Sari la conținut

Duster facelift 2021

Postări Recomandate

Pai anvelopa oricum se lasa sau creste in fct de temp ext. ex la 36 grade ai 2.2 la 21 grade vei avea 2. 
Iar la drum lung cand pe asfalt sunt vreo 60 de grade si anvelopa se va incalzi cei 2.2 vor deveni un 2.4 cred. 
De ce crezi ca presiunea trebuie facuta la rece!? 
Fa o proba sa te convingi. Fa toate rotile cat vrei tu. Memoreaza presiunea, dand initializare presiune apoi dupa cativa km coboara presiunea doar dintr-o roata dar semnificativ gen din 2.2 fa 1.5 si mergi cativa km  sa vezi. 
Senz mas doar dif de rotatie dinte roti nicidecum o presiune presetata.

Tu e posibil sa ai un por si sa mai scape si zilele urmatoare. Vreo sarma subtire ceva. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 48
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut. De vineri am intrat in posesia dusterului, 1.5dci, 4wd, dupa cca 2 luni jumatate de asteptare. Dupa primii 500 de km sunt foarte multumit de masina. Este silentioasa, trage foarte bine, mult ma

aoleu, ulei si filtre la 26718 km ?:(   eu n-am sarit de 10k la niciun schim. ba chiar la ultimul la 8800

Ideea e alta, mașina nouă are garanție, garanție condiționată de efectuarea reviziei (lor) la o reprezentanță agreata Dacia (dacă e doar un service agreat RAR dar neagreat Dacia e egal cu zero, pierzi

Posted Images

Mai degrabă s-a depăsit termenul de inițializare de 180zile și te-a atenționat automat.

De reținut:

- TPMS indirect aka TPW (tire presure warning) citește turația rotilor apoi calculează "presiunea"

- TPMS direct  citeste presiunea din fiecare roată și alertează (instant) la scăderea/cresterea presiunii și cresterea temperaturii

HJD ph1 sau ph2 are de obicei TPMS indirect (TPW), cele 4x4 fac exceptie unele având TPMS direct(culmea tot cu TPW în TdB) altele nu - misterele Renault

TPMS = tyre presure monitoring system aka SSPP

TdB = Tablou de Bord

• Like 2
Link spre post
  • 1 month later...

Salut! Azi dimineata cand am vrut sa alimentez, clapeta de la motorina s-a deschis f greu. (dupa mai multe incercari). Problema am observat-o de acum 2 luni cand se deschidea cam la a 2 a tragere si se inchidea mai greu prin apasare. Din ce mi-am dat seama , atunci am observat ca se intampla dupa ce am fost cu ea la spalatorie. Ma gandesc ca nimeni nu are grija si cand se scot covorasele din fata pur si simplu se trag de ele si se misca si clapeta aiurea. De atunci oricum nu am mai lasat pe nimeni sa umble in fata si inauntru. 

A mai patit cineva ? In caz ca patesc si nu mai vrea sa se deschida deloc , la reprezentanta o poate schimba pe garantie ?

In rest, 19.500 km in aproape 9 luni si fara nici o alta problema, merge si se comporta foarte bine! :)

Link spre post

Problemă cunoscută la clapeta de deschidere a rezervorului. Se rezolvă pe garanție, în service.

Vezi să nu ai de asemenea covorașele greșite, adică cele de la Duster 1 PH2. Mai ales cel de la șofer.

Link spre post
  • 3 months later...

Salutare! 

1 an de cand am ridicat masina din reprezentanta. 27.779 km, fara probleme. Prima revizie am facut-o la 26.718 ,pe 5 decembrie, cu schimburile ce se fac la 1 an. Foarte multumit de masina, poate cu gandul ca se invarte ceasul de la km prea repede :-D.

Primul mesaj de umplere cu ad.blue a fost la 11.900 km si prima umplere la 12.750. De atunci inca nu mi-a aparut un nou mesaj. Ca si consum , imi ia undeva la 4,7-5,2 , avand in vedere ca majoritatea km ii fac pe drum national si mers in limite legale (114 km pe zi , naveta la serviciu.)., plus iesiri pe weekenduri si pe drumuri forestiere. Am folosit si 4x4 de cateva ori, pe dealuri mai light, fara nicio problema la urcare, inclusiv pe zapada si noroi. Anvelopele sunt cele din fabrica Goodyear gen-3 all season, pe care vreau sa le mai folosesc pana in primavara ,apoi sa le trec pe jante din tabla si sa le folosesc doar pe timp de iarna. O singura data am avut o problema legata de clapeta de la rezervor care mi s-a deschis mai greu dar apoi si-a revenit si s-a deschis normal. In rest ,comportament foarte bun!

Numai bine tuturor! :)

Link spre post

Si eu m-am gandit ca e totusi cam mult, dar avand in vedere ca masina e in garantie 5 ani si am costurile incluse la revizii, am zis ca in primul an sa merg cum au zis cei de la dacia. Aveti idee daca iau in considerare sa fac schimburile la 10-12 mii de ex,  un schimb ar fi gratuit si unul contra cost in acelasi an ?

Link spre post
  • Mak locked this topic
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...