Sari la conținut

Viitor Dusterist

Postări Recomandate

Buna ziua!

Nu sunt posesor de Duster, dar vreau sa achizitionez unul sh. M-am inscris pe forum , inainte sa am masina, in ideea ca poate ma ajutati cu sfaturi competente sa fac o alegere cat mai buna. Momentan inclin spre un 4x4 1.5 dCI. Mi-ar prinde bine niste sfaturi cu privire la ce motorizare sa aleg, dotari, la ce sa fiu mai atent cand inspectez masina - tinand cont ca va fi sh si de unde sa o cumpar - RO sau DE.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

benzină sau diesel?

veșnica întrebare...

cu susținători de o parte și de cealaltă...

eu am căutat inițial diesel dar sincer ce am văzut ( la banii de care dispuneam - cca. 8000 E ) ...

probabil că ar trebui ridicată stacheta pt ceva bun la diesel...

așa că am luat un benzinar...

deci :

1.:

- dacă faci km puțini - benzină

- dacă nu o omori pe coclauri - benzină ( adică dacă nu ești fan offroad )

- dacă faci traseu scurt prin oraș - benzină ( se încălzește mai repede, nu are filtru FAP pe care să-l înfunzi dacă mergi subturat prin oraș cum mai fac unii ..); la mine după 1 km deja bagă aer dezmorțit spre călduț ...

- dacă vrei motor silențios ( pe care nu-l auzi din mașină ) - benzină

2. :

- dacă faci mulți km - diesel

- dacă vrei să simți ceva putere sub capotă - diesel

- dacă vrei off road - diesel ( pt putere, volantă dublă, etc...)

- dacă vrei consum decent - diesel

benzinarul meu papă cam 9 - 10 % în medie ( cam 8.5 % în afară, cam 10 % în oraș )

dieselul papă mai puțin ( poți vedea pe diverse consumuri )

în ce privește la ce să te uiți...:

- în primul rând pus tester pe ea...

- verificată serios de un mecanic bun ( eu când căutam să cumpăr mă interesasem de ceva service-uri bune în București - reprezentanțe Dacia cel mai bine căci știu cu ce se mănâncă dusterul...); până la urmă am dus-o la un service ITP unde am verificat-o mai amănunțit..

- un tinichigiu ( să se închidă ok toate , să se alinieze toate...)

- o verificare la reprezentanță după VIN să vezi istoricul...

eu am enumerat câteva din cele urmărite de mine ( nu sunt nici eu vreun meseriaș dar am întrebat și eu pe aici pe , și prin amabilitatea colegilor de pe am primit și răspunsuri...)

poate te mai ajută cineva mai priceput ...

baftă!

Editat de quarelin
Link spre post

In mare punctele enumerate de @quarelin mai sus mi se par OK in linii mari, e bine sa ai grija la ele.

Vezi cu colegii din zona ta unde ar fi un service de incredere unde sa verifici masina inainte.

Acuma, eu zic ca daca cineva si-a luat un 4x4 (cel mai ieftin de nou) in general nu l-a luat ca sa mearga la biserica si la piata duminica... s-a distrat cu el, a tractat una alta, a urcat la munte / la ski pe ceva forestiere, etc... deci conteaza cum a fost folosita masina. Daca ai putea lua de la cineva cunoscut (sau eventual de aici de pe forum ) care face upgrade ar fi cel mai fain, ca macar ai sti ce iei.

Sunt cativa colegi care si-au luat masini din flota Petrom si erau destul de multumiti (erau calarite, dar aveau reviziile facute la zi si "consumabile" schimbate daca erau cu probleme - e.g. amortizoare, etc)...

Din DE (parerea mea) merita sa iti ier doar daca poti sa te duci tu cu cineva apropiat care stie la ce sa se uite - de la samsari e cu risc.

Succes!

Link spre post

ai perfectă dreptate!

eu l-am avertizat pe silver că sunt doar câteva chestii enumerate de mine care nu sunt mare meseriaș...

eu am avut norocul să o iau de la un nene de 74 de ani care ... când i-am zis să o treacă pe 4x4 s-a uitat la mine lung... și mi-a zis : dă-o tu pe 4x4 că eu nu știu cum ... :hyper:

că el a mers doar prin oraș cu ea sau până la țară - drum ce nu a necesitat 4x4 ...

( am și câteva cunoștințe/rude care mi-au confirmat că mașina a stat mai mult prin garaj și că a fost plimbată până la casa de la țară a moșului...)

Editat de quarelin
Link spre post

Voi ce parere aveti, la un kilometraj de 100000-130000 km. ar fi in regula un diesel, sau e cam uzat?

La nevoile mele actuale aproximez sa fac in jur de 15 000 km pe an, dar dupa ce o sa am masina si o sa-mi placa cum merge poate se aduna mai multi km.

Editat de silver
Link spre post

contează f.f.mult - după părerea mea - cum au fost făcuți km ...

de aceea trebuie f. bine verificată mașina...

la un tester poți verifica compresie pe injectoare, pompă de injecție...și altele ( de aceea este tester :ahappy: )

100 k km pot fi mulți sau puțini pt un diesel...

depinde cum au fost făcuți ( exact cum ziceam mai sus...)

să dau un ex. :

eu când am avut diesel alimentam numai din peco ( dintr-un anumit peco, cu motorină bună mereu ...)

acum, când căutam să cumpăr mașina...dau peste un domn care cu nonșalanță îmi răspunde că alimentează de... unde apucă!

plus cum arăta mașina... am zis pas imediat!

sau cum / unde au fost făcuți acei km...

exact cum zicea colegul mai sus...( killer82)

cam la asta mă refeream ...

100 k km făcuți de X nu sunt egali cu 100 k km făcuți de Y !

tester pe mașină + aspectul mașinii - spun multe!

a... încă un sfat :

când vorbești cu vânzătorul specifică-i din start că vrei ca mașina să fie ok ( mă rog, cât mai ok ...)

adică zi-i că oricum vei merge cu ea la tester, service, reprezentanță ...

nici nu știi câți au dat înapoi și nu mi-au mai răspuns la telefon când sunam să mă înțeleg cu ei când să ne întâlnim...( după ce în prealabil îi avertizam că vreau să merg să pun tester pe ea, să o duc la mecanic...)

ce să mai zic...

ochii mari ...!

baftă!

Editat de quarelin
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...