Sari la conținut

quarelin

Members
 • Număr conținut

  298
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  2

Orice postat de quarelin

 1. Așa este ... În septembrie am avut oferta de 19.800 E pt Duster 1.3 TCE 150 CP 4wd ... 3 zile am întârziat ( adeverința salariu ...); Când m am dus să dau comandă ... ups, NU se mai primesc comenzi pt 4wd ... Am mai povestit asta ... Ideea este că am ales altă marcă, la cca. 25.000 E chiar dacă m am cam gândit la diferența de cca 5000 E ... Mă întreb ce se va întâmpla acum, dacă ei au adus un 4x2 la preț de cca 19.000 E ...; Repet, în septembrie cu 19.800 E cumpăram 4wd ... Păcat, căci aveam și noi o mașină ieftină și bună! Căci mă număr printre cei care simt o ... afinitate pt Duster! Stimă!
 2. Presupun că e vorba de noxe ... Nici mie nu mi s- a dat un răspuns oficial ... Am ales, cu părere de rău la acel moment, să cumpăr altceva ... ( acum sunt mulțumit de alegerea făcută ); ( după cum se vede stăteam degeaba după ei ...; căci din septembrie când am fost la dealer pentru a comanda un duster 1.3 TCE 150 CP 4x4 a trecut ceva timp ...); Păcat, căci , sincer Dusterul este o mașină ok, frumoasă și făcută pentru drumurile noastre! Stimă!
 3. @Nic, Vezi desenul de pe bidoane. Unul este cutie viteze ( 75W - 80) , celălalt punte spate / cutie transfer ( 80W - 90 ). Uite ce am eu acasă:
 4. Uite ce am folosit eu: - 4 l motor - cca 2 l cutie - cca 250 ml diferențial - cca 800 ml cutie transfer Unde am scris " cca " - nu mai rețin exact dar cantitățile sunt pe aproape ... Stimă!
 5. Salut, Știe cineva dacă trebuie rovigneta cât timp ai numere roșii? Auzisem că nu trebuie, dar vreau să fiu sigur ... Mulțumesc!
 6. Salut, Eu am înțeles perfect ce ai vrut să zici! Am specificat pentru colegul @Kidu, căci tu făceai referire la consumabile iar el se referea la manoperă ... Totul e bine când se termină cu bine ... Atât timp cât îți aduci de acasă consumabilele și te lasă să stai lângă mașină totul mi se pare ok! Manopera este altă poveste ... Cui nu- i convine prețul manoperei poate merge în altă parte ... ( eu am coleg care se duce la Roman pentru că ... îi place mai mult acolo ...; preferă să meargă 80 km ...) Stimă!
 7. Sincer, cred că @eliadib face referire la prețul consumabilelor ...
 8. Salut, De curiozitate, te-au lăsat să stai lângă mașină ? Eu când eram în tratative cu ei am fost asigurat că la cererea mea voi putea sta lângă mașină ... ( asigurat cam cu juma de gură și la insistența mea ...; prima dată mi- a zis dna consilier că pot urmări totul pe cameră ..); Când i- am zis că la intrare în hală scrie maaaare jos pe beton ” de aici ne ocupăm noi ” , m- a asigurat că voi putea opta pentru sală sau cameră ... Sunt curios cum a decurs revizia la tine ...
 9. Da, are garda mai jos ... Dar, am specificat anterior că și cu Duster ul merg 90 % oraș, restul pe națională cu rare excepții pe drum de țară ... Am stat și m- am gândit bine la ce zici ...; am ajuns la concluzia că totuși este mai muuuuult timp petrecut în mașină în condițiile de mai sus ...; Și încă o chestie ... Văd cum trag de timp și poate conving "șeful" că dacă tot am toate cele plătite la Duster până la vară ... să ținem Duster ul pentru ieșiri în natură 😂 . ( repet, NU prea este cazul! Duster ul nostru nu prea a văzut offroad ...); Lăsând gluma, nu mă grăbesc să vând Duster ul ... Este o mașină de care suntem f mulțumiți! Chiar dacă mulți cârcotași o blamează! Am optat pentru Tucson tocmai pentru cele enumerate mai sus, NU pentru că am fi nemulțumiți de Duster! ( este mai confortabil + prea puține ieșiri în offroad, și alea soft !) Stimă!
 10. 1.6 tgdi 177 CP 4wd Style , cutie manuala 24.500 E ( cca 117. 000 lei ) 50.000 avans + 67.000 finanțare 60 x 1400 lei / lună
 11. Poi eu ce am zis acum ceva timp ... Am pățit exact la fel! Și am ajuns să cumpăr un Tucson 😂 Ce este mai deranjant, dpmdv ... Mă duc la financiar să mi se aprobe finanțare, se aprobă ... Și când ajung la dealer/ finanțator ... mi se zice că mai am de așteptat mult și bine ... Păi mi se părea mai normal să mă avertizeze că deocamdată nu se poate face comanda ... Dar ei merg pe principiul că ce este prins în plasă e bun prins ... În cazul meu nu a mers ... Mi- am luat adeverința și am plecat cu ea la alt dealer care a vorbit cu finanțatorul ... Finanțatorul a speculat imediat momentul și mi- a făcut finanțare pe adeverința altui finanțator! A zis că atât timp cât sunt eligibil totul este ok 😁 Stimă!
 12. Salut, Probabil ai dreptate! Dar eu, ca tot omul cinstit, am mers pe ideea că dacă tot îți plătesc să- mi faci o constatare ... Fă- o nene cu simț de răspundere! Adică, ai în reprezentanță un tinichigiu măcar, care poate să- mi zică, la solicitarea mea ( serviciu plătit, firește ) dacă mașina a fost lovită ... Nu durează mult să descoperi această problemă, dacă ai interes să o faci ... ... Dar asta este ... Măcar am mulțumirea că postând aici problema de care m- am lovit, va fi un semnal, o atenționare pentru cei ce vor să cumpere un auto SH ... Stimă!
 13. Salut, DA! Atenție mare la achiziționarea unui auto SH ! Mai ales dacă este 4x4 ! Aici riscurile de a fi fost lovită sunt mai mari pentru că omul își cumpără 4x4 și dă- i frate pe coclauri! Uită că trebuie să fie îndeplinite și alte condiții pentru offroad: - șoferul să știe cu ce se mănâncă offroad ul; - să nu uite că mașina are limitele ei! ( nu este tanc ...) Atenție și la cine o duceți să facă constatarea/ verificarea înainte de cumpărare! Presupun că dacă o duceam în reprezentanță, cei de acolo erau mult mai atenți având responsabilitatea a ceea ce constatau/ declarau ( îți dau hârtie la mână că mașina are următoarele probleme ... ; zic eu că automat trebuia să apară și că a fost lovită ); Stimă!
 14. Scuzeeeee, Dar am postat pe undeva pe aici pe un topic ... Problema la Dusterica al meu e că săracul a fost ... lovit! Am descoperit, atunci când am dat cutia jos ca să văd dacă bătaia este din cutie/ rulment presiune, că am capacul ambreiaj sudat pe vreo 10 cm ... De aici, am mers pe firul ăsta și am măsurat mașina pe dedesubt, cu un program pe calculator; ( nu mă pricep și este ceva timp de atunci ...); Am lonjeron dreapta mai scurt cu 5 mm ... Coroborat cu sudura aia = mașină lovită pe dedesubt ... Ideea este că de atunci sunt 2 ani + de când merg așa FĂRĂ probleme - nu tocește cauciucurile, trage fără probleme, nu patinează ambreiajul ... Am lăsat o așa ... Atât timp cât merge, fuge, trage pe nisip, bolovani, zăpadă ... sincer NU mă mai interesează că huruie la viteze sub 40 - 50 km/h ... Și în timpul ăsta am schimbat pe ea doar un braț, plăcuțe frână și un racord pe la motor ( în afară de chit ambreiaj, rulment presiune, rulmenți spate - toate schimbate nu pentru că trebuia ci pentru a scăpa de huruit); Eu zic că este o mașină ușor/ ieftin de întreținut! Stimă!
 15. Dacă nu avea buba a mea, ți o dădeam cu dragă inimă! 2011, 62000 km, piele ...
 16. Salut, "Câte bordeie, atâtea obiceie" ... Cineva/ cândva mi- a explicat de ce mai vin ei cu bidon desfăcut ... 1. Nu lăsa să se scurgă tot uleiul ( lasă cca 500 g ) și automat bagă cca 3,5 l ulei curat ( mă refer la 1.6 16 V cum am eu, necesar de 4 l ulei; mergând la mecanic cu un bidon de 4 l , lui îi rămân la fiecare auto cca 500g ...); 2. Pune doar 3,5 l și mergi așa până verifici și atunci te gândesti că a început să pape ulei otomobilul tău ... Așa că la prima varianta te poți considera norocos; asta dacă nu sunt valori diferite ale uleiului 5 w + 10 w, ale aceluiași ulei dacă ești norocos ...); Credeti- mă că am auzit de chestia asta din sursă sigură ( recunosc că sunt câțiva ani de atunci ...); De ce credeți că este lege care îți permite să asiști la servisare ? Stimă!
 17. Să o folosiți sănătoși și numai drumuri bune!
 18. Pun pariu că, dacă același mecanic ar fi pus în situația noastră și ar vedea că cineva îi tratează mașina așa cum face el de obicei cu mașinile clienților, i- ar da în cap cu ceva! Uneori cred că pe lângă dezinteres mai există din partea mecanicilor ( unora, ca să fim corecți ) și o anumită doză de ... invidie ! Am citit undeva ce a postat un coleg pe un forum referitor la reacția unui mecanic la o revizie gratuită: ” iar revizie gratuită ...” Bă nenea mecanicule, eu pentru aceste revizii gratuite de fapt AM PLĂTIT o garanție extinsă ! Nu- ți cer nimic de pomană! A, încă o chestie ( confirmată în reprezentanță) legată de acea garanție extinsă la Dacia: vedeți că la reviziile gratuite se folosesc consumabilele mai ieftine ( gen ulei DACIA în loc de ELF ...); NU zice nimeni că nu sunt bune, dar dacă doriți consumabilele preferate ( de origine, pt garanție) trebuie să le specificați sau chiar să insistați să plătiți diferența dintre consumabilele folosite de ei la reviziile gratuite și cele dorite de dvs. ; Stimă!
 19. Salut, E posibil să fie așa ... Dar mă întreb de ce au oprit toate variantele ... Adică puteau stopa TCE 4x4 care nu se încadrează la programul Rabla, fără să oprească toată producția Duster ... Mă rog, vom vedea noi ce și cum ... Eu, unul, am preferat să mai aștept - căci așa cum ziceam anterior, puteam cumpăra ieri unul care era pe stoc, singura diferență ce m- a reținut a fost la CP ( 130 / 150 ); Plus că am avut așa, o curiozitate în ceea ce privește aceste modificări ... Am hotărât să nu mă grăbesc ( nu am motiv ); Stimă!
 20. mai multe detalii referitoare la noile versiuni vor fi transmise la o dată ulterioară ... Cam așa scria ... Acum, dacă facem o analiză pe text : este vorba de noi versiuni, dar la ce se referă ?!? Eu sper să rezolve problema cutiilor ( sirenaj + agățat la unele / multe dintre ele ) A rămas să mă sune dna când va avea info ... Asta dacă nu mă hotărăsc pe kadjar ( nu prea găsesc info despre el ...); Stimă!
 21. Salut, Probabil, dar eu vin din reprezentanța Dedeman Bc unde nu a vrut să- mi ia comanda pt ce vroiam eu ... Mi- a zis clar ( mi-a arătat și circulara venită de la Dacia ) că Nu se mai pot comanda dustere pt o perioadă ...( în sensul că să intre în fabricare comenzi noi, plasate începând cu ziua de azi ...); Zice cam așa : în contextul unor noi condiții reglementare , modelul duster va avea noi versiuni ... Ce și cum ... vom afla ... Se pot da comenzi doar pentru cele existente pe stoc sau cele care se fabrică acum ... Mi- a găsit un dusterică, în timp ce eu mă uitam la ... vecini ( Renault, căci sunt în aceeași sală ) , dar era cel de 130 CP ...( configurația dorită de mine - SL ORANGE ); Am zis PAS - mi- a intrat un piticuț în cap care vrea musai 150 CP ... Cel de la Renault mi- a făcut ofertă tentantă ... Renault Kadjar 1.3 TCE 140 CP 4x2 echipare Intens ( gen SL ORANGE la duster ) - la 20.400 E Ar merge și varianta asta ... Păstrez dusterică pt offroad/ iarnă ... și am rezolvat problema ( și așa eu fac offroad așa ...soft , preponderent merg oraș - 90 %; am cumpărat duster doar pt că- mi place ca mașină, că este și 4x4 îl face să fie suuuper ...) Lăsând gluma, cel de la Renault mă așteaptă până luni cu aceeași ofertă ( după, nu mai poate garanta ...); Am timp să mă gândesc ... Stimă!
 22. Salut, de azi NU se mai primesc comenzi pentru Duster! Doar pentru cele existente deja pe stoc sau în fabricație! Va ieși o nouă versiune My ... Nu știau nici ei ( dealerii ) despre ce este vorba! Mă gândesc la un Kadjar ... ( în aceeași bani, cam aceeași configurație cu SL ORANGE dar ... 4x2 ); Voi ce ziceți? Stimă!
 23. Mda ... E o poveste veche pe care se pare că nu o vor rezolva ... Repet, dacă și ăsta nou s ar comporta ca cel pe care îl am, NU m ar deranja ... ( adică să rămână la stadiul de sirenaj, să nu se strice cutia; al meu face așa de când l am luat, nu s a accentuat ...; am trimis cutia în service și mi au zis că e ca nouă, fără pic de uzură - deci doar ... fluieră și atât 😁; așa să rămână! ); Vorba ta ... m am obișnuit 😁 ... Stimă!
×
×
 • Creează nouă...