Sari la conținut

Anvelope Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 1,3k
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca ramai pe all season eu as sta tot cu good year cu care a venit masina. Pana acum am incercat continental si barum, all season, dar am mers si iarna cu ele, doar in primul an cand erau noi, adica

Jentile stilizate ...365R sunt mai grele decat cele de tabla cu peste 2 kg.Dusterul este o masina grea pentru motorul 1,3 sau 1,5.Plecarea de pe loc este greoaie fata de alte masini cu aceeasi motoriz

Am largit lista inceputa de @dacian cu variante de cauciucuri mai late (225 mm) care intra pe janta stoc. Vorbim strict de R16, jante stoc si suspensie stoc, varianta 4x4 (benzina/diesel/ph1/ph2).  

Posted Images

Multumesc pentru raspunsuri.

Ma intereseaza daca are cineva montate anvelopele Michelin Crossclimate 215/65R16 102V XL,si daca este multumit de ele.Ma refer daca nu face zgomot la curbe,uzura prematura,zgomot la viteza mare.

Ma bate gandul sa-mi iau 4 buc si nu stiu nimic de ele.

Multumesc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 1 month later...

Salut,

As vrea sa imi achizitionez niste cauciucuri de vara din clasa "economy" Ce ar fi mai ok intre Nexen, General, Kumho, Semperit sau Federal ? Am un rand de AT-uri Nokian Rotiiva care s-au comportat foarte bine iarna aceasta (am fost la munte de mai multe ori) si nu as vrea sa le uzez aiurea vara.

Link spre post

Am avut Nexen (insa si Maxxis) pe Megane (intr-adevar nu erau clasa "SUV").

Sunt cauciucuri de buget, insa sunt decente - daca nu fortezi aiurea masina ar trebui sa tina linistit 4 veri, dupa care merita sa le schimbi orice firma ar fi.

Spre exemplu, Goodyear-urile Eagle turcesti cu care a venit masina s-au tocit mai repede, insa sunt convins ca era de la stilul de condus.

Despre restul brandurilor enumerate mai sus nu pot sa ma pronunt, o cunostinta are Kumho si e multumit.

Ar mai merita studiate si alternative mai "europene" din clasa de buget, cum ar fi Debica, Sava, sau Viking.

PS. Nexen am avut pe Terios (erau branduite "Roadstone" clasa SUV insa de erau de iarna). S-au comportat exceptional.

Sunt made in Korea si daca nu ma insel, erau echipare de serie pe BMW acum vreo 10 ani...

Editat de Killer82
Link spre post
  • 5 weeks later...

Salut,

Ca sa va usurez munca: 215/65/16 inseamna:

A - 215 este dimensiunea latimi anvelopei la partea de rulare in mm.

B - 65 este inaltimea balonului anvelopei in mm adica de la tangenta talonului jantei pana la generatoarea suprafetei de rulare.

C - 16 este dimensiunea de diametru interior (adica gaura pentru janta) si este in "inch"

Deci daca modifici valoarea A mai mica se poate cu maxim 25mm adica poti pune o guma de 190, arata mai ingusta roata dar nu sunt probleme, daca te duci in + maxim 10 adica o guma de 225 ai risc de atingere la viraje dar nu cred pentru ca mai sunt niste spatii de toleranta, problema ar fi in of road unde se poate incarca cu noroi.

Daca modifici cu + valoarea B creste diametrul rotti, deci scade puterea masini iar viteza de deplasare efectiva creste in comparatie cu indicatia vitezometrului din bord, adica tu mergi cu 58km/h da radaru' te vede cu 62kmh. Ne indicat sa cresti dimensiunea B cu mai mult de 10 unitati, ar insemna 20 in diametru. Daca reduci cota B reduci diametrul rotii iar fenomenul descris mai sus este invers. In plus scade garda la sol.

Daca schimbi valoarea C inseamna Jante noi, de verificat compatibilitatea pe butuc/fuzeta sa nu atinga pe la etriere. Recomand schimbarea valorii C in combinatie cu A pentru compensare.

Cel mai important! Daca te prind gaborii pe sosea cu amvelope cu dimensiuni altele decat cele specificate in talon = retinere talon + retragere placute de inmatriculare + imobilizarea autovehicolului.

Link spre post

@maxmar78, eu stiam ca ca a doua cifra e procent din prima de fapt, nu e marime stricta in mm...

Eu nu am trecute dimensiunile anvelopelor in talon. Nu cred ca se mai trec in talon de vreo cativa ani.

La ITP, unde mergi cu cartea de identitate, acolo se verifica aspectul asta.

Nu stiu cum se procedeaza cand exista controale de la RAR de-alea inopinate in fabrica, sau daca ai chestii vizual diferite la modul serios fata de "standard" (e.g. gume de 17'' cu ceva de gen 225/45 R18)...

Sunt calculatoare on-line care iti arata comparativ roata veche si aia noua, si diferenta / eroarea la vitezometru.

Spre exemplu https://tiresize.com/comparison/

post-4304-0-08364400-1460636820_thumb.png

Insa ca sa nu frece la aripi / contra-aripi e foarte important si ETul jantei, desigur.

Intrebare de baraj: oare cum merg jantele de 15'' pe Duster (ma refer la cum se impaca cu etrierii fata)? Ca si ala e un aspect important.

Link spre post

Da, al doilea numar (65 in cazul de fata) este procent din latimea cauciucului (primul numar), NU este in mm ! In cazul de fata inaltimea in mm iese 215*65/100=139.75mm

http://www.goodyearautoservice.com/content/content.jsp?pageName=TireSize

"Aspect Ratio is the ratio of the height of the tire's cross-section to its width. The two-digit number after the slash mark in a tire size is the aspect ratio. For example, in a size P215/65 R15 tire, the 65 means that the height is equal to 65% of the tire's width. The bigger the aspect ratio, the bigger the tire's sidewall will be."

Link spre post
  • Mak featured this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...