Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Cand am luat masina aveam doar un set de jante si am luat si un set de anvelope de iarna. De vreo doua ori am dat jos anvelopele la inceputul iernii si la sfarsitul ei. Dar mi s-a parut ca e mai practic si mai putin timp pierdut si efort daca as avea inca un set de jante.

Astfel am luat inca un set si acum le schimb rapid personal in jumatate de ora fara a mai bate alte drumuri la vulcanizare cu montare/demontare, echilibrare si murdari masina. Plus ca anvelopa montata pe janta se spune ca se pastreaza mai bine.

Editat de Neek
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 2 weeks later...

Eu am comandat in cele din urma NOKIAN WR SUV 4. Astept sa imi ajunga, din review-uri par a fi printre cele mai bune pe zapada.

Are cineva acest model si imi poate spune niste impresii? (atentie, sunt WR SUV 4 nu  WR D4)

Editat de duster17
Link spre post

Buna ziua. Are cineva aceste anvelope si poate sa-mi spuna din experienta cum se comporta iarna? Am aceste anvelope pe masina cumparata de curand. 

IMG_20191218_084158.jpg

Editat de radovan
Link spre post
Acum 2 minute, Midnighte a spus:

Cumpara anvelope dedicate de iarna.

Astea merg pe zapada mica, in cel mai bun caz. Nu o sa faca fata la zapada serioasa, cum e la noi

Multumesc. Ai sau ai avut experienta cu aceste anvelope?

Link spre post

Am pe masina personala anvelope allseason, de la Bridgestone.

Clasa A la franare, B sau C la consum. 

Daca iarna e "blanda", merg. Insa eu am observat diferenta intre cele allseason si cele dedicate acum 2-3 saptamani ( cand le-am si schimbat ). 

Cu anvelopele allseason - mers prin oras, frig ( sub 0 grade ), masina pierdea aderenta in anumite zone - merg pe AUTO permanent si simteam cum se corecteaza trasa. Aceleasi conditii, dar cu anvelopele de iarna, comportament total schimbat inspre bine.

Nu mai zic de faptul ca pana se incalzesc putin anvelopele AS, ai aproape acelasi comportament ca si cu cele de vara.

Nimeni, nicaieri, nu am vazut sa recomande AS cand iarna e in totalitate in drepturi. 

Singurul avantaj este acela ca poti merge mai mult timp cu ele;  daca vremea permite, aproape tot timpul anului. Insa e un compromis prea mare, cel putin pentru mine, cand vine vorba de aderenta si implicit franare, atat vara cand e canicula cat si iarna.

Link spre post

Nici eu nu sunt adeptul AS, intotdeauna am avut doua randuri de roti, iarna, vara. Am cautat ceva informatii pe net despre aceste Micheline si am vazut ca sunt foarte multi utilizatori multumiti de ele si sunt foarte bune la teste pe diferite suprafete, din acest motiv cautam persoane care chiar au experienta strict cu aceste anvelope.

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...