Sari la conținut

Duster Comfort TCe 100 GPL 2020

Postări Recomandate

Orice vanzator vrea ca lumea sa ii cumpere mai des produsul si accesoriile aferente. De ce ti-ar zice o masura preventiva de intretinere ? Sa-si fure singur painea de la gura ? Cine crede ca produsele se fac calitativ (ca pe vremurile demult apuse) si nu cantitativ (vremurile actuale), este naiv.

Nu degeaba se omit lucruri (rodaj, cupluri de strangere, recomandari piese) dar se recomanda in schimb niste ineptii (schimb de ulei la 30.000 km, uleiul X produs de catre Y).

Chiar si asa sa ti se recomande ( ATENTIE, nu esti obligat! ) sa mergi primii 3000 km normal, e asa mare problema ? Asta nu inseamna ca intr-o situatie limita, nu poti trece de X RPM, ci doar sa nu abuzezi de masina. Numai bine, in intervalul asta, te obisnuiesti cu masina.

Vei observa de asemenea, in jurul valorii de 10-12.000 km, ca iarasi se va produce o "imbunatatire" la masina, in sensul bun

• Like 2
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 24
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutare tuturor! Am ezitat ceva pana sa deschid acest topic, dar dupa ce am "lins" forumul acesta cat si cateva info din grupurile de pe FaceBook, m-am decis sa nu "poluez" topicurile altora cu

Orice vanzator vrea ca lumea sa ii cumpere mai des produsul si accesoriile aferente. De ce ti-ar zice o masura preventiva de intretinere ? Sa-si fure singur painea de la gura ? Cine crede ca produsele

Sa traiesti si sa l stapanesi sanatos! nu inteleg ceva - la mine regimul de austrada este diferit total de cel de DN. pe DN-uri am  intre 4.7 si 5.2 l ( bezina, 150 Cp, 4x4). Pe autostrada d

Posted Images

@PufarinaUcigasa Mergand pe linia expusa de tine, rezulta ca cei de la Dacia sunt mai onesti decat restul competitorilor din piata auto :roll: Oricum, am prins ideea... 

Serios vorbind, chiar sunt interesat daca se poate face o limitare software a puterii sau a vitezei maxime atinse, astfel incat un sofer incepator sa nu poata sa "ii dea in goarna"!

Si tot nu m-am lamurit care sunt diferentele intre display-urile albastre (asa cum am eu) si cele negre (cum am vazut pe la alti posesori de Dustere) 

Link spre post

Ideea e ca nici un producator nu e onest, indiferent de produsul pe care il are la vanzare.

Nu inteleg ce vrei sa spui tu cu limitarea - vrei sa o pui pentru cineva (copil, sotie?) sau vrei sa stii daca este posibil asa ceva ?

La display-uri, te lamureste @t0rquemada

Link spre post
Acum 21 minute, PufarinaUcigasa a spus:

Nu inteleg ce vrei sa spui tu cu limitarea - vrei sa o pui pentru cineva (copil, sotie?) sau vrei sa stii daca este posibil asa ceva ?

Scuze ca n-am fost suficient de explicit! Da, as vrea sa pun o astfel de limitare pentru fiica mea ce urmeaza sa-si ia permisul in curand... Nu ca ar fi prea puternica masina, dar am fost la varsta ei si cam stiu ce inseamna:roll:

Link spre post

nu asta e calea.

ia-i o masina de 1000 eur SH si aia e.

ca idee, daca vrea sa depaseasca sau sa urce o rampa ce face? te suna sa ii dai parola..?

"oamenii omoara oameni si nu armele omoara oameni"

vrei sa ii fie bine - cumpara i cursul de conducere defensiva  ( nu i reclama..eu l-am facut dupa peste 2 decenii de consdus si mi-a schimbat viata". ala de 3 zile  e ce trebuie..

costa dar sunt cei mai buni bani investiti vreodata !

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

Se poate face instalând niște module fie de la Viper, fie de la Pandora, însă costă destul de mult.

Totuși nu asta e soluția pentru "problema" ta. Nu impune limite, pentru că tocmai asta stârnește dorința. Dacă e să facă accident, o va face cu sau fără limitare.

Iar faptul că ia permisul asta nu înseamnă automat că trebuie să conducă mașina familiei. Dacă nu crezi că e în stare să conducă în condiții de siguranță, atât față de ceilalți participanți la trafic cât și față de ea, nu i-o da. Fiind tatăl ei, ești în totalitate responsabil pentru orice face cu obiectul pe care i l-ai dat !

Link spre post

În principiu toate motorizările noi sunt limitate la 655,35 km/h. Să zicem că pui limitare (e permanentă și se scoate tot via diagnoză) la 100km/h, ce se întâmplă într-o situație la limită...  știrile de la ora 17.00.

Singura soluție elegantă ar fi activarea alertei de supraviteză și începe să piuie TdB-ul la peste 120km/h, dar și asta e discutabilă, în concluzie subscriu la opinia lui @PufarinaUcigasa

• Like 1
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

Deși nu-mi place, trebuie să vă dau dreptate - nu asta e soluția :roll:. Dar tot am tot "studiat" cum se activează diferite funcții de tipul "cornering" sau "follow me home" și mi-a trecut prin cap că ar fi la fel de simplu... Era doar o idee 💭 

Acum 9 ore, foxbat a spus:

"oamenii omoara oameni si nu armele omoara oameni"

Pentru asta pledez și eu: toată lumea să aibă arme!  😜

Acum 6 ore, PufarinaUcigasa a spus:

... Iar faptul că ia permisul asta nu înseamnă automat că trebuie să conducă mașina familiei.

Încă nu s-a calificat la: "mașina familiei"... Trebuie să fie botezată...  dar întâi să facă cei aproximativ 3000km. Până atunci poate se mai relaxează cu măsurile anti Covid - că eu vreau să fac botez mare :hyper:

Acum 3 ore, t0rquemada a spus:

În principiu toate motorizările noi sunt limitate la 655,35 km/h.

@PufarinaUcigasa

Asta trebuie să recunosc că mi-a pus capac... Încă n-am aflat cum s-a ajuns la valoarea respectivă, dar ca o concluzie preliminară, cred că Doppler a pierdut un pariu cu Cauchy... 

Acum 3 ore, t0rquemada a spus:

Singura soluție elegantă ar fi activarea alertei de supraviteză și începe să piuie TdB-ul la peste 120km/h

Asta ar fi bună și pentru mine, că am piciorul cam greu și uneori uit în ce mașina mă aflu. M-ai putea ajuta în acest sens? Dau bautură spirtoasă de tip Cognac, fabricată în R. Moldova 🇲🇩 - pentru mine e deja prea frig pentru bere 🍻 

Și tot nu pot să-mi scot din cap întrebarea: care or fi diferențele între cele două modele de display și mai ales care or fi fost criteriile de repartizare? 

Editat de DanBa
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...