Sari la conținut

al treilea meu Duster...

Postări Recomandate

Dupa Turmalinul din 2016 si Roscata din 2021 (pe care o conduce prietena mea), am adaugat ieri in familie al treilea Duster, un Extreme TCE 150 4x4, culoare Cedar Green.

Daca initial voiam sa iau modelul nou, faptul ca pe 4x4 singura motorizare disponibila este mai slaba decat ce am deja pe Roscata (motor mai mic, doar 3 cilindri, numai 130 CP si 230 Nm), plus faptul ca de obicei la primele loturi mai sunt diverse probleme, m-am convins ca totusi cea mai buna solutie e sa iau unul din ultimele exemplare din modelul "vechi". Orice probleme au fost s-au rezolvat pana acum, motorizarea o stiu si merge super bine (Roscata are aproape 60.000 km si n-am avut probleme pana acum, in afara de pompa de apa schimbata pe garantie cand am dus-o la o revizie), iar cei 150 CP chiar se simt la greutatea destul de mica a Duster-ului.

Daca Dacia iesea cu o varianta de motorizare pe benzina (fie si hibrid sau mild-hybrid) cu macar 150 CP, cutie automata si 4x4, as fi fost printre primii care dadeau comanda si eram dispus sa dau 30.000 EUR imediat, fara nicio problema. Dar se pare ca "verisorii" de la Nissan au prioritate si combinatia asta e interzisa la Dacia. Cel mai probabil peste 2-3 ani, cand o sa vina randul Roscatei la schimbat, daca tot n-o sa existe la Dacia combinatia asta, o sa ma vad nevoit sa ma orientez spre alte marci, care-mi vor banii (nu la Nissan, ca nu vreau CVT).

Asa ca am vandut Turmalinul unui prieten (are 153.000 km si mai merge lejer inca de 2 ori pe atat cu revizii la timp, doar ambreiajul o sa trebuiasca schimbat in vreo 10-15.000 km) si am comandat inca un benzinar de 150 CP. M-am trezit cam tarziu, la inceputul lui martie, cand deja nu se mai gaseau, ca era pe final productia. Am avut noroc ca mi-a gasit dealer-ul una, renuntase cineva la comanda, si s-a intamplat sa fie exact ce voiam. Am achitat imediat avansul (pe 7 martie), pe 12 aprilie a iesit din fabrica si ieri am ridicat-o de la dealer. Am ales sa montez la dealer protectiile laterale de pe portiere (a venit din fabrica cu alea de pe aripi) si aparatorile de noroi fata+spate, asa ca a stat o zi in plus pana am luat-o.

Ca si costuri au fost urmatoarele:

• 24.700 EUR masina
  • 255 EUR extensia de garantie 2 ani / 100.000 km
  • 295 lei inmatricularea provizorie (platit la dealer)
  • 1486 lei bandourile si aparatorile de noroi + montaj (cam scump, dar asta este)
  • 954 lei RCA pe 12 luni cu decontare directa
  • 3687 lei CASCO full pe 1 an la Groupama
  • 349 lei primul plin de benzina (44 de litri pana a sarit, MOL Evo Plus 100)

Ca prime impresii:

• imi place ca au schimbat butoanele pentru reglajul oglinzilor, arata mult mai bine decat rotita aia care era inainte
  • au bagat oglinzile rabatabile automat (sau manual daca e nevoie)
  • tapiteria Extreme arata bine, doar ca vara nu e prea fun, am mers cu un prieten care o are pe Sandero Stepway si te incingi maxim pe ea
  • are si senzor de ploaie acum (pe Roscata nu am), pe langa cel pentru lumini
  • a venit cu covorase de cauciuc, inclusiv in portbagaj (nu stiam daca e inclus si ala sau doar cele de la picioare). Mi-au lasat in portbagaj si covorasele textile, vad eu ce fac cu alea.
  • n-a venit cu cheder sub capota, o sa cumpar eu cheder de Dacia 1310 si o sa-i pun, ca sa nu intre prea multa mizerie la motor
  • trebuie sa-i scot sunetul ala pe care-l face cand deschizi portiera si se activeaza Medianav-ul, ca e cam aiurea (am vazut din ce meniu se dezactiveaza, il mai tin un pic cat mai arat masina altora)
  • spatiul din bord din stanga volanului, de deasupra butonului pentru activat / deazctivat detectia de unghi mort, l-au acoperit cu un plastic prost, in care se vede urma pentru decupajul unde era mai demult rotita pentru reglat oglinzile. Puteau macar sa puna o nisa pentru lasat tichetele de parcare sau ceva maruntis. Pare ca nu e nimic in spate acolosi arata foarte aiurea plasticul ala.

Primii 2000 km o sa o tin eu sa-i fac rodajul si sa ma asigur ca e totul OK, dupa care i-o dau prietenei si iau eu Roscata. Asa e la noi aranjamentul, ca ea sa aiba mereu masina mai noua si cu mai putini kilometri, ca sa aiba cat mai putine surprize. Eu stiu la ce zgomote sa fiu atent cand incep bucsele, placutele, etc sa se mai uzeze.

Pun si cateva poze cu ea noua, precum si o poza de azi dimineata, dupa ploaia cu noroi saharian din Iasi (am sters geamurile ca sa vad ceva prin ele si s-a facut portocaliu servetelul, aproape asortat cu oglinzile :)).

PXL_20240423_081811386.jpg

PXL_20240423_090901251.jpg

PXL_20240423_094203010.jpg

PXL_20240423_094206341.jpg

PXL_20240423_094214728.jpg

PXL_20240423_093958565.jpg

PXL_20240423_161034936.jpg

PXL_20240424_063423246.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Da, așa scrie pe site-ul lor: BATERIE 12V L3 EFB 70AH 720A - 7711575175.
    • Din pacate au mai fost inadvertente intre codurile si caracteristicile componentelor oferite de unii vanzatori de piese auto. Pe langa codul OE verifica totusi daca este EFB (asta e important pentru S&S) si apoi daca este si de 70Ah 720A. Chiar daca pot sa scriu /codez doar in cateva minute via diagnoza eu am preferat totusi sa iau acumulatorul cu aceleasi caracteristici.
    • Mulțumesc pentru confirmare, o să merg pe codul 7711575175 (acumulatorul este cel din primul rezultat Google, de pe site-ul piese.rada****.ro, la 653,11 lei - ăștia au fost cei care mi-au zis că nu e potrivit pentru mașina mea). De aceea vroiam sa merg pe acumulator identic cu ce este acum pe mașină, ca să nu mai am treabă și cu codatul celui nou.
    • Pentru masina din profilul tau Duster 1.33 TCe 150cp an fabricație 2020 (evident cu S&S) producatorul Dacia ofera codul OE 7711575175 si este 70Ah 720A EFB (pentru S&S), vezi si atasat. Pe masina mea (tot cu S&S) bateria de prim montaj (cu alt cod OE) are aceleasi caracteristici L3 EFB 70Ah 720A, dupa aprox 8 ani am inlocuit-o tot cu una EFB 70Ah 720A dar Motrio (Rombat nu mai avea asa ceva) si pana acum sunt multumit cu ea. Daca doresti alt producator de acumulatori este greu sa gasesti una exact ca cea de prim montaj, dar poti sa gasesti de ex cu 760A, vezi si discutiile anterioare din acest topic (inclusiv despre scriere /codare sau nu in softul masinii) , iar alegerea acumulatorului pana la urma depinde si de tine.
    • Da, și nu am găsit.
  • Creează nouă...