Sari la conținut

Robert92

Members
  • Număr conținut

    25
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    2

Orice postat de Robert92

  1. Salutari. Legat de postarea de mai sus cu vibrația, am rezolvat. Este vorba despre tamponul superior de la motor, se schimba pe garanție. Am fost și am făcut revizia de 1 an, foarte amabili cei de la Dacia dedeman. Mașina are 19000 km, am schimbat filtru ulei, aer și de gpl și ulei. Menționez ca am alimentat de la luck oil în 95% din cazuri, nu mai alimentați de acolo, este foarte mizerabil gazul.
  2. Salutari, am duster cu acest motor, 1.0 tce gpl. Mașina are 17.035 km de o săptămână sau doua, când scot mașina din viteza și franez, când coboară sub 1300 turații pe liber se aude o vibrație puternica iar la relanti dispare. Am cautat pe net, zgomotul auzit este identic cu cel de la 1.0 sce, unii ii zic zgomot de tractor. Se aude doar în habitaclu iar în afara mașinii nu se aude. S-a întâlnit vreun posesor de Duster cu problema asta? Ce rezolvare ați găsit?
  3. Salutari. Este cineva care deține duster tce 100 gpl? Mia scăzut nivelul de antigel la minim, am fost în rep după 3k km și nu au găsit defect, mi au zis ca nu era aerisita instalația bine, se evapora ca e nou antigelul, Etc. După alți 11k km am completat cu aproximativ 250 ml (de la minim la maxim). Sa mai întâlnit cu aceasta prb?
  4. Mașina asta cu motor de 1L și gpl, face toți banii, preț pe km foarte mic(în Iași cu 200 de lei fac 870 km) , spațioasă, garda înaltă la sol (drumurile noastre sunt cum sunt), am făcut pana acum 13 k km și nu regret ca am luat-o, Foarte mulți preferă să fie păcăliți de samsari de cât sa își ia o mașină nouă, indiferent de marcă. Legat de motor, o data ce producătorul oferă 5 ani garanție sau 200.000 km, oare nu se bazează pe ceva? Crede cnv ca în acest moment, cu concurență care e pe piața, vrun producător își permite sa o dea în bara cu motoare prost proiectate?
  5. Daca tot sunt pe forum, am alta problema, micile ciupituri de vopsea, ce e de făcut cu ele? Îs lovituri de prin parcare, zgârieturi, vopsea sărita de pietre. Cum procedez cu casco? e mai bine sa retusez eu decât sa fie vopsit elementul, ptr ca vopseaua data prin service nu mai e ca gea originala
  6. Adică revizia făcută la 10.000 km, de altfel ca și la motoarele de generație veche
  7. Salutari. Am trecut cu mașina de 7000 km, acum o întrebare legata de revizie. Dacia recomanda revizia de ulei la 30000 km sau un an, dar în același timp și la gpl tot la un an (la gpl 30000 km sau un an ptr filtru stare gazoasa și 60000 km sau un an ptr filtru stare lichida. La Masina veche făceam revizia la ulei la 10.000 km. Sa fi evoluat atât de mult calitatea uleiului încât sa isi păstreze proprietățile de lubrifiere pana la 30000km? La gpl nu ma pricep, e prima mașina și învăț din mers. Aștept păreri. Mulțumesc!
  8. Nu știu ce sa zic nu am urmărit în alte tari cum sunt configuratoarele.
  9. Este doar ac. Ac trebuie dat în treapta a 3 la 30 de grade + ca să facă față. Mașina se comporta foarte bine din pct meu de vedere. Legat de consum și unele detalii scrise, te rog sa vezi postările anterioare.
  10. Salutari, dețin un duster tce 100 gpl, am făcut cu mașina pana acum 4900 km. Am observat o problema, în jurul unui furtun scăpa ulei. Am mai vorbit cu un băiat care are acest model și pare sa fie și la el aceasta prb. Merg vineri la service sa vad ce zic cei de la Dacia. Dacă mai e vrun posesor de duster tce 100 gpl și poate sa verifice dacă are aceasta problema. Voi atașa poza. Mulțumesc
  11. La varianta confort, a venit cu anvelope de vara și jante de aliaj pe 16, iar în broșură lor scrie ca jantele ar trebui sa fie de tabla.
  12. Salut, am ajuns cu mașina la 4500 km. Mașina se comporta foarte bine. Weekendul trecut am fost pe câmp după ciuperci, și ma prins ploaia, sa înmuiat asfaltul unde circula doar tractoare. Cu acest motor de 1 L, am mers prin grâu, drumuri în rampa acoperite cu iarba udata în timpul ploii, tot felul de gropi, chiar și un parau secat plin de devivelari (noroc de garda la sol înaltă) am ieșit cu mașina de acolo. Motorul trage super bine, nu ma așteptăm să fie atât de ok motorul. Inafara de aventura asta am carat cu mașina și saci de ciment, 5 saci de 2 persoane în mașină, și tot la fel am răm
  13. A mai intrat cineva în posesia unui duster tce 100 gpl? Ceva păreri?
  14. Este un consum mixt de 8.2 l făcut de la un plin de gaz la altul, 220 km făcuți pe drum european(cu localități, tot tacâmul din România) iar vro 130 făcuți în oraș (Bacau și Iași). În exterior viteza maxima 116 km/h, iar în localități 58 km/h. Cu regimul de lucru al acestui motorului (menționez ca știu regimul de lucru al motoarelor clasice pana la 1.9 și peste 1.9),insa oare se aplica și la acest motor de generație noua ? prea multe detalii nu am găsim, pe loc drept schimb viteza în jur de 2500 rot/min, iar în panta aproape de 3000 r/m. Dacă are cineva detalii legat de regimul de funcți
  15. Pentru Mak: e o mașină cu care îți faci treaba, nimic nu e perfect pe lumea asta :). Toți știm sa criticam dar mai puțin sa susținem, dacă ai citit topicul am spus și anumite probleme, nu am zis ca e perfecta. Însă între o mașină la mana a 2 și o mașină nouă, aș alege a 2 varianta. Confortul psihic ca nu ai surprize cât e în garanție e foarte mare
  16. Eu am acest model de mașina de 2 luni, am făcut 2800 km cu ea, am mers atât pe exterior cât și în oraș, am făcut un consum de gpl mixt de 8.2 l la 100 km. Mașina se comporta bine, motorul trage, sunt mulțumit și eu de mașina, își face treaba cu brio,mentionez ca merge bine și cu AC pornit.
  17. Preturile se vor menține cel puțin la prețul actual, o scădere este exclusa, vor invoca norme mai drastice ptr poluare impuse de diverși terți plus necesitatea de dezvoltare a motorizărilor ptr a scădea emisiile de CO2. În perioada asta nu au avut vânzare, deci profit 0,vor crește prețul ptr a face targetul financiar. Angajatorii după trecerea pandemiei (datorita fricii pe care o au oamenii care au plecat din zonele afectate de pandemie) vor trebui sa vina cu salarii mai bune ptr a atrage forță de munca, deci unde crezi ca se va simți acești bani? În prețul masinii. Și vor putea creste pre
  18. Mulțumesc! Sa treacă perioada de rodaj, ptr ca din ce știu după aceea se stabilizează consumul, iar pe perioada de rodaj nu este indicat sa depășești 3000-3500 rot/min și nici sa treci de 120-130 km/h, și eu aștept sa o turez sa vad cum se mișcă. Întradevar nu avem autostrada. La 116 km/h sta în 3000 rot/min, am folosit cruise control și am putut sa vad exact turația și viteza de deplasare(putem lua în calcul și toleranta aparatului) posibil după rodaj sa crească viteza la aceasta turație. Menționez ca schimb viteza în jur de 2500 rot/min drum drept și ma duc peste 2500 rot/min în rampa.
  19. Sunt din Iași, lucrez în Bacău, fac naveta weekend de weekend, am mers cu mașina atat în oraș cât și pe exterior. Mașina este confort, fără alte opțiuni în plus ptr ca am luat-o fără rabla. Se comporta bine, atât pe gpl cât și pe benzina. am o ușoară impresie ca îmi place mai mult pe gaz, deși nu am condus decât benzina până acum. Am trecut de 1300 km parcurși cu ea. Nu am sesizat nimic în neregula în mers, își face treaba. Am mers în mașină 2 persoane și bagaje. Nu iam făcut făcut consumul, o să-l fac după perioada de rodaj. Ptr mers la serviciu, și drumurile care le am făcut este foarte bună
  20. Lăsând deoparte pandemia și problemele create de aceasta, este vrun posesor de duster tce 100? Eu am reușit sa achiziționez mașina aceasta înainte de a începe toată nebuneala asta. As vrea sa știu o părere, eu unu sunt mulțumit de mașina.
  21. Sa trecem peste aceste neajunsuri cauzate de covid, care e regimul optim de lucru al acestui motor? Este ca la motoarele de generație veche?
  22. Consumul îl fac de la plin la plin, o sa iasă cu aproximație, ptr ca mașina pornește pe benzina după care trece pe gpl. Nu sunt la curent cu tehnica actuala, un preț aproximativ ptr activare și unde se poate face, și dacă mașina își păstrează garanția? E bine sau nu e bine sa activez aceasta functie?
  23. La duster tce 100, afișajul în bord, știe cineva cum sa setez sa imi arate și consumul? Vad doar nr de km ai mașinii/km parcurși, presiune pneuri, ora/data.
  24. Am achiziționat un duster tce 100. Am făcut cu ea vro 70 de km pana acum, în oraș se comporta ok, nu se simte diferența între benzina și gaz. Aștept sa treacă perioada de rodaj de 3000 km, și după aceea voi reveni cu o părere.
×
×
  • Creează nouă...