine, culmea consumul pentru tot drumul a scazut conform CB, am ajuns la o medie de 7.3 l/100 de km, plecand de aici cu 7.5. Este drept ca utilizarea a fost in limitele legale de viteza, dar drumurile din insula ar fi trebuit sa fie mai solicitante dpdvd al consumului, foarte multe serpentine, pante, rampe, etc. Stiu ca un coleg tot benzinar, spune ca re un consum sub 7 litri, eu nu am reusit sub acest 7.3 si eu zic ca nu conduc sportiv sau agresiv.

Saptamana viitoare, pentru ca am prins curaj :), ma aventurrez spre Istanbul, apoi ma pregatesc de inca o revizie si de schimbarea bujiilor la 60.000 de km. Sper sa decurga totul cu bine.

Tuturor, sa auzim numai de bine!

20250326_111906[1].jpg

20250326_112559[1].jpg

20250326_111443[1].jpg

20250326_114459[1].jpg

20250326_115024[1].jpg

20250716_163121[1].jpg

20250716_163137[1].jpg

Editat de Nick70
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...