Sari la conținut

SEduardG

Members
  • Număr conținut

    3
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de SEduardG

  1. Mulțumesc Mă gândisem la ET negativ prin adăugarea de flanșe (am văzut pe olx căutând jante / anvelope), dar și modele de jante (din aliaj cu forme hidoase - lamaje adânci pentru piulițe - sau din oțel cu ambele fețe plane - se revendică montarea inversă, când ajung acasă mă voi uita la roțile mele, dacă au șanfren pentru piulițe și pe fața opusă). Eu nu am fost interesat de mărirea ecartamentului sau de supraînălțare.
  2. Mulțumesc pentru sfat, este foarte potrivit, eu fiind interesat pentru Samurai. Referirea la probleme cu "miliția" a făcut-o Cristian1 mai sus (19.06.12, pag. 1). Presupun că este necesară înălțarea vehiculului pentru a scoate pneurile în afară fără a risca să frece pasajele. Am reținut idea că rulmenții rezistă, dar probabil depinde de modelul vehiculului - cunosc cazul unui Matiz care schimba anual rulmenții spate din cauza unor pneuri exagerat de late. Am înțeles că Duster nu are probleme cu rulmenții de la mers mult prin apă (vad), dar eu am schimbat în fiecare an rulmenții la Tico de la mers câte 2x200 m prin apă în zilele ploioase.
  3. Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un sfat referitor la profilul anvelopelor: mă interesează (la munte) nu numai pe noroi, dar mai ales pe o zăpadă moale (nu mai înaltă decât garda, și cu asfalt sau piatră dedesubt) să mă pot deplasa, eventual să pot tracta un autoturism sau să împing un plug. Am întâlnit: - ? = zigzag din "insule" de la un flanc la altul, flancuri netede - "M+S PNEUS ELITE" = 2 șiruri de "insule" mici pe mijloc, "insule" mari și rare la marginile benzii de rulare, dar și pe flanc "insule" mici - "ALL CROSS" = șiruri rare (pe direcția axială) de 4 (alternat cu 5) trunchiuri de piramidă mult mai proeminente, flancuri netede - ? = profil de tractor, cam aceeași înălțime și gol ca la precedentul, pe flanc dintele până la raza de lățime maximă Ce s-ar potrivi mai bine pentru scopul meu? Mulțumesc, Eduard STĂNESCU Ca inginer mecanic, vă atrag atenția că ET negativ nu înseamnă doar probleme cu poliția (depășirea gabaritului caroseriei) și frecare de pasaje la oscilații, dar și o suprasolicitare a rulmenților, roata nu mai e centrată pe rulment (doar forță tăietoare), ci apasă mult mai în exterior (se adaugă și moment încovoietor) și face și direcția mai instabilă când o roată lovește o denivelare. Eu dacă aș avea când merga la off-road locurile din spate libere, m-aș duce pe șosea cu roțile normale și cu roțile off-road în spate (spătare rabatate), schimbându-le la ieșirea de pe șosea.
×
×
  • Creează nouă...