Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Da, am 3 seturi complete (cu jante cu tot) de roti.

Acum, un set dedicat de vara (Goodyear 215/65 R16)

De 6 ani, un set dedicat de iarna (Dunlop Grantrek SJ6 215/65 R16)

De 4 ani, un set dedicat de off (BFGoodrich MT KM2 225/75 R16)

Trimis de pe al meu P024 folosind Tapatalk

Editat de danielcojocar
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

- A/T de la BFGoodrich merg bine iarna ? ( pe zăpadă? )

- oare se rod mai repede pe asfalt ( merg mai tot timpul pe asfalt, ieșiri ocazionale offroad...)

- adică ar putea fi ținute pe mașină pe tot timpul anului - să nu tot schimb iarnă / vară ?

- să fie un compromis ok ... să nu le tot schimb în funcție de sezon / teren ( on / off )?

stimă!

Editat de quarelin
Link spre post

Eu le tin tot timpul anului. Foarte multumit de ele si vara si iarna (drept e ca nu conduc peste 120km/h prea des, mai ajung la 140-150km/h in depasiri pe autostrada, in rest stau la 110/120). Nu se rod mai repede pe asfalt, sunt niste cauciucuri ce le incalti acum si cel putin 60.000km nu mai ai nevoie de altceva (asta in afara cazului in care reusesti sa le tai printr-o piatra sau ceva).

Daca nu te deranjeaza zgomotul mai mare si consumul cam cu 0.2l/100km crescut, sunt solutia cea mai buna de compromis, dupa mine.

Link spre post

Suntem cam off-topic, dar fie. Eu am facut 4 sezoane pe BFG A/T 225/70/16 si am observat urmatoarele:

1. Pe asfalt uscat sunt comparabile cu cauciucurile de serie

2. Pe ploaie sunt slabute, deci trebuie mers atent pe franari si viraje stranse

3. Pe zapada sunt ok, aproape la nivel de cauciucuri de iarna

4. Pe zapada inghetata/gheata sunt salbe chiar si comparativ cu cele all season de serie.

5. In off-road sunt foarte bune, dar la noroi nu te astepta la performante de MT, pentru ca se incarca mai repede si se descarca mai greu decat alea.

Consumul, la mine a crescut cam cu 1l/100km la viteze de sosea, dar cauciucurile sunt mai grele, mai late si mai inalte decat cele din fabrica, iar masina a fost inaltata si au fost montate scuturi odata cu montarea BFG-urilor. Toate aceste modificari schimba aerodinamica si cresc fiecare in parte consumul.

Zgomotul este simtitor mai mare decat cu cauciucuri normale si te va deranja (sau nu) cel mai mult la viteze mici, pentru ca odata ce sari de suta, dusterul e zgomotos oricum :)

Altfel, nu prea te mai dor gropile sau bordurile, pentru ca aceste cauciucuri au flancurile si banda de rulare ranforsate serios - de acolo si greutatea suplimentara. In plus, toate reviewurile spun ca au viata foarte lunga indiferent de cat de mult asfalt vad.

Link spre post

Asa da Daniel :) daca aveam unde sa le tin faceam si eu la fel.

Tot off topic: Eu am BFGAT-KO2 215/65/R16 si vreau sa le tin nonstop, galagia am scazut-o la jumatate din antifonare, mai mult de 50% nu se poate reduce pt ca restul de zgomot e rezultat din vibratii. Se aud ca niste all season galagioase, presonal le consider rezonabile, daca dau drumul la Aer pe viteza a 3-a si muzica volum normal nu se mai prea aud. Mie personal mi-a scazut consumul si nu am descoperit de ce. Deasemenea voi nu specificati daca sunt KO sau KO2. Daca as avea de ales as merge tot pe 65 chiar daca sunt mai micute dar fiind concepute special pt Duster exceleaza la alte capitole pt cineva care merge 75% pe asfalt.

Editat de Cain
Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...