Sari la conținut

Despre Duster si nu numai

Postări Recomandate

@furious, deja exagerezi!!! :):) m-au "stresat" mult baietii astia cu pescuitul lor! :):)

Cam cu un an in urma incercam sa copiez sistemul lor de suspensie in tandem. Se comporta foarte bine in off. Pe de alta parte, prinderea flexibila a remorcii devine o problema si mai mare avand in vedere greutatea rulotei. Ca si rezultat, costurile generale ale unei astfel de jucarii in Romania devin enervante. Cei de la Al-Ko mi-au raspuns cum ca nu au piata in Europa care sa justifice omologarea cuplelor.

De asemenea, o astfel de rulota, vine la pachet cu o alta dilema, total aberanta in viziunea autoritatilor rutiere europene - franele. Pentru astfel de aplicatii e bine ca frana sa aiba urmatoarele caracterisitici:

1. sa fie foarte solida si fezabila

2. sa reziste la offroad greu, inclusiv noroi (tamburii clasici pica testul ca se face ciment noroiul si nu ai vriante sa il curesti decat daca desfaci totul)

3. sa fie progresiva

4. sa functioneze si cand dai cu spatele

5. sa poata functiona in regim de frana de mana

6. sa fie reglabila in timp real, pentru diverse aplicatii (se seteaza taria franei dintr-un buton aflat la bordul masinii)

7. sa poata fi decuplata total in timp real

Cu alte cuvinte, clasicele frane inertiale nu indeplinesc cerintele. In concluzie, franele remorcii sunt gestionate de un controler din masina tragatoare. Multe dintre ele au actionare electrica, una izolata 100% astfel incat sa nu "comenteza" daca iti ajunge apa pana la volan. Ma si gandeam ce frumos mi-ar sta mie la RAR incercand sa le explic principiul de functionare al sistemului de franare in timp ce ei ma intreaba de directiva de pe placuta...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sincer sa fiu nu am vazut sau auzit despre motoare de 4.5 benzina pe Patrol. Au existat 3, 4.2 si chiar un 6.2 adaptat.

In orice caz, cariera au facut variantele 2.8 si 4.2 diesel. Pe acestea le regasesti si la noi in proportie covarsitoare. Consumul nu difera semnificativ pentru cele doua motoare (cel de 4,2 e cu o idee mai putin gurmand decat cel de 2.8). Pentru "greutatea de lucru" mentionata de mine, consumul este in parametrii, avand in vedere anvelopele de 33 inch.

Acum observ ca asta al tau e mai vechi. Modelele ceva mai noi (din 1997) au motorul TB45E vezi Nissan Patrol Fifth generation (Y61; 1997–present) dar s-ar putea sa nu fi fost vadute deloc in Europa

Link spre post

Motorizarile pe benzina s-au adresat mai degraba unor piete exotice (Emirate, Australia, etc). Motorul de 3 l benzina (foarte rar pomenit prin anale) s-a mai vandut si prin Europa de Vest, in special UK. Poate fi usor dus la 400 CP ceea ce l-a facut foarte cautat pentru anumite aplicatii.

In Europa s-au vandut in special cele pe diesel care au avantaje nete pentru o astfel de masina. R28T a fost utilizat si pe Y60 si pe Y61. La fel si R42 si R42T. Ulterior a aparut si dieselul de 3L dar in 4 cilindri nu in 6 cum sunt celelalte.

Al meu este varianta fara electronica. Totul mecanic ca sa poata fi reparat cu scule clasice pe de o parte, si sa poata fi submers fara probleme, pe de alta parte. Inca se mai produce pentru anumite piete dar cu un facelift al caroseriei (Y61).

Ma rog, cam atat de spre Patroale ca suntem pe forum DUSTER.... :)

Link spre post
Al meu este varianta fara electronica. Totul mecanic ca sa poata fi reparat cu scule clasice pe de o parte, si sa poata fi submers fara probleme, pe de alta parte. Inca se mai produce pentru anumite piete dar cu un facelift al caroseriei (Y61).

Ma rog, cam atat de spre Patroale ca suntem pe forum DUSTER.... :)

Cu cat mai putina electronica cu atat probabilitatea de aparitie te miri ce defecte este mai mica.Un exemplu contrar este Velsatis-ul celor de la Renault cu atat de multa electronica ca i-a dovedit si pe inginerii producatorului. :)

Link spre post
  • 1 month later...

Pe cine (CE) am vazut eu aseara pe la ora 20:00 in parcare la Merto Pallady.

E tare masina ta Andrei. Am iesit si eu putin pe la diverse etape de Off-Road si nu am vazut acolo masini preparate ca a ta! Sa te bucuri de ea, sanatos!. Dar ma intrebam daca deja ai inceput iesirile cu cortul?!? (sau il tii mereu pe masina)

Link spre post
Vizitator
Acest topic este închis. Vă rugăm să deschideți un topic nou dacă doriți să postați pe forum.
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...