Sari la conținut

Lucian51

Members
  • Număr conținut

    29
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Orice postat de Lucian51

  1. Cati km are masina ? 100 g ulei la 1000 km inseamna 1l ulei la 10.000 km = motor cu probleme ( nu stiu ce zice Dacia insa eu asa am invatat la scoala prin anii 90. Un motor era acceptat ca folosibil pana la un consum de ulei de 1l la 10.000 km). Daca esti inca ,, in rodaj,, s ar putea sa scada consumul.
  2. Nu cred ca exista diesel sa nu vibreze la rece. Poate doar ca nu il simti in habitaclu la marcile mai ,,inchegate,,( ma refer la tampoane, legaturi caroserie, solutii de imbinare)
  3. Ce or avea indienii ce nu or avea, clar ca nu e nici o legatura intre soft si zgomot. La mine aproape ca nu se mai aude.
  4. Nu cred ca exista vreun mecanic care nu si da seama ce fel de ulei a facut pata aceea. Culoarea lui si nu in cele din urma mirosul. Nu poti incurca un ulei de motor cu un ulei de transmisie. Deci parerea mea este ca mecanicii pot spune exact ce ulei a ajuns pe acolo. Si iaca au raspuns la o treime din problema. Nu cred ca sunt vibratii. Sunt ,,impreunate,, cu 5 suruburi de 10 daca nu ma insel. Sa inteleg ca amandoi aveti zgomotul ala la 90 km in vit 6 ?
  5. Buna seara. 1. Acolo sunt 2 simeringuri ( garnituri etansare) fata in fata. Semeringul cutiei de viteze si cel al cutiei de tansfer. Deci e posibil ca sa se fi inlocuit cel care era bun. 2 . Inlocuirea simeringului ( daca alezajul nu are umar de oprire ) se face cu niste bucsi speciale cu 2 cote pentru ca aceste sa patrunda cat trebuie si perfect perpendicular pe ax. Ma indoiesc ca au folosit asa ceva. 3. Simeringul se poate distruge foarte repede daca rulmentii din ,,spatele lor,, au jocuri mari. 4. O alta cauza a scurgerii poate fii o fisura in carcasele celor 2 care s
  6. @ninoniculescu Ai zgomotul pe accelerare precum cel din filmuletul lui @PPV ? Te regasesti in situatia de mai jos? In viteza 6 este la intensitate maxima pe la 90 km/h , in viteza 5 intensitate max pe la 70 km/h iar intr a 4 a pe la 50 km/ h. De asemenea creste in intensitate la tractiune in panta ?
  7. @PPVBuna seara. Am incercat sa vad filmuletul tau dar nu l pot deschide. Dar din ce citesc am inteles ca e vorba de un zgomot in accelerare. Pot sa spun ca am avut si eu un zgomot ( banuiesc ca este vorba de aceeasi problema) de cand am ridicat masina de la reprezentanta. Initial l am perceput ca pe un fa$ait dupa 30 km/h. Am suspectat un tambur care strange si care isi va da drumul. Intradevar zgomotul scadea in intensitate odata cu km adaugati. La aprox. 6000 km zgomotul nu se mai auzea decat in viteza 5 la 70 km/h si in vit 6 la 90 km/h. Acum il percepeam ca pe un barait. Am hotarat sa mer
  8. Da. Vara temperaturi mari, ulei subtiat, zgomot amplificat.
  9. Va salut. Sirenajul asta de care vorbiti apare in sarcina ( pe accelerare) sau cand motorul nu mai este in sarcina (pe decelerare)? Eu am avut unul 4×2, 95 cp si vuia pe decelerare. Dar nu ma deranja. Eram in dubii daca sa merg sau nu la Dacia pentru problema. Deci daca vorbiti de sirenajul pe decelerare sa stiti ca apare si la 4x2. Datorita modificarii unor factori si aparitiei unor noi necesitati la firma a trebuit sa achizitionam unul 4x4. Are acum vreo 500 km dar nici urma de sirenaj. Specific ca cel 4x2 avea sirenajul de la primul km pe care l am facut, pe parcurs s a redus d
  10. Parerea mea este ca nu merita activat. Iti va afisa consum de benzina chiar daca masina trece pe gaz. Exemplu÷ faci 200 km cu masina din care 5 benzina si 195 gaz. Iti va afisa consum de benzina pe toti cei 200 km. Ceea ce nu este conform realitatii din rezervor. Ca sa se reseteze conform realitatii trebuie sa alimentezi cu benzina. Ptr a avea niste informatii cat de cat corecte trebuie montat un emulator de benzina. Ulterior vei avea un consum de benzina real. Dar asta nu te va ajuta la consumul de gaz. Referitor la garantie ti a raspuns colegul @t0rquemadainainte
  11. Mai baiete! Cand ti a raspuns un coleg putin mai dur faceai pe lupul moralizator. Acum esti tare in gura de parca ideilea acelea sunt valabile doar cand esti tu cel vizat. In alta ordine de idei. Am facut cumva armata impreuna, ne am tras de bracinar amandoi? Te rog sa ti masori cuvintele si sa o lasi mai moale cu bautura.
  12. Intradevar, un motor in 3 pistoane se echilibreaza mai greu, dar asta nu inseamna ca nu sunt solutii. Opel face motoare in 3 pistoane din 1998. Si merg si acum. Si multe sunt cu peste 4 - 50000 km. Ecoboost - ul de la Ford a iesit motorul anului parca vreo 3 ani la rand.
  13. Da! Imi cer scuze. T ul ala de la Tce mi -a blocat programul. Dar am fost la un ... dezmembrator si am studiat 0,9 tce - ul asta. Clar ca este injectie indirecta.
  14. 0,9 Tce injectie indirecta ? ma indoiesc. Stii tu ceva dar le cam amesteci! Sau mie imi scapa ceva.
  15. Ai sa te miri cati clienti va avea in Anglia acest motor. Iti spun sigur. Sunt in tema.
  16. Nu vreau sa fac aici comparatie intre motoarele pe benzina ce doteaza Dacia Duster. Fiecare cu avantajele si dezavantajele lui. Ce vreau sa spun este ca motivul principal pentru renuntarea la 1,6 sce este limitarea lui la noile cerinte de protejare a mediului. Nu in ultimul rand, cum spunea un coleg mai sus, se considera ca durata de viata a unui autoturism nu este mai mare de 6 - 8 ani. Timp in care un motor cat de mic ar fi ar trebui sa fie fiabil la o exploatare corespunzatoare. Desigur mai sunt si greseli de proiectare. Nu dau exemplu de la Dacia dar pot sa dau de la Vw, parca motor
  17. Vad ca esti hotarat sa o faci de rusine. Dar ar fi fost bine sa dai mai multe detalii. Este 4×4 sau 4x2? Cati km ai cu masina? Ce motor ai 115 sau 95cp? Afirmatia referitoare la consum ma intriga foarte tare. Eu am avut drumuri cu consum mai mic decat cel indicat de producator si nu merg niciodata special pentru a obtine un consum mic.
  18. @wolody Da, bara trebuie data jos. Nu se demonteaza nimic de pe ea. Se adauga instalatia atelajului si atat. Cat a fost frig undeva in jur de 5,2. De cand a dat caldura aprox. 4,8. Mentionez ca inca nu am folosit aerul conditionat iar masina merge 90% in regim extaurban. Pot sa spun ca am avut drum de 400 km unde consumul mediu a fost de 4,2 dar nu am depasit 90km/h datorita conditiilor de drum. @ElfStone @andrei_s Nu a fost standard la masina mea. Am achizitionat un multiplexor (parca asa ii spune) si s au facut niste activari de catre meserias. Masina mea a fost precablata ptr. ace
  19. Multumesc. L- am montat la reprezentanta si a costat 1700 lei cu tot cu manopera. Este modelul demontabil. Cel fix este mai ieftin.
  20. Ne apropiem de 5000 km. Cateva imbunatatiri care nu au nevoie de cuvinte, se vad in fotografii. Ce nu se vede. 1. Activare functie ,,Fallow me home,, 2. Senzor ploaie. 3. Cornering Functii activate de un coleg de pe forum care nu mai are nevoie de publicitate(este mult prea ocupat). Glumesc.Desigur Torquemada Urmeaza jantele.
  21. Vand 4 anvelope Continental m+s pentru Dacia Duster. Provin de pe masina proprietate, Duster 2 productie noiembrie 2018 si au parcurs 4000 km. Eu mi am cumparat altceva. Pret 250 lei buc. Relatii la tel 0740242959
  22. Te referi in mod special la cel de care se vorbeste intens pe forum referitor la rezervorul de adblue ? Sau in general.
  23. 3500 km. Masina merge perfect. Nici un martor aprins, nici un zgomot anormal. Trebuie sa mentionez ca masina merge preponderent extraurban (95%) In alta ordine de idei cred ca trebuie regandite : 1. Asezarea butonului de limitator de viteza/pilot automat care are o pozitie incomoda mai ales cu cotiera coborata. 2. Iluminarea butoanelor de pe volan. Si din nou in alta ordine de idei, am comandat la reprezentanta atelaj de remorcare demontabil, fara unelte, cu instalatie electrica de 11 pini. Aici as avea 2 probleme de discutat cu dv. colegii de forum. 1. Daca a mai mont
  24. Buna seara. As avea 2 intrebari referitoare la acesti senzori. 1. Se pot monta si vor functiona pe o masina care nu este dotata cu navigatie ? 2. Se pot monta si vor functiona pe o masina la care s-a montat ulterior navigatie dar nu s-au montat camere? Va multumesc?
×
×
  • Creează nouă...